No ser si hi seré a temps, tinc moltes receptes acumulades per publicar al blog i moltes idees al cap, però començaré a posar fil a l’agulla a veure si puc penjar la recepta abans del dia 23.
Quan vaig veure al blog de la Sònia, l’Exquisit, el concurs d’aperitius, en vaig passar una mica de llarg perquè no acostumo a cuinar res d’aperitiu, no sabia què podria presentar-hi, però ahir, quan vaig entrar-hi per fer una nova visita i vaig veure totes les fotos de les receptes publicades i vaig rellegir l’entrada, vaig pensar, però si diumenge vares fer croquetes! i tot i que a casa sempre són plat de segon també poden ser aperitiu, no?, i també es poden menjar ‘de un par de bocados’, no? encara que tot depèn de la grandària de la boca i de la croqueta.
Bé, doncs aquesta és la recepta, encara que si em donen el primer premi ja puc anar fent via cap a Sant Pol de Mar i fer una visita a la Carme Ruscalleda, com l’Albert Hom a ‘El convidat’, per entregar-li el premi, perquè aquesta recepta és del seu llibre Cuinar per ser feliç. Encara que a ella, amb tanta estrella michellin, no crec pas que li sàpia greu que me’l quedi jo, no? ;-)
INGREDIENTS
- 400 grs de pollastre, o gallina, o carn d’olla, o carn rostida, picada fina a mà o a la picadora.
- 1 ceba
Quan vaig veure al blog de la Sònia, l’Exquisit, el concurs d’aperitius, en vaig passar una mica de llarg perquè no acostumo a cuinar res d’aperitiu, no sabia què podria presentar-hi, però ahir, quan vaig entrar-hi per fer una nova visita i vaig veure totes les fotos de les receptes publicades i vaig rellegir l’entrada, vaig pensar, però si diumenge vares fer croquetes! i tot i que a casa sempre són plat de segon també poden ser aperitiu, no?, i també es poden menjar ‘de un par de bocados’, no? encara que tot depèn de la grandària de la boca i de la croqueta.
Bé, doncs aquesta és la recepta, encara que si em donen el primer premi ja puc anar fent via cap a Sant Pol de Mar i fer una visita a la Carme Ruscalleda, com l’Albert Hom a ‘El convidat’, per entregar-li el premi, perquè aquesta recepta és del seu llibre Cuinar per ser feliç. Encara que a ella, amb tanta estrella michellin, no crec pas que li sàpia greu que me’l quedi jo, no? ;-)
INGREDIENTS
- 400 grs de pollastre, o gallina, o carn d’olla, o carn rostida, picada fina a mà o a la picadora.
- 1 ceba
- 500 ml. de llet
- 3 rovells d’ous
- 100 grs de farina de blat
- 50 gr. de farina de moro (Maizena)
- Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
- 3 clares, pa ratllat
- Oli d’oliva (per fregir-les)
ELABORACIÓ
1. En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent, fins a enrossir, la ceba picada molt fina, 20 minuts.
2. Afegir-hi la carn que tenim picada, donar-hi un tomb per la cassola, 1 minut.
3. En un bol a part mesclar bé la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
4. Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba-carn i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts.
5. Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.
Que maques tan ben posadetes a la safata! unes croquetes bonissimes...no van pas sobrar per mi, oi?
ResponEliminaGracies per participar!
Una abraçada,
Que bones!!! les de tota la vida.
ResponEliminapetons
M'encanten les croquetess!!! i les casolanes més!!!!.. quina pintaaaaaa més deliciosaaaaaa
ResponEliminaPetonets
ahhhh... bona sort pel concursssssss
ResponEliminaPetó
Unas croquetas deliciosa. Mucha suerte en el concurso.
ResponEliminaBEsitos.
;-D
Ohh!! Unes croquetes com aquestes són un èxit assegurat!! Un petó, Paula
ResponEliminaCaram! Ja m'agradaria tenir a mi la mà que tens tu en aquestes croquetes! Semblen delicioses!
ResponEliminaNyam!
;)
Unes bones croquetes casolanes com aquestes, sempre sempre queden bé, i et solucionen un compromís.
ResponEliminaUna abraçada
Si la recepta és de la Ruscalleda, l'èxit està assegurat, je je je... Tan de segon plat com d'aperitiu, unes croquetes casolanes de pollastre es posen divinament!
ResponEliminaCroquetes de pollastre!! a casa ens xiflen. Però no en faig mai....la meva iaia de tant en tant m'envia un taper ple pel Marc i per mi!
ResponEliminaT'han quedat de luxe
Molta sort en el concurs i petonetsss
Me encantan las croquetas pero un montón de veces que lo intento no me salen, no son difíciles pero tienen su truco eh? el otro día hice pero se me quedaron tan blandas que no pude ni hacer las bolas, que rabia!!
ResponEliminalas tuyas perfectas por lo que se ve :)
bsss
Jo penso com en josep, les croquetes són una autèntica delicia casolana que sempre sempre funciona :)
ResponEliminaMarchando una bandejita de croquetas ricas para mí. Ahora mismo me venían de perlas.
ResponEliminaBesos.
con lo que me gustan las croquetas.. quien te pillara estas
ResponEliminaun abrazo
Aquestes croquetes són una meravella... com les fetes a casa res! T'han quedat precioses. Sort en el concurs! Salutacions,
ResponEliminaQuina guapada de croquetes! Acabo de sopar però t'asseguro que podria tornar-hi ara mateix amb aquestes fotos! Sort en el concurs!
ResponEliminaNo sé si me les menjaria crues i tot... tenen una pinta casolana que enamora!A reveure!
ResponEliminano podían faltar en el recetario las croquetas, son tan ricas ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Ohhh quina bona pinta Gemma, d'aquelles casolanes, casolanes.... bona sort al concurs!
ResponEliminaJudith
Como aperitivo o como acompañante estas croquetas me parecen una delicia. Suerte en el concurso!
ResponEliminaCariños
Que delicia Gemma, se ven de miedo las croquetas.
ResponEliminaSuerte en el concurso!
Besitos.
Un grupo de blogeras estamos tratando de que la gente retire la verificación de palabras y/o la publicidad que aparece en una ventana emergente, es una simple sugerencia que nos ayudaría a agilizar el sistema de comentarios. Gracias!
Ai les croquetes, poques coses hi ha més bones quan són ben fetes i casolanes, eh? Jo també les aconstumo a menjar de segon, però i tant que poden ser un aperitiu! ;)
ResponEliminaPetonets i sort en el concurs!
Sandra
unes bones croquetes !!!: el pica pica per excel.lència,..... i si són de la Ruscalleda segur que poden competir amb les millors del món - de la mare de cadascun -.. sort en el concurs!!
ResponEliminaUna abraçada
estas croquetes són perfectes!!! t'han quedat totes iguals.
ResponElimina