Aquesta delícia és d’en Jordi Roca, xef de postres del Celler de Can Roca. Al número 111 de la revista CUINA ens convidava a fer unes creps i una de les receptes era una crep de cacau, xocolata i plàtan. Doncs jo no m’hi vaig poder resistir, tot i que de la recepta només en vaig utilitzar aquesta crema de xocolata, ja que mai havia fet creps i vaig voler començar amb unes creps més senzilles i clàssiques. No sabria definir-la, perquè és realment extraordinària, boníssima, per menjar a cullerades, i us he de dir que va donar molt de sí, ja que els meus petits convidats, molt animats quals els vaig convidar a menjar unes creps, realment no en van menjar el que una esperava i les creps i jo vam acabar fent un bon duet a taula. Com que va sobrar molta xocolata, i era una llàstima que acabés fent bonic masses dies a la nevera, en vaig fer un pastís de xocolata banyat en la seva pròpia crema de xocolata. Però bé, de les creps i el pastís us en parlo en les entrades següents, de moment us deixo aquesta crema perquè comenceu a posar-hi cullerada.
INGREDIENTS
200 grs de llet
200 grs de nata
2 rovells d’ou
40 grs de sucre
150 grs de cobertura de xocolata
ELABORACIÓ
Poseu a bullir la nata i la llet. Remeneu els ous i el sucre, afegiu-los a la llet sense parar de remenar i deixeu-ho al foc fins que qualli.
Afegiu-ho a la xocolata, que tindreu en un bot feta trossos, remeneu-ho perquè es fongui i, amb moviments embolcallants, aconseguiu una emulsió llisa. Refrigereu-ho.
INGREDIENTS
200 grs de llet
200 grs de nata
2 rovells d’ou
40 grs de sucre
150 grs de cobertura de xocolata
ELABORACIÓ
Poseu a bullir la nata i la llet. Remeneu els ous i el sucre, afegiu-los a la llet sense parar de remenar i deixeu-ho al foc fins que qualli.
Afegiu-ho a la xocolata, que tindreu en un bot feta trossos, remeneu-ho perquè es fongui i, amb moviments embolcallants, aconseguiu una emulsió llisa. Refrigereu-ho.
Jo també la vaig fer i és boníssima, com tu dius té infintes aplicacions, no només a les creps. Per a xocaddictes totals!
ResponEliminaDoncs prenc nota!!!! mai he fet aquestes cremes tan bones, perquè tinc clar que me les menjaria totes jo...
ResponEliminaQuè els Reis Majos et portin moltes coses!!!!
Petonets
Ohhh ohhhhhh Gemma!!!! Aquestes tentacions no poden ser boness.... Mmmmm quina bona pintaaaa....
ResponEliminaT'asseguro que jo si q hi posaria cullerada!
Petontes
Bons Reis
Gemma, ja la vaig veure en el seu moment en el teu blog i la recepta completa, amb les creps de xocolata, ha de ser espectacular. Jo t'asseguro que aquesta la repeteixo més d'una vegada. Ja tinc pensats uns muffins....
ResponEliminaMoltes gràcies Mary, igualment.
Doncs si, és boníssima! Bons Reis a tots.
Bona manera de començar l'any, mmmmmm.
ResponEliminaMolt bon any Gemma!! espero que hagueu passat una molt bones festes, sobretot per difrutar dels teus nens!!
ResponEliminaAquesta crema és espectacular!! té una textura tremenda, i un color..... les receptes d'en Jordi Roca sempre són un èxit, i tot el que surt a CUINA, em sembla genial.
Esperem veure el pastís!
Que passeu una bpna vetllada i un feliç dia demà.
Molts petonets
Una vera delizia! Come tutto il tuo blog, d'altronde... :-) Complimenti e felice 2011!!!
ResponEliminaJo també sóc una enamorada dela xocolata. Té molt bona pinta i coincideixo amb el Josep, és una bona manera de començar l'any.
ResponEliminaGemma, una crema i deal i deliciosa amb tot , no ens coneixem encara i et dic que ha estat un plaer "fullejar" les pàgines del teu bloc , m´emporto la recepta de les madalenes amb el teu permí, si llegeixes pel món blocaire veuràs que les colecciono, elles i jo tenim un RELció mor odi, i sempre dic el mateix, si surten be t´aviso.
ResponEliminaCom dic, un plaer i ja ens veurem
Es un estupendo comienzo de año, con mucha energía.
ResponEliminaTe mando un beso y mis mejores deseos para el 2011.
Ostres tu, té una pinta immillorable!! Bravo!
ResponEliminaUff, no en vas deixar pels Reis d'aquesta crema?? Ha de ser brutal!!!
ResponEliminaPetons!
Caram, quina xocolata. En quan ho vegi la reina del meu cor.... jejeje
ResponEliminaHem estat uns dies fora i ara que m'he posat a fer un repàs em trobo amb aquesta meravella, quin color més meravellós!
ResponElimina