Una sopa finíssima, que va molt bé per després dels múltiples àpats de Nadal. Jo la prefereixo a l’estiu, fresqueta de la nevera.
INGREDIENTS
2 carbassons grossos
1 ceba
1 litre i ¼ de brou
4 formatgets o 60 gr de formatge cremós
ELABORACIÓ
En un cassó sofregiu la ceba a rodanxes primes, després afegiu-hi els carbassons, lleugerament pelats i tallats també a rodanxes; coeu-ho tot uns 10 minuts remenant-ho ben sovint, poseu-hi un xic de pebre i tireu-hi el brou i deixeu-ho bullir 15 minuts, a poc a poc.
Després es passa pel túrmix i s’hi afegeix el formatge o formatgets, barrejant-ho bé amb el mateix túrmix. Es pot servir ben freda o calenta. Fontde la recepta: Cuinar és senzill, Montserrat Seguí de Queralt
INGREDIENTS
2 carbassons grossos
1 ceba
1 litre i ¼ de brou
4 formatgets o 60 gr de formatge cremós
ELABORACIÓ
En un cassó sofregiu la ceba a rodanxes primes, després afegiu-hi els carbassons, lleugerament pelats i tallats també a rodanxes; coeu-ho tot uns 10 minuts remenant-ho ben sovint, poseu-hi un xic de pebre i tireu-hi el brou i deixeu-ho bullir 15 minuts, a poc a poc.
Després es passa pel túrmix i s’hi afegeix el formatge o formatgets, barrejant-ho bé amb el mateix túrmix. Es pot servir ben freda o calenta. Fontde la recepta: Cuinar és senzill, Montserrat Seguí de Queralt
Amb aquesta entrada participo a l'hemc d'aquest mes, dedicat a les sopes, i a veure si a partir d'ara m'hi poso i participo amb més regularitat ;-)
Depurativa i boníssima, sempre ve de gust una sopeta bona com la teva. Gràcies.
ResponEliminaEl meu sopar preferit!
ResponEliminacomo las sopas no me van, pero las cremas sí, la haré menos liquida ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Mi niño lleva varios días pidiéndome crema de calabacín, así que mañana le toca... creo que haré la tuya, que yo lo hago de otra forma...
ResponEliminabss
Jo no li poso formatgets. Desde petit que no m'agraden. Però vaja, rajolí de crema de llet i faig una molt semblant a la teva que també m'agrada molt :)
ResponEliminaLa sopa de carbassó és tot un clàssic i a més de saborosa, ben saludable. Un platet ben calentó per sopar, si us plau!
ResponEliminaA mi m'encanat la sopa de carbassó tan freda com calenta. petons
ResponEliminaQue rica está esta crema de calabacin! yo hago una
ResponEliminaparecida, te ha quedado estupenda.Suerte en el
concurso.Bicos Marimi
aquesta sopa és perfecta per un sopar lleuger.
ResponEliminapt!
Hola Gemma!!
ResponEliminaQuina cremeta més bona. Fàcil, bona i sana!! No es pot demanar més! Petonets, Paula
Hola,
ResponEliminaQuè bona que és la crema de carbassó, tant calentona com freda a l'estiu!. Petons,
A casa també la fem molt semblant i és deliciosa!
ResponEliminaPetons!
Me encanta la crema de calabación, de cualquier manera, siempre está buenisima y sienta fenomenal. Buena aportación a hemc!
ResponEliminaMe encanta la cremita de calabac´n. Es de msi prefridas. Prueba a introducir alguna vez un poquito de hierbabuena, o de albahaca, picada al final... Ñam ñam...
ResponEliminaUn besote
Hola Gemma, agradezco tus bonitas palabras sobre mi blog. Gracias!.
ResponEliminaMira, vengo a comentarte aquí lo de las fotos, por si acaso no me leyeses...
Cuando subes la foto al blog, mientras editas la nueva entrada, ves que se carga la foto y, bajo ella, si está marcada con el ratón, aparece una pequeña barra de herramientas. En ella te sale la opción del tamaño de las fotos, así como de eliminarla si quieres.
En esta misma entrada, ve a editarla... Pincha sobre esta foto de la sopa de carbassó y dale TAMAÑO EXTRAGRANDE o al que prefieras. Haz unas cuantas pruebas. Todo dependerá de la resolución de tu foto, pero yo te aconsejo el extragrande, nunca el de tu foto, porque, al menos en mi caso, sería excesivamente grande y se sale de la plantilla.
Prueba y me dices, vale?
Ahhhhhhhhh... otra cosita. Un grupo de blogueras estamos haciendo campaña para eliminar de nuestros blogs la palabrita de verificación (la tienes en los comentarios). Ya no hace falta para el spam, pues Blogger lo ha resuelto, y sí que entorpece bastante el dejar comentarios.
ResponEliminaTe animas y lo eliminas del tuyo???
A mi m'agrada tan a l'estiu com a l'hivern, fresqueta o calentona depenent del temps. Sana i molt bona!
ResponEliminaHola Gemma! acabo d'arribar al teu bloc através de l'Hemc, m'ha cridat l'atenció del títol del bloc i he entrat! amb el teu permís em dono una volteta! Per cert, la crema de carbassó m'encanta! petonets guapa
ResponEliminaAis, el meu sopar preferit! Avui per sopar en tinc una de carbassa!! Què bones :)
ResponEliminaUna crema boníssima, saníssima, a casa serà un èxit segur! Petons!
ResponEliminaEs una de les sopes que tan m’agrada freda com calenta. Boníssima
ResponEliminaPetons