20.12.12

Torró de xocolata + {Choco Krispies, avellanes, ametlles, ... com més us agradi}


Aquests torrons són una delícia! Amb aquesta base es poden fer infinitat de combinacions, d’ametlles, d’avellanes, de Conguitos, Lacasitos, Choco Krispies... La recepta original és de la Su de Webos Fritos, però la seva no porta Nutella. Una altra recepta de torró de xocolata que també em fa el pes per fer aquest any és aquesta de torró d’avellanes, del bloc Visc a la cuina, i en aquesta si que s’hi posa Nutella. Així que pensant amb els nens i desitjant que el gust de xocolata negra no quedés tan potent n’hi vaig afegir. Doncs un èxit, quan el menges té un petit regust amarg de la xocolata negra, però el just perquè agradi a tothom.



Si no teniu motlle per a fer torrons, com jo, podeu utilitzar un tetra-brik de llet. El talleu per la meitat, aprofiteu la part on no hi ha el tap, el renteu bé i si alguna pestanya s’obre una mica la tanqueu amb una mica de cinta adhesiva. Va genial, ja ho veieu com queden de bé.

Jo aquesta recepta ja l’he fet dues vegades, la primera amb la xocolata negra amb el 70% de cacao i la xocolata amb llet amb ametlles. La segona vegada vaig optar per una xocolata negra amb el 52% de cacao, la xocolata amb llet sense fruits secs i hi vaig afegir 40 grs d’avellanes trossejades. Les dues vegades ha sortir molt bo, però la segona vegada era més suau, més tipus Suchard, i als nens els hi va agradar molt més. Vosaltres trieu, sinó proveu de fer les dues versions, segur que tindreu èxit tan amb l’una com amb l’altre.


INGREDIENTS
150 grs de xocolata amb llet amb ametlles o avellanes (es pot substituir per xocolata amb llet sense fruits secs i llavors posar-n’hi a part, uns 40 grs d’ametlles o avellanes)
100 grs de xocolata negra (si us hi agrada el gust amarg de la xocolata negra amb el 70% de cacao, sinó amb el 52% queda més suau, més tipus Suchard)
50 grs de Nutella
35 grs de llard
40 grs de Choco Krispies

ELABORACIÓ
Trossejar la xocolata amb llet i la xocolata negra i fondre al bany maria, o en el microones a intervals de 30 segons, remenant entre pausa i pausa perquè la xocolata no se’ns cremi.
Un cop sigui fosa i afegirem la Nutella, remenarem, a continuació el llard una mica fos, no massa, tornarem a remenar, i finalment els Choco Krispies i els fruits secs, si opteu per posar-n’hi. Mesclar bé i abocar dins un motlle en forma de torró. Repartir bé la barreja amb una espàtula  i donar-hi uns copets sobre el marbre perquè no hi quedin bosses d’aire.
Deixar refredar un mínim de 4 hores o millor d’un dia per l’altre.



9 comentaris:

  1. Les fotos son tan sugerents com deu ser segur el turró...jo no he set mai amant dels torrons, es mes, nomès volia el Suchard i una miqueta de yema cremada per cumplir l'expedient.El xixona em carrega i el dur es massa dur....Així que, m'agrada molt la teva aposta i la penso seguir.
    Les fotos son molt maques, presideix la del papa Noel que m'agrada molt.
    Un petò!

    ResponElimina
  2. T'ha quedat preciós Gemma... Jo estic mirant i remirant a veure per quina recepta m'acabo de decidir, aquesta té molt bona pinta... Petons i que tinguis unes bones festes!

    ResponElimina
  3. Deliciosos, Gemma! Aquest any sembla que el torró de xocolata és el rei...! Estic veient-ne molts per aquí els blocs. Les fotos són precioses!!! Petons

    ResponElimina
  4. Gemma,
    Jo no sé que comentar-te: veig les fotos i em quedo bocabadada. Veig el torró i me'l menjaria. Veig l'ambient i m'anima!
    Bones festes,
    Nani

    ResponElimina
  5. Ben bo aquest torró!!!
    Petons i bones festes.
    Mónica

    ResponElimina
  6. Amb la Nutella ha de quedar una mica més suau de textura i més llaminer...
    La combinació amb kikos l'he provat i també queda molt bona ;)

    ResponElimina
  7. Gemma, t'ha quedat molt be aquest torró i molt ben presentat.
    Bones festes.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  8. És bonissim aquest turró, el vaig fer aquest cap de setmana i queda genial, llàstima que no tingui fotos. Vaig fer-lo amb xocolata amb llet sense sucre, sense nutela ni llard, i amb special k triturats i tot i així va quedar fantàstic!!! Gràcies per compartir la recepta i aquestes fotos tan fantàstiques.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  9. El corte se ve muy bien.
    Un saludito

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!