Todo lo que hagas en esta vida será insuficiente, pero es muy
importante que lo hagas.
Mohandas Karamchand
Gandhi
El període d’Advent comença
quatre diumenges abans de la nit de Nadal. És una tradició alemanya en què
s’acostuma a convidar a amics i familiars a prendre té i café i a menjar dolços
i galetes a casa, i cadascun d’aquests diumenges s’encén una de les quatre espelmes
de la Corona d’Advent.
La Corona d’Advent neix l’any
1839 en l’orfenat Raue Haus d’Hamburg,
on el seu fundador, Johann Hinrich
Wichern, per tal que els nens poguessin contar els dies que faltaven per
Nadal i així fer l’espera més divertida, va construir una corona amb una antiga
roda de fusta on hi va col·locar 19 espelmes vermelles petites i 4 espelmes
blanques grans. Quan arribava l’Advent els nens havien d’encendre una espelma
petita cada dia i una de gran els diumenge.
Una altra forma tradicional de
fer el compte enrere fins Nadal és amb els populars calendaris d’Advent, de
finestres, de caixetes, de butxaques,... que van del dia 1 al dia 24 de desembre
i darrera de cada dia hi ha una sorpresa diferent.
Aquests darrers dies he estat confeccionant el nostre calendari d'advent d'enguany, una activitat ben divertida i gratificant, perquè la fas pensant amb aquells que més estimes, amb il·lusió, la mateixa de qui cada dia obrirà el petit present que es troba darrera els números del calendari.
Aquests darrers dies he estat confeccionant el nostre calendari d'advent d'enguany, una activitat ben divertida i gratificant, perquè la fas pensant amb aquells que més estimes, amb il·lusió, la mateixa de qui cada dia obrirà el petit present que es troba darrera els números del calendari.
I per començar a preparar el
Nadal avui us porto una galetes de gingebre boníssimes! La recepta l'he tret del blog de la
Mayte, Rústica, un bloc fantàstic que no us heu de perdre, i que a la seva hora ella va treure del llibre Crujientes de Richard Bertinet.
INGREDIENTS
425 grs de farina
100 grs de sucre glas
125 grs de mantega a temperatura
ambient
100 grs de mel
1 ou gran o dos de petits
1 rovell d’ou
1 cullerada de llet
½ culleradeta de llevat
½ culleradeta de canyella en pols
½ culleradeta de pebre de Jamaica
½ culleradeta de gingebre en pols
1 pessic de sal
1 ou amb un pessic de sal, batut
una hora abans de envernissar les galetes
ELABORACIÓ
Mesclar tots els ingredients,
menys l’ou per envernissar les galetes, fins a formar una massa. Tapar amb un
drap i deixar-la reposar a temperatura ambient uns 15-20 minuts.
Tot seguit enfarinarem la
superfície de treball i estendrem la massa amb el corró d’uns 5 mm de gruix,
per llavors tallar-la amb els talla pastes amb les formes desitjades.
Anar col·locant les galetes sobre una safata de forn untada amb una mica
de mantega i pintar-les amb l’ou batut dues vegades, deixant assecar entre capa
i capa. Coure al forn a 160ºC uns 18 minuts. Deixar refredar sobre una reixeta.
I aquest és el nostre calendari d'advent d'enguany!
Quina entrada tan nadalenca...quasi be fa olor de Nadal! qué entranyable! M'encanta!!! les fotos son totes precioses...i les galetes han de ser ben bones!!!! han qeudat precioses amb aqestes motes de color mès fosques!
ResponEliminaLes galetes segur que són molt bones, però el calendari d'advent és molt original i molt ,molt ,molt ,bonic
ResponEliminaGemma te ha quedado precioso y las galletas se ven riquísimas ,qué brillo más bonito tienen, me llevo tu receta que me ha encantado. besitos guapa y feliz domingo
ResponEliminaUnas gelletas ideales! Menudo color! Felicidades por el blog! Tienes una fotografía increible!
ResponEliminaquina feinada aquest calendari, m'encanta, en vull un igual!!! i les galetes molt bona pinta!!
ResponEliminaUna autèntica xulada, algú que prepari aquest tipus de calendari d'advent només pot desprendre calidessa i bona fè. Almenys és el que em transmet a mi guapa ;)
ResponEliminaPetonassos!!!
Ooooh, és una xulada! Quina currada!
ResponEliminaM'enduc les galetes!
Petonets
Sandra
OH ....quin calendaria tan macu i segur que ben dolç.
ResponEliminapetons
Que ricas que tienen que estar!! Bss
ResponEliminaQuina currada, Gemma!! I quines fotos més boniques!!
ResponEliminaM'encanta el teu calendari!!! quina bona pensada!!! i t'agafo les galetes!
ResponEliminaM'encanta el teu calendari!!! quina bona pensada!!! i t'agafo les galetes!
ResponEliminaUn calendari preciós, ja els vaig veure al Facebook i em va agradar molt, jo també vull aquests regals!;)
ResponEliminaTinc ganes de menjar galetes de gingebre.
Petons.
Entre el calendari i les galetes, has estat molt ocupada!
ResponEliminaI és que el Nadal és aquí mateix i cal estar preparats, oi?
A casa mai hem tingut costum de fer calendari d'advent, però he vist molts aquests dies i el teu, sens dubte, és dels millors :)
ResponEliminaGemma, senzillament preciós! Amb la Violeta havíem de fer tantes coses aquest cap de setmana, que al final ens vam quedar a la meitat. Que mai perdem la il·lusió de fer quelcom. Feliç Advent!
ResponEliminaNani
El calendario es precioso, y las galletas irresistibles, yo soy una pro-navidades total, pero de esos momentos buenos, llenos de luz, de aromas, sabores...de lo nuestro con los nuestros y me encanta tu post!
ResponEliminaBesotes.
Casi lo olvido...me alegra un montón que te hayan gustado las galletas...gracias por compartilas! ;)
ResponEliminaLastima que la receta sea copiada literalmente del libro de Richard Bertinet y no se haga mención al autor original de la receta.
EliminaLo siento, yo la saqué de Rústica y no me di cuenta de donde la había sacado ella. Arreglado! Gracias!
EliminaMolta feinada, però amb un resultat esplèndid, tant les galetes com el calendari
ResponEliminaPetons
El teu calendari em pareix una passada. No se m'hauria acudit mai una cosa com aquesta. Està molt treballada! L'enhorabona!
ResponEliminaTu calendario de adviento me parece una chulada!!! me lo copio para el año que viene :P. y las galletas una delicia ;). Besos.
ResponEliminaT'acabo de descobrir i tot el que veig m'agrada, així que em quedo per aquí una estona... Sóc la Cinta, del trossets de cuina. Petons!
ResponEliminaGemma preciosas fotos, buenisimas galletas ....en definitiva un maravilloso blog que a partir de ahora no me voy a perder!!!
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Sento dir-te que la recepta no és de qui dius. Aquesta recepta ha estat copiada literalment del llibre "Crujientes" de Richard Bertinet. El nom original de la recepta és "Galletas de jengibre de Mr. Z".
ResponEliminaLo siento, yo la saqué de Rústica y no me di cuenta de donde la había sacado ella. Arreglado! Gracias!
Elimina