2.12.12

Galetes de gingebre + {calendari d'advent}

Todo lo que hagas en esta vida será insuficiente, pero es muy importante que lo hagas.

Mohandas Karamchand Gandhi


Ja ha arribat el mes més esperat, el mes de desembre, un mes màgic, ple d’il·lusions, per a grans i petits. A casa amb el més petit detall fem Nadal, perquè ni els somnis i ni la capacitat de sorprendre’ns hem de perdre mai. Aquest any haurem de fer ús de la imaginació més que mai, però el Nadal continua sent el mateix de sempre, amb il·lusions renovades, amb esperança. No faltaran les galetes i els torrons casolans, l’escudella i carn d’olla, l’arbre, el pessebre i el tió, i el calendari d’advent, que des de fa anys presideix el nostre menjador com a primer signe de que el Nadal ja és aquí.

El període d’Advent comença quatre diumenges abans de la nit de Nadal. És una tradició alemanya en què s’acostuma a convidar a amics i familiars a prendre té i café i a menjar dolços i galetes a casa, i cadascun d’aquests diumenges s’encén una de les quatre espelmes de la Corona d’Advent.

La Corona d’Advent neix l’any 1839 en l’orfenat Raue Haus d’Hamburg, on el seu fundador, Johann Hinrich Wichern, per tal que els nens poguessin contar els dies que faltaven per Nadal i així fer l’espera més divertida, va construir una corona amb una antiga roda de fusta on hi va col·locar 19 espelmes vermelles petites i 4 espelmes blanques grans. Quan arribava l’Advent els nens havien d’encendre una espelma petita cada dia i una de gran els diumenge.

Una altra forma tradicional de fer el compte enrere fins Nadal és amb els populars calendaris d’Advent, de finestres, de caixetes, de butxaques,... que van del dia 1 al dia 24 de desembre i darrera de cada dia hi ha una sorpresa diferent.


Aquests darrers dies he estat confeccionant el nostre calendari d'advent d'enguany, una activitat ben divertida i gratificant, perquè la fas pensant amb aquells que més estimes, amb il·lusió, la mateixa  de qui  cada dia obrirà el petit present que es troba darrera els números del calendari.


Comença el compte enrere!


I per començar a preparar el Nadal avui us porto una galetes de gingebre boníssimes! La recepta l'he tret del blog de la Mayte, Rústica, un bloc fantàstic que no us heu de perdre, i que a la seva hora ella va treure del llibre Crujientes de Richard Bertinet.


INGREDIENTS
425 grs de farina
100 grs de sucre glas
125 grs de mantega a temperatura ambient
100 grs de mel
1 ou gran o dos de petits
1 rovell d’ou
1 cullerada de llet
½ culleradeta de llevat
½ culleradeta de canyella en pols
½ culleradeta de pebre de Jamaica
½ culleradeta de gingebre en pols
1 pessic de sal
1 ou amb un pessic de sal, batut una hora abans de envernissar les galetes

ELABORACIÓ
Mesclar tots els ingredients, menys l’ou per envernissar les galetes, fins a formar una massa. Tapar amb un drap i deixar-la reposar a temperatura ambient uns 15-20 minuts.
Tot seguit enfarinarem la superfície de treball i estendrem la massa amb el corró d’uns 5 mm de gruix, per llavors tallar-la amb els talla pastes amb les formes desitjades.

Anar col·locant les galetes sobre una safata de forn untada amb una mica de mantega i pintar-les amb l’ou batut dues vegades, deixant assecar entre capa i capa. Coure al forn a 160ºC uns 18 minuts. Deixar refredar sobre una reixeta.




I aquest és el nostre calendari d'advent d'enguany!

27 comentaris:

  1. Quina entrada tan nadalenca...quasi be fa olor de Nadal! qué entranyable! M'encanta!!! les fotos son totes precioses...i les galetes han de ser ben bones!!!! han qeudat precioses amb aqestes motes de color mès fosques!

    ResponElimina
  2. Les galetes segur que són molt bones, però el calendari d'advent és molt original i molt ,molt ,molt ,bonic

    ResponElimina
  3. Gemma te ha quedado precioso y las galletas se ven riquísimas ,qué brillo más bonito tienen, me llevo tu receta que me ha encantado. besitos guapa y feliz domingo

    ResponElimina
  4. Unas gelletas ideales! Menudo color! Felicidades por el blog! Tienes una fotografía increible!

    ResponElimina
  5. quina feinada aquest calendari, m'encanta, en vull un igual!!! i les galetes molt bona pinta!!

    ResponElimina
  6. Una autèntica xulada, algú que prepari aquest tipus de calendari d'advent només pot desprendre calidessa i bona fè. Almenys és el que em transmet a mi guapa ;)
    Petonassos!!!

    ResponElimina
  7. Ooooh, és una xulada! Quina currada!
    M'enduc les galetes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. OH ....quin calendaria tan macu i segur que ben dolç.
    petons

    ResponElimina
  9. Que ricas que tienen que estar!! Bss

    ResponElimina
  10. Quina currada, Gemma!! I quines fotos més boniques!!

    ResponElimina
  11. M'encanta el teu calendari!!! quina bona pensada!!! i t'agafo les galetes!

    ResponElimina
  12. M'encanta el teu calendari!!! quina bona pensada!!! i t'agafo les galetes!

    ResponElimina
  13. Un calendari preciós, ja els vaig veure al Facebook i em va agradar molt, jo també vull aquests regals!;)
    Tinc ganes de menjar galetes de gingebre.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Entre el calendari i les galetes, has estat molt ocupada!
    I és que el Nadal és aquí mateix i cal estar preparats, oi?

    ResponElimina
  15. A casa mai hem tingut costum de fer calendari d'advent, però he vist molts aquests dies i el teu, sens dubte, és dels millors :)

    ResponElimina
  16. Gemma, senzillament preciós! Amb la Violeta havíem de fer tantes coses aquest cap de setmana, que al final ens vam quedar a la meitat. Que mai perdem la il·lusió de fer quelcom. Feliç Advent!
    Nani

    ResponElimina
  17. El calendario es precioso, y las galletas irresistibles, yo soy una pro-navidades total, pero de esos momentos buenos, llenos de luz, de aromas, sabores...de lo nuestro con los nuestros y me encanta tu post!

    Besotes.

    ResponElimina
  18. Casi lo olvido...me alegra un montón que te hayan gustado las galletas...gracias por compartilas! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim5.12.13

      Lastima que la receta sea copiada literalmente del libro de Richard Bertinet y no se haga mención al autor original de la receta.

      Elimina
    2. Anònim7.12.13

      Lo siento, yo la saqué de Rústica y no me di cuenta de donde la había sacado ella. Arreglado! Gracias!

      Elimina
  19. Molta feinada, però amb un resultat esplèndid, tant les galetes com el calendari
    Petons

    ResponElimina
  20. El teu calendari em pareix una passada. No se m'hauria acudit mai una cosa com aquesta. Està molt treballada! L'enhorabona!

    ResponElimina
  21. Tu calendario de adviento me parece una chulada!!! me lo copio para el año que viene :P. y las galletas una delicia ;). Besos.

    ResponElimina
  22. T'acabo de descobrir i tot el que veig m'agrada, així que em quedo per aquí una estona... Sóc la Cinta, del trossets de cuina. Petons!

    ResponElimina
  23. Gemma preciosas fotos, buenisimas galletas ....en definitiva un maravilloso blog que a partir de ahora no me voy a perder!!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  24. Anònim5.12.13

    Sento dir-te que la recepta no és de qui dius. Aquesta recepta ha estat copiada literalment del llibre "Crujientes" de Richard Bertinet. El nom original de la recepta és "Galletas de jengibre de Mr. Z".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim7.12.13

      Lo siento, yo la saqué de Rústica y no me di cuenta de donde la había sacado ella. Arreglado! Gracias!

      Elimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!