Les persones més felices són les que estan enfeinades, perquè els seus caps no tenen temps per lamentar-se.
El jardí oblidat
Kate Morton
Per fer aquesta plàtera de pollastre amb gambes em vaig inspirar en dues receptes, la del pollastre amb gambes de la Mireia Carbó, que vaig trobar al blog Cuinetes, i el rostit barrejat de la Carme Ruscalleda que vaig fer per cap d’any. Desitjo que us agradi!
INGREDIENTS
12 gambes
3 tomàquets madurs
un pollastre tallat a octaus
1 ceba gran
una copeta de brandi
1 got d’aigua o brou
1 ramet d’herbes aromàtiques
oli d’oliva
sal
pebre
Per la picada: 12 ametlles i/o avellanes, 1 gra d’all petit i julivert
PREPARACIÓ
En una paella amb oli fregir les gambes i reservar.
En una plàtera per anar al forn i untada d’oli col·locar-hi els talls de pollastre. Repartir-hi les verdures netes i tallades a talls regulats entre els trossos de pollastre. Ha de quedar la plàtera plena i els productes plans, sense apilar res.
Amanir-ho per sobre amb sal i pebre negre, posar-hi el ramet lligat d’herbes aromàtiques i un fil d’oli d’oliva.
Entrar-ho al forn ben calent a 200º, durant 45 minuts. Durant aquest temps i amb l’impacte de la calor, el rostit prendrà color.
Treure la plàtera del forn, ruixar-ho amb el brandi, girar tots els talls i verdures, i enfornar de nou a 150º, durant 55 minuts més. Durant aquest temps, el rostit quedarà tendre, ros i al punt. Uns 5-10 minuts abans d’acabar la cocció del pollastre afegir-hi la picada i les gambes, perquè acabi de fer la xup-xup i els gustos quedin ben integrats.
Bon profit!
Feliç cap de setmana!
Aixó ha d'estar... per llepar-se els dits!!! i les fotos m'encanten!
ResponEliminaPues con esta mezcla, tienen que estar riquisimos
ResponEliminaBesos y buen finde
Quina deliciosa combinació de mar i muntanya,t' ha quedar un plat de luxe...petonets
ResponEliminaGemma quin plat tan bo que has preparat!! M'encanta!
ResponEliminapetons
Visca el mar i muntanya, t'ha quedat de vici!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Amb aquest mar i muntanya el triomf està assegurat.
ResponEliminaPetons
M'encanten els mars i muntanya i aquesta combinació de gambes i pollastre és una de les meves preferides. Amb els referents de la Mireia i la Ruscalleda, el guisat ha de quedar bo per foça! ;)
ResponEliminaPer cert, ja t'has tret la mandra de sobre? Nosaltres avui hem pujat a Les Agudes, una excursió molt bonica!
Amb una cassola com aquesta a la pantalla, em ve una salivera que no et pots ni imaginar!
ResponEliminaM'agraden les teves fotos i els teus plats.)) f&f
ResponEliminaTambé diuen: si vols que una feian sorti seguramnet la farà qui més feina té.
és així.
m'agraden les teves fotos i els teus plats:)) f&f
ResponEliminatambé diuen si vols que una feina tiri endavant segurament la farà millor qui més feina tingui.
No m'han acabat d'agradar mai això dels mar i muntanya, m'estimo més no barrejar i fer-ho per separat; de totes maneres, m'enamoren les fotos :-)
ResponElimina