Les persones més felices són les que estan enfeinades, perquè els seus caps no tenen temps per lamentar-se.
El jardí oblidat
Kate Morton
![](http://1.bp.blogspot.com/-XoFx4h1X3Js/T0apsE9jyCI/AAAAAAAACSo/88OcCzedNEw/s1600/Pollastre+amb+gambes+1.jpg)
Per fer aquesta plàtera de pollastre amb gambes em vaig inspirar en dues receptes, la del pollastre amb gambes de la Mireia Carbó, que vaig trobar al blog Cuinetes, i el rostit barrejat de la Carme Ruscalleda que vaig fer per cap d’any. Desitjo que us agradi!
INGREDIENTS
12 gambes
3 tomàquets madurs
un pollastre tallat a octaus
1 ceba gran
una copeta de brandi
1 got d’aigua o brou
1 ramet d’herbes aromàtiques
oli d’oliva
sal
pebre
Per la picada: 12 ametlles i/o avellanes, 1 gra d’all petit i julivert
PREPARACIÓ
En una paella amb oli fregir les gambes i reservar.
En una plàtera per anar al forn i untada d’oli col·locar-hi els talls de pollastre. Repartir-hi les verdures netes i tallades a talls regulats entre els trossos de pollastre. Ha de quedar la plàtera plena i els productes plans, sense apilar res.
Amanir-ho per sobre amb sal i pebre negre, posar-hi el ramet lligat d’herbes aromàtiques i un fil d’oli d’oliva.
Entrar-ho al forn ben calent a 200º, durant 45 minuts. Durant aquest temps i amb l’impacte de la calor, el rostit prendrà color.
Treure la plàtera del forn, ruixar-ho amb el brandi, girar tots els talls i verdures, i enfornar de nou a 150º, durant 55 minuts més. Durant aquest temps, el rostit quedarà tendre, ros i al punt. Uns 5-10 minuts abans d’acabar la cocció del pollastre afegir-hi la picada i les gambes, perquè acabi de fer la xup-xup i els gustos quedin ben integrats.
Bon profit!
Feliç cap de setmana!
Aixó ha d'estar... per llepar-se els dits!!! i les fotos m'encanten!
ResponEliminaPues con esta mezcla, tienen que estar riquisimos
ResponEliminaBesos y buen finde
Quina deliciosa combinació de mar i muntanya,t' ha quedar un plat de luxe...petonets
ResponEliminaGemma quin plat tan bo que has preparat!! M'encanta!
ResponEliminapetons
Visca el mar i muntanya, t'ha quedat de vici!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Amb aquest mar i muntanya el triomf està assegurat.
ResponEliminaPetons
M'encanten els mars i muntanya i aquesta combinació de gambes i pollastre és una de les meves preferides. Amb els referents de la Mireia i la Ruscalleda, el guisat ha de quedar bo per foça! ;)
ResponEliminaPer cert, ja t'has tret la mandra de sobre? Nosaltres avui hem pujat a Les Agudes, una excursió molt bonica!
Amb una cassola com aquesta a la pantalla, em ve una salivera que no et pots ni imaginar!
ResponEliminaM'agraden les teves fotos i els teus plats.)) f&f
ResponEliminaTambé diuen: si vols que una feian sorti seguramnet la farà qui més feina té.
és així.
m'agraden les teves fotos i els teus plats:)) f&f
ResponEliminatambé diuen si vols que una feina tiri endavant segurament la farà millor qui més feina tingui.
No m'han acabat d'agradar mai això dels mar i muntanya, m'estimo més no barrejar i fer-ho per separat; de totes maneres, m'enamoren les fotos :-)
ResponElimina