15.3.12

Croquetes de llenties {mètode Ruscalleda}

Les persones grans  no entenen mai res totes soles, i per als nens és molt pesat haver-los de donar sempre  explicacions i més explicacions.
El petit príncep
Antoine De Saint-Exupéry


Croquetes de què? de llenties! Si, si, de llenties! Quan vaig fer aquestes croquetes vaig fer un joc a taula, esbrinar de què eren. Jo crec que quasi és impossible encertar-ho.
Van agradar molt. Què molt? Moltíssim!
La idea sorgí mentre feia neteja, neteja de rampoines que corren durant temps pels armaris amb el perill d’acabar a les deixalles perquè ja han caducat. Vaig trobar un pot de llenties cuites que em va donar la meva mare feia temps, i barrinant entre què en podia fer i la proposta de La recepta del quinze d’aquest mes, van sorgir aquestes croquetes. Us les recomano!


INGREDIENTS
1 pot de llenties cuites (pes net 290g, pes escorregut 200g)
1 ceba
1 pastanaga
3 tomàquets no massa grossos
500 ml. de llet
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)

ELABORACIÓ
En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent la ceba i la pastanaga picada molt fina, uns 20 minuts. Tot seguit hi afegirem els tres tomàquets prèviament escaldats, pelats i ratllats. Quan tot plegat tingui un to lluent retirar-ho del foc.
Amb la picadora fer un puré amb les llenties juntament amb el seu propi suc.
En un bol a part mesclar bé amb una batedora de barnilles els 3 rovells d’ous, la llet, la farina, la Maizena, el puré de llenties, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada.
Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba, pastanaga i tomàquet i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.

19 comentaris:

  1. Doncs mai he provat de fer croquetes amb llenties, però si dius que van agradar tant m'hi llenço de cap. M'agraden així en forma rodoneta!

    Petons

    ResponElimina
  2. M'agrada aquesta recepta!! l'hauré de tastar. I m'encanta la cita del petit princep!
    petonets

    ResponElimina
  3. Anònim15.3.12

    La neteja de rampoines sempre fa sortir les receptes més originals! Croquetes de llenties, fantàstic Gemma!! M'encanten
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Gemmma!!!! hem coincidit en la proposta pel 15, que bones veritat les croquetes de llenties??? però les teves mes glamuroses que son de la Ruscalleda. Les provaré així la propera vegada.. Petons,

    ResponElimina
  5. Ostres! estic veient propostes molt originals avui amb les llenties! m'agraden molt les teves croquetes!! bé, millor em xiflen!! les faré!
    Un ptonàs preciosa!

    ResponElimina
  6. A la fi...tot el dia esperant "la recepta", estava encuriosida amb el procès... i la veritat es veuen superbones, i no sembla qeu hagin de quedar axutes.. sino uqe semblen ben amorosas.... les he de probar!
    A mes son de la Ruscalleda....jo descenc de santpolins!!!!
    i sobre les fotos...sense comentaris... precioses, que sembla que pugis agafar la croqueta i portar-la a la boca!.

    ResponElimina
  7. Ei, que originals, segur que han de ser ben saboroses, i molt sanes!

    ResponElimina
  8. olé!!!! doncs mira, potser aquesta versió de croquetes si que m'agradaria!!!! ;P molts petonets reina i bon cap de setmana

    ResponElimina
  9. Han de quedar gustoses i molt originals. A més, si la recepta és de la Ruscalleda tenen l'èxit asssegurat!

    ResponElimina
  10. Anònim16.3.12

    Voldria aclarir una coseta, el mètode és de la Ruscalleda, la recepta és meva. Je,je, no donem tot el mèrit a ella, que ja en té prou;-)

    ResponElimina
  11. Que boniques, i que pràctiques i econòmiques! Ho té tot (perque el sabor ja me l'imagino) aquesta proposta :)

    ResponElimina
  12. Dons m'emporto les croquetes, segur que a casa també triomfen, gràcies ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  13. Gemma, què bones. Les croquetes les faig a ull però em sembla que aquesta la seguiré al peu de la lletra.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  14. No las he probado nunca pero deben estar muy ricas y te han quedado perfectas. besitos y buen finde guapa

    ResponElimina
  15. Em va molt de gust fer-les! no les he tastat mai però segur que ens encantaran!!! Petons

    ResponElimina
  16. Que croquetas tan originales, no me las pienso perder ;) tomo nota ahora mismo de la receta ! un besito Gemma

    ResponElimina
  17. Creo que son las croquetas mas originales que he visto en mi vida ;). Se han de probar!!!

    ResponElimina
  18. Anònim12.10.13

    les de llenties son les mes bones de totes originals i molt sanes, probeu la mateixa recepta emb cigrons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!