Les persones grans no entenen mai res totes soles, i per als nens és molt pesat haver-los de donar sempre explicacions i més explicacions.
El petit príncep
Antoine De Saint-Exupéry
Croquetes de què? de llenties! Si, si, de llenties! Quan vaig fer aquestes croquetes vaig fer un joc a taula, esbrinar de què eren. Jo crec que quasi és impossible encertar-ho.
Van agradar molt. Què molt? Moltíssim!
La idea sorgí mentre feia neteja, neteja de rampoines que corren durant temps pels armaris amb el perill d’acabar a les deixalles perquè ja han caducat. Vaig trobar un pot de llenties cuites que em va donar la meva mare feia temps, i barrinant entre què en podia fer i la proposta de La recepta del quinze d’aquest mes, van sorgir aquestes croquetes. Us les recomano!
INGREDIENTS
1 pot de llenties cuites (pes net 290g, pes escorregut 200g)
1 ceba
1 pot de llenties cuites (pes net 290g, pes escorregut 200g)
1 ceba
1 pastanaga
3 tomàquets no massa grossos
500 ml. de llet
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)
ELABORACIÓ
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)
ELABORACIÓ
En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent la ceba i la pastanaga picada molt fina, uns 20 minuts. Tot seguit hi afegirem els tres tomàquets prèviament escaldats, pelats i ratllats. Quan tot plegat tingui un to lluent retirar-ho del foc.
Amb la picadora fer un puré amb les llenties juntament amb el seu propi suc.
En un bol a part mesclar bé amb una batedora de barnilles els 3 rovells d’ous, la llet, la farina, la Maizena, el puré de llenties, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada.
Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba, pastanaga i tomàquet i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.
En un bol a part mesclar bé amb una batedora de barnilles els 3 rovells d’ous, la llet, la farina, la Maizena, el puré de llenties, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada.
Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba, pastanaga i tomàquet i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.
Doncs mai he provat de fer croquetes amb llenties, però si dius que van agradar tant m'hi llenço de cap. M'agraden així en forma rodoneta!
ResponEliminaPetons
M'agrada aquesta recepta!! l'hauré de tastar. I m'encanta la cita del petit princep!
ResponEliminapetonets
La neteja de rampoines sempre fa sortir les receptes més originals! Croquetes de llenties, fantàstic Gemma!! M'encanten
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Muy buena idea!!!
ResponEliminaBesitos
Gemmma!!!! hem coincidit en la proposta pel 15, que bones veritat les croquetes de llenties??? però les teves mes glamuroses que son de la Ruscalleda. Les provaré així la propera vegada.. Petons,
ResponEliminaOstres! estic veient propostes molt originals avui amb les llenties! m'agraden molt les teves croquetes!! bé, millor em xiflen!! les faré!
ResponEliminaUn ptonàs preciosa!
A la fi...tot el dia esperant "la recepta", estava encuriosida amb el procès... i la veritat es veuen superbones, i no sembla qeu hagin de quedar axutes.. sino uqe semblen ben amorosas.... les he de probar!
ResponEliminaA mes son de la Ruscalleda....jo descenc de santpolins!!!!
i sobre les fotos...sense comentaris... precioses, que sembla que pugis agafar la croqueta i portar-la a la boca!.
Ei, que originals, segur que han de ser ben saboroses, i molt sanes!
ResponEliminaolé!!!! doncs mira, potser aquesta versió de croquetes si que m'agradaria!!!! ;P molts petonets reina i bon cap de setmana
ResponEliminaHan de quedar gustoses i molt originals. A més, si la recepta és de la Ruscalleda tenen l'èxit asssegurat!
ResponEliminaVoldria aclarir una coseta, el mètode és de la Ruscalleda, la recepta és meva. Je,je, no donem tot el mèrit a ella, que ja en té prou;-)
ResponEliminaQue boniques, i que pràctiques i econòmiques! Ho té tot (perque el sabor ja me l'imagino) aquesta proposta :)
ResponEliminaDons m'emporto les croquetes, segur que a casa també triomfen, gràcies ;-)
ResponEliminaPetonets
Gemma, què bones. Les croquetes les faig a ull però em sembla que aquesta la seguiré al peu de la lletra.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
No las he probado nunca pero deben estar muy ricas y te han quedado perfectas. besitos y buen finde guapa
ResponEliminaEm va molt de gust fer-les! no les he tastat mai però segur que ens encantaran!!! Petons
ResponEliminaQue croquetas tan originales, no me las pienso perder ;) tomo nota ahora mismo de la receta ! un besito Gemma
ResponEliminaCreo que son las croquetas mas originales que he visto en mi vida ;). Se han de probar!!!
ResponEliminales de llenties son les mes bones de totes originals i molt sanes, probeu la mateixa recepta emb cigrons
ResponElimina