Que n’era, de cruel, envellir! Havia patit petits canvis sense adonar-se’n que no es podien aturar. El nèctar de la joventut desapareixia com per un sedàs els forats del qual es feien cada vegades més grans.
-I així, l’amic va passar a ser enemic –va murmurar l’Adeline al despietat mirall.
El jardí oblidat
Kate Morton
La troballa d’aquest pa és el resultat de la cerca d’una recepta per elaborar un pa semblant al pa Bimbo, més que res en l’aparença, tou i quasi sense crosta (els nens tenen aquestes coses), ja que en gust el supera per golejada. El vaig trobar al blog de la Sónia, L’Exquisit, del qual no cal presentacions, tots el coneixeu, i sinó ja feu tard, passeu-hi perquè és genial!
INGREDIENTS
750 grs. de farina de força
12 grs. de sal
9 grs. de sucre
15 grs. de llet en pols
15 grs. de llevadura seca de forner
38 grs de mantega
430 ml. d’aigua tèbia
ELABORACIÓ
Aquestes són les quantitats que ens proposa la Sònia de l’Exquisit per elaborar la recepta d’aquest pa manualment, però jo les vaig adaptar una mica per fer el pa amb la meva panificadora, i per tant vaig fer les parts proporcionals de tots els ingredients per a 500 grs. de farina.
Poseu tots els ingredients a la cubeta de la panificadora en el següent ordre: la farina, la mantega a trossos, el sucre, la llet en pols, la sal, la llevadura i l’aigua tèbia. Un cop tot dins seleccioneu el programa pa francès, i si no teniu aquest programa el de pa bàsic, el pes, en el meu cas 750 grs. i el tipus de torrat, jo acostumo a seleccionar sempre el torrat mig, i llestos, a esperar que la màquina faci la seva feina.
Te ha quedado riquísimo, ya veo que te has hecho amiga de la pani jeje . me llevo un trocito para la merienda, besitos guapa
ResponEliminaQue bueno..este no lo he prboado..me lo apunto,
ResponEliminaCada vez me gusta más el pan hecho en casa...creo que es un vicio
Besos
Aquest no es troba al súper, eh?!
ResponEliminaPetonets!
Anna
T'ha quedat molt guapo, s'haurà de provar!
ResponEliminaTengo que animarme a hacerlo! lo he visto en varios blogs y se ve espectacular!!! Besitos.
ResponEliminaGemma, estic contenta q t'hagi agradat!
ResponEliminaPetons,
Qué Bo !! hem sembla ue ja sento aquella oloreta de pa acabat de fer.
ResponEliminaPetons
El pa de motlle casolà supera per golejada qualsevol pa de motlle industrial! És un dels meus preferits per esmorzar i a vosaltres us ha quedat sensacional.
ResponEliminaEl pa de motlle casolà és fantàstic i t'ha quedat amb una pinta espectacular
ResponEliminaPetonets
Sandra
Doncs com que no tinc màquines sóc de les que les hauria de fer a mà.
ResponEliminaT'ha quedat molt bé i les fotos molt xules.
Molts petonets.
Es molt bo, jo també el faig de tant en tant i ens agrada molt.
ResponEliminaPetoents
Segur que aquest pa de motlle estava molt més bo que el de la marca industrial
ResponEliminaPetons
ummmm quina pinta... amb mel y mató nyam!!!
ResponEliminagràcies pel teu correu Gemma, un plaer :-)
ResponEliminaCom dius tu, en el sabor ni punt de comparació! El millor de la panificadora és posar-ho tot i oblidar-te'n fins que notes l'olor per tota la casa :-)
ResponEliminahola! me agradaria probar de fer aquet pa ,podeu pasarme les quantitats adaptades per la panificadora?gracies ,com vosaltres ja les teniu...i no em vui equivocar.gracies per les molesties.
ResponEliminaSi, hi tan, aquí te'ls deixo!
Elimina500 grs. de farina
8 grs de sal
6 grs de sucre
10 grs de llet en pols
10 grs de llevadura
25'33 grs de mantega
286'66 grs d'aigua
Moltes gràcies per passar pel blog!