Quasi cada setmana faig macarrons i aquests es fan en un plis-plas. Doncs,
com no podia participar aquest mes a la proposta de Memòries d’una cuinera? És
una proposta ben senzilla, que pot salvar la situació d’un dia d’oblit de la
carn, o no, perquè senzillament els voleu fer diferents, trencar l’avorriment dels
típics macarrons amb carn picada, sortits de les cuines de les nostres mares i
àvies. Desitjo que us agradin, i espero que aquest sigui un nou retorn als reptes
de la Moni i la Judith.
INGREDIENTS
300 grs de
macarrons
1 ceba
5 o 6
tomaques o tomacons en conserva
1 llauna de
tonyina de les més grosses
Oli
Sal
100 de
formatge ratllat
Mantega
ELABORACIÓ
Es bull la pasta, s’escorre, es remulla i s’unta d’oli. A part, es fa
un sofregit de ceba fosquet. Seguidament, s’hi posa la tomaca més o menys fina,
segons el gust. Es fregeix bé, i quan tot el conjunt és tou i lluent, s’hi
incorpora la tonyina una mica aixafada. S’hi barregen els macarrons i es remena
tot. Es passa a una plàtera de forn, s’espolsa amb formatge i trossets de
mantega i es gratina.
Font: La cuina de cada
dia. PASTES, FER I MENJAR. Mariona Quadrada.
M'encanten els macarrons amb tonyina!!! i és veritat que et poden salvar el dinar en un no res. També vaig estar a punt de fer-los, ja que són dels meus preferis! Pel contrari, a casa meva els de carn picada i sofregit no són gens típics, i per això els vaig fer de la manera "tradicional". :) Petons guapa!
ResponEliminammm.. que be que t'has incorporat!!! i amb els marevellosos macarrons!!!!
ResponEliminaQue bons son portin el qeu portin, però amb tonyina sòn tambè molt bons!!!
La foto com sempre... inspiradora!
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok nefis ve iştah kabartan bir görüntüsü var.
ResponEliminaSaygılar..
Et pots creure que mai en ma vida els he provat amb tonyina? i en sé de gent que els fa, però m'has despertat la curiositat i ganes de preparar-ne. Aquesta safateta fa entrar salivera...
ResponEliminaA mi també m'agraden molt amb tonyina!!!
ResponEliminaI el cruixent del gratinat és el més bo de tot, je je je...
Els macarrons amb tonyina són una delícia! Mai me'n canso i fa dies que no els faig... aquesta setmana cauen! ;)
ResponEliminaPetons
Sandra
Molt ben presentats!! La imatge transmet el gratinat com si estes al costat de la taula.
ResponEliminaA quino agraden els macarrons?.
Una abraçada!!!
Que bons, noia!, No n'he fet mai amb tonyina i em sembla que ja toca, ho provaré!
ResponEliminaMe n'alegro de que tornis a participar.
ResponEliminaFa moltíssim que no menjo macarrons amb tonyina i a casa mira que demanen pasta sovint, què t'he d'explicar a tu que tens dos nens!;)
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
bentornada Gemma! amb tonyina sempre m'han agradat, ara fa temps que no els faig. moltíssssssssimes gràcie sreina
ResponEliminaohhhhhhhh...a casa tb en faig sovint!!! Boníssims i com bé dius recurs fàcil quan no has comprat carn picada! jejeje!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Què bons! La veritat és que a casa fem més sovint macarrons amb tonyina que amb carn...és que la combinació queda tan bona!!
ResponEliminaPetonets!
Dan ganas de llevar el plato para servirse una gran porción! Deliciosos.
ResponEliminaBesos.
Gemma,
ResponEliminaContinuo sense rebre les actualitzacions. No passa res. T'acabo de posar al favorits i hi entraré un cop per setmana, així que fes el favor d'alegrar-me la vista amb aquestes fotos que em fan molta enveja. I ara posaré l'altre també. No sé què deu passar.
Una abraçada,
Nani
Sí els macarrons molt bé, però segons els casos em quedo les fotos.
Un clàssic que m'encanta i que no deixaria de menjar mai..
ResponEliminaPetons
Mónica
Cuanto tiempo hace que no como macarrones con atún, que ricos están!
ResponEliminaPor cierto...me parecen ideales tus pancakes!!! ;) un besito
A casa també ens agraden molt amb tonyina, no atipen tant! els faig sovint.
ResponElimina