El dia 9 de setembre en Guillem va fer 10 anys! No recordo que jo de
petita visqués d’una manera tan especial com ell viu tots els seus aniversaris,
és que li encanta fer anys! Quan va haver passat el dia, mitja hora després de
mitjanit, va i ens diu, -ja no és el meu
aniversari! (amb una penaaaa!). Per ell és molt important que tothom hi
pensi i el felicitin, en gaudeix molt, cada moment, cada detall. I com sempre
també va reclamar el seu pastís d’aniversari, senzill però boníssim!
Amb aquest pastís vaig fer una prova, vaig congelar el pa de pessic.
Els dies més calorosos em fa molta mandra ficar-me hores a la cuina, i uns dies
abans de la data assenyalada vaig anticipar el pa de pessic, i com que vaig
llegir en un bloc que es podia congelar sense problema ho vaig provar. I us he
de dir que el resultat va ser exitós, perfecte, com recent fet!
INGREDIENTS
Un pa de
pessic
150 ml
d’almíbar (opcional)
1000 ml de
nata amb 100 grs de sucre
Maduixes
PA DE PESSIC
Ingredients:
4 ous
125 grs de farina
125 grs de sucre
125 grs de farina
125 grs de sucre
1 culleradeta de llevat
Ratlladura de llimona
Ratlladura de llimona
Elaboració:
Separar els rovells de les clares i batre els rovells amb
la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la
resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Tot seguit afegir la farina tamisada, el llevat i la ratlladura de llimona a la mescla anterior i abocar-ho
dins un motlle forrat amb paper vegetal, untat amb mantega i farinat. Coure uns 25 minuts
a 180º.
ALMÍBAR
Ingredients:
100 ml d’aigua
100 grs de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor
100 grs de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor
Elaboració:
Posar l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona en un
cassó i coure durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.
MUNTATGE
DEL PASTÍS
Tallar el pa de pessic per la
meitat. Muntar
la nata juntament amb els 100 grs de sucre. Mullar amb almívar el primer pis i
escampar-hi la nata muntada per sobre amb una mànega pastissera. Cobrir
amb el segon pis, mullar-lo amb almívar i escampar-hi la resta de la nata per
sobre. Acabar de cobrir amb les maduixes senceres o tallades a trossos.
I voilà! un pastís ben senzill, vistós i deliciós!
Doncs jo, a la meva edat, sòc com el Guillem...em sembla un dia fantàstic el de l'anniversari. I jo, si cau en dia laborable, me'l agafo de festa! Es a dir, qeu aixó li durará sempre, ja veuràs.
ResponEliminaJa t'ho vaig dir, però el pastís te una pinta, que de senzill rès. Las fresas tenen un color, i la nata...buff...quina mosseguda...
Tu dius que és un pastís senzill, però jo el trobo moooooooooolt temptador!!!! Per molts anys al Guillem.
ResponEliminapetonets
Se'l veu tan suculent.... t'ha quedat preciós, realment m'encanta. A més m'agrada molt el color que ha agafat la nata.
ResponElimina:) Petons i felicitats pel Guillem!
Quin Pastis tan bó i ben fàcil de fer . Felicitats encara que sigui amb retard per el Guillem:
ResponEliminaJo també el congelo el pa de pessic i va molt bé tenir-lo de fondo de congelador .et sol.luciona un imprevist.
Petons
Dona gust veure'ls com ho viuen tot tan intensament, s'encomana l'emoció.
ResponEliminaMaduixes amb nata, una de les meves combinacions preferides. Un pastís deliciós!!!
Ja t'has banyat a Sa Conca aquest estiu???
Una abraçada
Muchas felicidades y un besazo enorme para él y otro para ti por esa tarta tan ricaaaa, besitos y buen finde guapa
ResponEliminaBuf!!! ja estic passant el dit:))) que bo!!!
ResponEliminaUn pastís senzill amb un resultat espectacular ;)
ResponEliminaJo avui també he congelat dos pans de pessic per tenir-los llestos per decorar durant la setmana...m'esperen dos aniversaris i així em trec feina d'enmig!!
Una foto molt maca i les maduixes quasi e spoden menjar!
ResponEliminabon diumenge Gemma!
Todavía te queda?? mandame un trocito.. Bss
ResponEliminaPer molts anys, Guillem, encara que sigui amb retard! I per molts anys li puguis fer aquestes meravelles de pastís, Gemma!
ResponEliminaSerà senzill però t'ha quedat espectacular!
ResponEliminaFelicitats al Guillem encara que una mica tard.
Petons.
Jo el 7, el Guillem el 9, ens portem dos dies i molts anys entremig! Felicitats pel pastís i per tenir un peque que ja és gran.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
ESpectacular!!!
ResponEliminaSenzill i ràpid però molt vistós!!!
Que maco. I quines fotos més xules :-)
ResponEliminaPreciós i boníssim... per mi seria el meu pastís perfecte...!! petons
ResponElimina