13.9.12

Pastís de maduixes amb nata

El dia 9 de setembre en Guillem va fer 10 anys! No recordo que jo de petita visqués d’una manera tan especial com ell viu tots els seus aniversaris, és que li encanta fer anys! Quan va haver passat el dia, mitja hora després de mitjanit, va i ens diu, -ja no és el meu aniversari! (amb una penaaaa!). Per ell és molt important que tothom hi pensi i el felicitin, en gaudeix molt, cada moment, cada detall. I com sempre també va reclamar el seu pastís d’aniversari, senzill però boníssim!

Amb aquest pastís vaig fer una prova, vaig congelar el pa de pessic. Els dies més calorosos em fa molta mandra ficar-me hores a la cuina, i uns dies abans de la data assenyalada vaig anticipar el pa de pessic, i com que vaig llegir en un bloc que es podia congelar sense problema ho vaig provar. I us he de dir que el resultat va ser exitós, perfecte, com recent fet!


INGREDIENTS
Un pa de pessic
150 ml d’almíbar (opcional)
1000 ml de nata amb 100 grs de sucre
Maduixes

PA DE PESSIC

Ingredients:
4 ous
125
grs de farina
1
25 grs de sucre
1 culleradeta de llevat
Ratlladura de llimona

Elaboració:
Separar els rovells de les clares i batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Tot seguit afegir la farina tamisada, el llevat i la ratlladura de llimona a la mescla anterior i abocar-ho dins un motlle forrat amb paper vegetal, untat amb mantega i farinat. Coure uns 25 minuts a 180º.

ALMÍBAR

Ingredients:
100 ml d’aigua
100
grs de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor

Elaboració:
Posar l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona en un cassó i coure durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.

MUNTATGE DEL PASTÍS

Tallar el pa de pessic per la meitat. Muntar la nata juntament amb els 100 grs de sucre. Mullar amb almívar el primer pis i escampar-hi la nata muntada per sobre amb una mànega pastissera. Cobrir amb el segon pis, mullar-lo amb almívar i escampar-hi la resta de la nata per sobre. Acabar de cobrir amb les maduixes senceres o tallades a trossos. I voilà! un pastís ben senzill, vistós i deliciós!


16 comentaris:

  1. Doncs jo, a la meva edat, sòc com el Guillem...em sembla un dia fantàstic el de l'anniversari. I jo, si cau en dia laborable, me'l agafo de festa! Es a dir, qeu aixó li durará sempre, ja veuràs.
    Ja t'ho vaig dir, però el pastís te una pinta, que de senzill rès. Las fresas tenen un color, i la nata...buff...quina mosseguda...

    ResponElimina
  2. Tu dius que és un pastís senzill, però jo el trobo moooooooooolt temptador!!!! Per molts anys al Guillem.
    petonets

    ResponElimina
  3. Se'l veu tan suculent.... t'ha quedat preciós, realment m'encanta. A més m'agrada molt el color que ha agafat la nata.
    :) Petons i felicitats pel Guillem!

    ResponElimina
  4. Quin Pastis tan bó i ben fàcil de fer . Felicitats encara que sigui amb retard per el Guillem:
    Jo també el congelo el pa de pessic i va molt bé tenir-lo de fondo de congelador .et sol.luciona un imprevist.
    Petons

    ResponElimina
  5. Dona gust veure'ls com ho viuen tot tan intensament, s'encomana l'emoció.
    Maduixes amb nata, una de les meves combinacions preferides. Un pastís deliciós!!!
    Ja t'has banyat a Sa Conca aquest estiu???
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Muchas felicidades y un besazo enorme para él y otro para ti por esa tarta tan ricaaaa, besitos y buen finde guapa

    ResponElimina
  7. Buf!!! ja estic passant el dit:))) que bo!!!

    ResponElimina
  8. Un pastís senzill amb un resultat espectacular ;)
    Jo avui també he congelat dos pans de pessic per tenir-los llestos per decorar durant la setmana...m'esperen dos aniversaris i així em trec feina d'enmig!!

    ResponElimina
  9. Una foto molt maca i les maduixes quasi e spoden menjar!
    bon diumenge Gemma!

    ResponElimina
  10. Todavía te queda?? mandame un trocito.. Bss

    ResponElimina
  11. Per molts anys, Guillem, encara que sigui amb retard! I per molts anys li puguis fer aquestes meravelles de pastís, Gemma!

    ResponElimina
  12. Serà senzill però t'ha quedat espectacular!
    Felicitats al Guillem encara que una mica tard.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Jo el 7, el Guillem el 9, ens portem dos dies i molts anys entremig! Felicitats pel pastís i per tenir un peque que ja és gran.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  14. ESpectacular!!!
    Senzill i ràpid però molt vistós!!!

    ResponElimina
  15. Que maco. I quines fotos més xules :-)

    ResponElimina
  16. Preciós i boníssim... per mi seria el meu pastís perfecte...!! petons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!