El campus de
l’Institut estava situat en un paratge realment bonic, en plena vall del riu
Hudson. Abans que el tren no arribés a Poughkeepsie la Claudine es va menjar el
sandvitx de rosbif que s’havia preparat amb les restes del sopar del dia abans,
doncs tenia l’entrevista amb el director al cap d’una hora i anava amb el temps
just per agafar un taxi que la portés fins a Hyde Park i no arribar tard a la seva
cita. Després que el taxista la deixés davant les portes de l’Institut, i quan
es disposava a travessar el pati per accedir al hall del campus, un jove
policia del comptat de Dutchess li barrà el pas i li demanà que s’identifiqués.
La Claudine li ensenyà el seu passaport i la carta on li confirmaven una
entrevista a les tres de la tarda d’aquell mateix dia amb el senyor Smith,
director de The Culinary Institute of America. D’un cop d’ull se’n va adonar
que tota la zona estava acordonada amb cintes de color groc de la policia de
l’estat de Nova York, i un anar i venir de policies i senyors de negre de
seguida va fer pensar a la Claudine que allí n’havia passat una de grossa.
-Senyoreta
Garnier, em sap greu haver-li de dir però avui s’ha cancel·lat tota la
activitat al campus. Seria millor que truqués d’aquí uns dies per tornar a
concertar una nova cita. Gràcies
El policia va
fer el gest de retornar-li el passaport i la carta, al mateix temps que es
dirigia cap a un home que també pretenia accedir al campus.
{sense títol}
Gemma Vilabrú
Avui us porto una recepta de Jamie Oliver, roast beef. Aquesta recepta la
vaig traduir ja fa temps de JamieOliver.com (amb l’ajut incondicional de la
Mon). La carpeta de pendents s’anava omplint, buidant i omplint de nou, però
aquesta continuava allí, per la posteritat, així que no fa gaire vaig decidir
que havia arribat el moment de donar-li sortida. Jo i les carns no és que
siguem gaire amics, cada cop menys, però sempre hi ha qui corre per un bon tros
de vedella, i com que era un bon tros, molt tendre, em vaig decidir a fer-la.
He de dir que em van agradar més les verduretes, però els amants de les
bones carns en van fer un bon àpat.
INGREDIENTS
1 quilo i mig de mitjana de vedella en una sola peça (jo vaig comprar
llata)
2 cebes mitjanes
2 pastanagues
2 tiges d’api
1 cabeça d’alls
1 grapat petit de farigola fresca, romaní, llorer o sàlvia o una barreja
d’elles
Oli d’oliva
Sal marina i pebre negre acabat de moldre
ELABORACIÓ
Aquí he utilitzat un tros d’espatlla (jo llata) perquè
generalment és molt més fàcil de rostir, pèro també pots utilitzar costella de vedella. La carn ha de reposar
després de coure com a mínim mitja hora per tallar a rodanxes fines i gaudir de
la seva tendresa. Els temps indicats són només de guia, poden ser diferents
depenent del tipus de forn que tinguis o la mida de la peça.
Per preparar la carn de vedella:
Poseu la carn dins la nevera 30 minuts abans de introduir-la al forn.
Preescalfeu el vostre forn a 240ºC/475ºF/gas 9
Aquí no és necessari pelar les verdures – només fe’ls-hi una rentada i
trossejar-les.
Separar la cabeça d’alls en dents, deixant-los sense
pelar.
Apilonar totes les verdures, l’all i les herbes en el
centre d’una safata de rostir gran i amanir amb oli d’oliva.
Amanir la carn de vedella amb oli d’oliva i assaonar
bé amb sal i pebre, fregant totes les
parts de la carn.
Col·loqueu la carn a sobre les verdures.
Per cuinar la carn vedella:
Col·loqueu la safata de rostir en el forn prescalfat.
Tot seguit abaixar la temperatura a 200ºC/400ºF/gas 6
i coure durant una hora la carn de vedella al punt.
Si la prefereixes poc feta, treu-la 5 o 10 minuts
abans.
I per més feta, deixar-la dins uns 10 o 15 minuts més.
Si estàs fent patates rostides i verdures, aquest és
el moment de posar-les – introdueix-les dins el forn els últims 45 minuts de la
cocció.
Ruixar la carn de vedella a meitat de cocció i si veus
la verdura seca, afegeix una mica d’aigua a la safata per aturar la cocció.
Quan la carn està cuita al vostre gust, treu la safata
de dins el forn i passa la carn a una fusta per reposar durant uns 15 minuts.
Cobreixo amb una capa de paper d’alumini i un drap de
cuina i guardar mentre fas la seva salsa, salsa de rave picant i púdings
Yorkshire.
I per acabar, una passejada per la Costa Brava des del meu blog Rera la càmera. Us hi espero!
'La meva terra està plena de racons com aquests, la Costa Brava, i tot i que diuen que la costa de més cap al nord del país és molt més bonica, que conserva racons més verges, la Costa Brava sud està plena de paratges i llocs realment especials. Heu visitat mai Tossa de Mar? No he viatjat mai a Itàlia, m’agradaria, però sempre que veig reportatges i fotografies dels pobles de les costes italianes m’ho recorden. De fet tots som mediterranis, no? Fa uns dies, veient el capítol de Viena de Españoles en el mundo, de La1, una noia va dir que allí has d’anar en compte que no se’t pari el cor, aquí, amb el nostre Mar Mediterrani davant el cor mai deixa de bategar a bon ritme, es viu amb tots els sentits ben desperts. Molts dies el mar passa desapercebut davant meu, però mai m’oblido de la gran sort que tinc de viure-hi a prop.'
Fa molt temps que no cuinen roast beef a casa, segur que ni se'n recorden de com el feien! ;) I això que el feien benbo eh? Aquest que has fet del Jamie Oliver ha de ser boníssim, m'encanten les receptes d'aquest home, gràcies per la traducció! ;)
ResponEliminaA mi la carn m'agrada molt, però últimament he reduït la quantitat ja que a casa dels meus pares menjava carn dia sí i dia també!
Petons guapa!
ostres Gemma! m'has fet entrar salivera, i això que acabo de sopar!!! té una pinta increible. molts petonets
ResponEliminaJo sòc de les que corren radera les bons carns..jejeje... el teu roastbeef, te una pinta increible i les verduretes tambè... les receptes del Jamie no fallen mai. I les fotos m'agraden molt, n'hi ha una, la darrera que sembla un canyon...
ResponEliminaNunca lo he preparado y no se por qué, ya que me encanta!!
ResponEliminaSeguiré tu receta, adoro a Jamie, así que gracias por compartirla!!!
Se ve delicioso, yo me como la carne y las verduras, jajaa!!
Besotess
UN guisat sensacional per ara que comença el fred, ideal per sucar-hi pa.
ResponEliminaJo el faig molt diferent, però sent la recepta del Jamie Oliver, té l'èxit assegurat!
Quin tros de vedella! ha de ser boníssim aquest roast beef, m'encantaria haver-ne viste el tall, ben primet...
ResponEliminapetonets
Jo no et canvio aquest roast beef per res del món. Jo tinc anotada la recepta del Jamie Oliver. A casa ens el mangem quan no sabem què fer.
ResponEliminaDeliciós. Bon cap de setmana,
Nani
Qué rico y viniendo del Jamie ya me gusta ejje, qué rico te ha quedado de verdad, la imagen lo dice todo. besitos y buen finde guapa
ResponEliminaProvaré la teva recepta, mira que fa temps que no faig un roast beef, i ara vaig a l'altre bloc ;)
ResponEliminaGracias por la receta las fotos muy buenas.
ResponEliminaGemma, doncs si algun dia aneu a Irlanda, allà el Roast Beef és un dels plats més típics!! ;) Ah i si necessites alguna cosa d'informació també m'ho pots dir! Bon cap de setmana!!
ResponEliminaMuy rica está estupenda saludos desde el sur de Chile,abrazos y abrazos
ResponEliminaT'ha quedat una vadella genial ..............un menú de festa major.
ResponEliminapetons
Caram una senyora recepta de Mr. Jamie Oliver!!i, per un dia de festa i per fer amb bona colla
ResponEliminaMoltes gràcies Gemma per aquesta proposta. M'agrada molt el que ens portes.
Les fotos molt maques,
bona setmana!
Ui Gemma, avui em sembla que només em quedo amb l'acompanyament que la carn...
ResponEliminaPetons.
Mare de déu, que bona pinta que fa aquesta carn! Nyam!
ResponElimina¡¡Qué pinta tiene este roastbeef!! En casa llevamos un poco más de dos meses intentando ser vegetarianos, pero mi corazón se resiste cuando veo estas cosas...creo que al final sucumbiré a la carne otra vez ;)
ResponElimina