27.9.12

Pancakes

Feia quinze dies que era a la ciutat i aquell matí tenia una entrevista a The Culinary Institute of America. Plovia amb insistència i, ja només sortir de l’apartament, el vestit vintage de l’àvia que portava posat començava a quedar xop, així que a l’alçada de Bleecker Street, mentre es dirigia a l’estació de metro Christopher St-Sheridan Sq,  va decidir entrar a Café Angelique a fer un mos i una mica de temps a veure si parava de ploure. Va mirar la carta i es va decidir per uns mini pancakes amb confitura de nabius. Café Angelique, situat a Bleecker Street cantonada Grove Street, de seguida va ser un dels seus llocs preferits per esmorzar. Quan seia en aquelles taules sempre s’imaginava a ella d’aquí uns anys vivint en aquella ciutat i regentant un local com aquell, cuinant i servint cafès, bagels i pancakes als passejants. Aquell matí el local no estava especialment ple. A la taula del costat una parella compartien Coca-Cola i sandvitx, dues taules més enllà, al seu lloc de sempre, el senyor de la jaqueta de quadres llegia el New York Times i esgotava el seu cafè per llavors sortir al carrer i cridar un taxi, al fons del local una parella ocupava una taula més, que en aquell moment la cambrera els hi oferia si volien més cafè, i ella, xopa com un ànec, i encara preguntant-se què carai hi feia allí, en aquella ciutat.

{sense títol}
Gemma Vilabrú

Mai havíem provat els pancakes, m’imaginava que seria una d’aquelles receptes que faria una vegada i prou, però hem repetit, han tornat a demanar pancakes per berenar!

Aquesta entrada la vaig programar el dia 31 d’agost, tinc varies receptes pendents de l’estiu i no vull deixar-les per la posteritat, ni tampoc que aquest bloc entri en una mena letàrgia hivernal, ja forma part del meu dia a dia i en part és on he abocat tota la creativitat que en altres llocs no he pogut trobar. Tot i que crec que continuaré connectada als blocs, el meu entorn de treball és la xarxa, a hores d’ara no ser quina serà la meva sort, el món universitari m’espanta, por escènic a allò desconegut, un munt de preguntes per respondre, fins on podré arribar, fins on em deixaran arribar. Sigui com sigui, espero que després d’aquesta recepta en vingui una altra, i una altra, i una altra, i ens podem retrobar sempre aquí (i al meu altre bloc de fotografia, Rere la càmera).

Moltes gràcies per ser-hi!


INGREDIENTS (per a 14 pancakes)
200 grs de farina
1 ½ culleradetes (de les de moka) de sal
3 culleradetes (de les de moka) de llevat
1 cullerada sopera de sucre
1 cullerada sopera d’oli
2 ous
1 got (dels d’aigua) de llet freda

ELABORACIÓ
Es posa la farina en un plat, passant-la abans per un sedàs o colador de tela metàl·lica perquè s’airegi, amb la sal, el sucre i el llevat.
En un bol es baten lleugerament els ous. S’hi afegeix l’oli i la llet. Al líquid s’hi afegeix la mescla de farina, sucre, sal i llevat. Es bat de pressa i poc temps, sense preocupar-se si hi queden grumolls, es dissoldran sol al fer els pancakes. És millor passar el líquid espès en una gerra per fer els pancakes.
S’aboca el volum d’una cullerada sopera de líquid, o una mica més, sobre una planxa o paella antiadherent calenta. Quan comencen a sortir bombolles se’ls hi dóna la volta amb una espàtula perquè es coguin de l’altra costat. Han de quedar daurades.
S’ha de procurar servir-les de seguida. Si s’ha d’esperar una mica es deixen en un lloc calent unes sobre les altres.
Serviu-les acompanyades de nata o maple syrup, xocolata o melmelada. També es poden menjar senzillament untades amb mantega.

Font: 1080 recetas de cocina. Simone Ortega.



Edició: Mon, tenies raó, feia nou dies que no publicava, jeje!, o sigui que aquesta te la dedico a tu ;-)

16 comentaris:

  1. OStres quins pancakes més cucos!! Mai n'he fet però aquestes fotos fan venir ganes de provar-los!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim27.9.12

      Laia, prova'ls, són molt i molt fàcils i boníssims! Si t'agrada la xocolata hi queda genial!
      Petons!

      Elimina
  2. Veus.. el que et deia...quina recepta mes maca, mès neta, mès clara. A mes, m'han entrat ganes de fer-ne per berenar....o per esmortzar...mmmm a més t'han quedat amb el gruix adhient!

    ResponElimina
  3. Fa temps que no en faig! i amb melmelades què bons estan! no se per què però em venen més de gust a l'hivern, però ara no m'aniria malament...!

    ResponElimina
  4. És una de les receptes que tinc més pendent de fer! i quina bona pinta que fan!! ideals pels esmorzars ara que comença a arribar una mica de fresqueta. Món univesitari? jo no en sóc una experta, però si necessites qualsevol cosa, aquí estem! :)
    Petons!

    ResponElimina
  5. Doncs jo també els hauré de provar, perquè no n'he fet mai, trobo que t'han quedat per clavar-hi queixalada!

    ResponElimina
  6. Gemma te han quedado riquísimos yo hice el otro día también por primera vez ejje, y pienso repetir este finde. Me gusta cómo los has acompañado ejej, besitossss

    ResponElimina
  7. Tenen molt bona pinta aquest pancakes i semblen molt senzills de fer, les fotos m'encanten!

    ResponElimina
  8. Mira que m'agraden els pancakes! A veure si un matí de diumenge m'animo a fer-ne. Els teus es veuen deliciosos!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Hola Gemm aguapa tu

    Anoto la teva formula, es una mica diferent de la que jo faig servir, a probar-la

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. No m'estranya que vulguin repetir, si us agraden les creps, també us han d'agradar els pancakes.
    I no tinguis por, que segur que te'n sortiràs mooooooolt bé! ;)

    ResponElimina
  11. Ui em venen ganes d'entrar a un cafè un dia de pluja i fer uns pancakes com aquests!!! De moment em conformaré amb els que fa el meu cunyat, que és de Flagstaf, Arizona. Tot i que ell enlloc de melmelada hi posa xarop d'auró, ara que no em sent amb aquesta melmelada han de ser deliciosos!!!!
    Ànims amb la UOC, te'n sortiràs!!!!!!!!
    petonets

    ResponElimina
  12. mmmmmmmm...amb aquestes fotos ara mateix em posaria a fer pancakes!!! per favoooor....quina pintaaaaa!!!!
    Molts ànims, segur que anirà tot genial!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  13. Noia no sé que dir-te fas unes fotos de revista francesa si algú et descobreix poder ....
    M'agradaria molt i la confitura/ melmelada espectacular.
    Petons

    ResponElimina
  14. Gemma, tens coses tant interessants al bloc que em faltarn hores per posar-me al dia! quin descobriment! petons!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!