18.2.11

Gelat de torró de Xixona

Ahir, fent una repassada a les receptes que tinc pendents de publicar, vaig trobar aquestes fotografies del gelat de torró de Xixona que vaig fer pels vols de Nadal. Ja veieu que la base sempre és la mateixa, una crema anglesa, o sigui que després de trencar el gel amb els meus primers gelats ara toca variar una mica i a veure si busco alguna recepta de gelat un xic diferent.



Prepareu una crema anglesa, treballant els rovells d’ou amb el sucre, fins que la pasta blanquegi. Aboqueu-hi la llet bullent, perfumada amb la vainilla, remenant enèrgicament; poseu-la al foc, sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull, però no la deixeu bullir, és a dir, enretireu-la tot seguit i continueu remenant, encara uns quants segons més, fora del foc. Deixeu-la refredar; mentrestant, aneu-la remenant de tant en tant (és molt millor deixar-la tota la nit a la nevera, així la crema agafa consistència i el gelat queda més bé). Després col·loqueu-la a la geladora o en una o dues safates metàl·liques (ni de plàstic ni de vidre, perquè trigaria molt més a gelar-se) i cap al  congelador uns 45 minuts; segons la temperatura que agafi el frigorífic trigarà més o menys a gelar-se. Passat aquest temps, si fa no fa, el gelat ha d’haver començat a prendre’s pels costats, quedant encara tou pel mig. Aleshores es treballa amb una forquilla o bé amb un batedor, fins que es tingui una crema espessa i fina. En aquest punt s’hi incorpora el torró de Xixona esmicolat i, si es vol, s’hi pot barrejar nata, ja que d’aquesta manera queda més suau i esponjós. Es torna a col·locar una altra vegada en el congelador i es va repetint aquesta operació de batre’l cada 30 minuts unes 3 o 4 vegades més. Ja veure que cada vegada costarà més perquè estarà més gelat i anirà agafant consistència.

11 comentaris:

  1. que bo Gemma! recordo que els meus iaios compraben barres de torró i en menjavem amb galeta!!! petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Gemma a mi me pasa igual, tengo recetas pendientes de Navidad ajajaj. Qué rico este helado, de verdad, qué hambreeee. Besitos y feliz finde guapa...

    ResponElimina
  3. Una bona manera d'aprofitar els torrons que han sobrat. I per mi, és mol tmés bo en gelat que no pas tal qual ;)

    ResponElimina
  4. El gelat de turró és el meu preferit Gemma! Estic desitjant que comenci la temporada a l'Estartit, quan posen en marxa tots els locals comercials (pk a l'hivern és com el poble fantasma...ajjajaj... sort de Torroella que està al costat)i anar un lloc de gelats artesans i menjar-me una super tarrina de gelat de turró.....els fan de mort, però veient la teva recepta ho intentaré!
    Mooolts petonets guapa!

    ResponElimina
  5. Què bo ha d'estar Gemma!! és el gelat preferit del meu marit... si el veu, ja em veig preparant-li ràpidament. Bon cap de setmana. Petons

    ResponElimina
  6. Quan vulgui fer gelat no dubtis que vindré aquí, ja tinc pendent el de les Oreos!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. Se ve tan cremoso y hace calor por acá. Ni te cuento las ganas que me dan de probar esta delicia.
    Cariños

    ResponElimina
  8. Que bueno y ademas asi se aprovecha la tipica tableta de turron que nos haya quedado de Navidad.Muy rico.Bss Esther

    ResponElimina
  9. Nenaaaaa! No tens una cullera a mà? Es veu supercremós!

    ResponElimina
  10. Gemma, què bo!! Jo encara tinc torrons a la despensa...jiji!! Però receptes pendents no, que per Nadal no paro d'anar de casa en casa a menjar i cuino ben poquet.

    Aquest gelat ha de ser deliciós, en fa tota al pinta!!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  11. Una bona manera de donar sortida als torrons que ens sobren, perquè sembla que sempre calculem malament a l'hora de comprar-los!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!