20.4.14

Croquetes de pastanaga + {pastanaga, la reina del betacarotè}

Un cop sembla que això va seriosament de veritat, tornem a reemprendre el fil de la cuina saludable i l’anar descobrint les propietats beneficioses dels aliments pel nostre organisme. Avui us vull parlar de la pastanaga, una verdura d’arrel imprescindible en les amanides.

La característica més destacada de la pastanaga és el seu contingut en betacarotè, causant de seu intens color, i que es converteix dins el nostre organisme en vitamina A.
També destaca pel seu alt contingut en silici en comparació a d’altres verdures, mineral essencial pel seu paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit connectiu.
Anticancerigen, favoreig la salut de les mucoses, la pell i el cabell, així com imprescindible pel bon estat dels ulls, especialment per la visió nocturna.
És diürètica i estimula l’eliminació de residus i ajuda els ronyons.
La pastanaga també és molt digestiva, ideal en puré en el cas de problemes gàstrics o després del desdejuni.



INGREDIENTS
250 grs de pastanaga ratllada
 1 porro petit (60 grs)
500 ml. de llet
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, nou moscada, gingebre i oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)

ELABORACIÓ
1. En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent, fins a enrossir, el porro picat molt fi, 20 minuts.
2. En un bol a part, mesclar els ingredients, la pastanaga, la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, mesclar-ho bé amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
3. Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba ben rossa i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
4. Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.



6 comentaris:

  1. Gemma m'encanten aquestes croquetes de pastanaga. Ls trobos molt originals I es surten de les clàssique.
    Petons

    ResponElimina
  2. Hola Gemma qué tal estás guapa, espero que hayas descansado un poquito estos días....te diré que estas croquetas me encantan y me parecen muy originales..me llevo una jeje..besitos y feliz día guapa

    ResponElimina
  3. Unes croquetes alternatives i delicioses! Amb una presentació tan maca que es fan irresistibles!
    Petons

    ResponElimina
  4. Que bones, Gemma!! M'encanta aquesta proposta de croquetes. I com que les croquetes m'encanten ja em guardo la recepta ara mateix!

    ResponElimina
  5. La pastanaga a la croqueta... m'agrada molt la idea, me l'emporto.

    Muas

    ResponElimina
  6. Croquetes de pastanaga!!! quina bona idea!!! en faré per l'AIna (i per la resta).
    No sabia això del silici.
    Petonets

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!