Un cop sembla que això va
seriosament de veritat, tornem a reemprendre el fil de la cuina saludable i l’anar
descobrint les propietats beneficioses dels aliments pel nostre organisme. Avui
us vull parlar de la pastanaga, una verdura d’arrel imprescindible en les
amanides.
La característica més destacada de la
pastanaga és el seu contingut en betacarotè, causant de seu intens color, i que
es converteix dins el nostre organisme en vitamina A.
També destaca pel seu alt
contingut en silici en comparació a d’altres verdures, mineral essencial pel
seu paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit
connectiu.
Anticancerigen, favoreig la
salut de les mucoses, la pell i el cabell, així com imprescindible pel bon
estat dels ulls, especialment per la visió nocturna.
És diürètica i estimula l’eliminació
de residus i ajuda els ronyons.
La pastanaga també és molt
digestiva, ideal en puré en el cas de problemes gàstrics o després del desdejuni.
INGREDIENTS
250 grs de pastanaga ratllada
1 porro petit (60 grs)
500 ml. de llet
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, nou moscada, gingebre i oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)
ELABORACIÓ
500 ml. de llet
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, nou moscada, gingebre i oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)
ELABORACIÓ
1. En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent, fins a enrossir, el porro picat molt fi, 20 minuts.
2. En un bol a part, mesclar els ingredients, la pastanaga, la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, mesclar-ho bé amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
3. Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba ben rossa i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
4. Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.
Gemma m'encanten aquestes croquetes de pastanaga. Ls trobos molt originals I es surten de les clàssique.
ResponEliminaPetons
Hola Gemma qué tal estás guapa, espero que hayas descansado un poquito estos días....te diré que estas croquetas me encantan y me parecen muy originales..me llevo una jeje..besitos y feliz día guapa
ResponEliminaUnes croquetes alternatives i delicioses! Amb una presentació tan maca que es fan irresistibles!
ResponEliminaPetons
Que bones, Gemma!! M'encanta aquesta proposta de croquetes. I com que les croquetes m'encanten ja em guardo la recepta ara mateix!
ResponEliminaLa pastanaga a la croqueta... m'agrada molt la idea, me l'emporto.
ResponEliminaMuas
Croquetes de pastanaga!!! quina bona idea!!! en faré per l'AIna (i per la resta).
ResponEliminaNo sabia això del silici.
Petonets