10.11.12

Massa de crestes

Avui us volia presentar aquesta recepta, una massa de crestes que fa unes setmanes vaig fer per dinar i que  ahir vam repetit per sopar. Però la qüestió era que no tenia massa res per explicar-vos, la vida segueix igual, amb la nostra estimada absoluta normalitat. Però de visita a La cuina violeta m’hi he trobar la causa de la Paula, una nena que ha aconseguit engrescar a tota la planta d’oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu per gravar un vídeo per recaptar fons per a la investigació i, sobretot, ensenyar l'altra cara amable de la malaltia. Doncs m'han vingut ganes de compartir-ho amb tots vosaltres.
Ah! i que els dies 30 de novembre i 1 de desembre torna el Gran recapte d’Aliments del Banc d’Aliments de Catalunya. Fem-ho corre!

Moltes gràcies Nani!


INGREDIENTS
300 grs de farina + 4 cullerades soperes per empolsar la taula
25 grs de mantega
3 cullerades soperes d’oli fi
1 ou
1 got no del tot ple d’aigua
Sal

PREPARACIÓ
En un cassó hi posarem l’aigua, la sal, la mantega i l’oli a escalfar. Quan comenci a bullir s’aparta del foc i s’hi afegeix la farina i després l’ou.
S’amassa en el cassó i llavors s’empolsa el marbre amb farina; allí s’amassa una estona (si fes falta s’hi podria afegir una mica de farina a la massa).
Un cop feta es tapa la massa amb un drap i es deixa reposar almenys ½ hora.
Transcorregut aquest temps s’empolsa el marbre amb la farina i s’estira la massa amb un corró fins a deixar-la ben fina. Tot seguit  es talla a rodones amb un tallapastes i es posa farcit damunt de cadascuna. Es dobleguen en forma de mitja lluna i s’apreten bé les vores amb una forquilla perquè no surti el farcit al fregir les crestes.

Font: 1080 recetas de cocina de Simone Ortega.



12 comentaris:

  1. Una massa molt versàtil i boníssima! I per farcir amb el què tinguis per la nevera...
    I el 30 de novembre tots a fer costat al gran recapte d'aliments! ;)

    ResponElimina
  2. Ai, nena, quines crostes mès apetitoses...amb el que m'agraden les empanadilles...la mare mai m'en feia i quana anava a casa d'algú que ni feien, me les podía menjar de 5 en 5...
    El video,... l'altre dia ja em va tocar i avui ja m'ha fet saltar les llàgrimes... quina sort tenim i sovint s'ens oblida.
    Petonets!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ResponElimina
  3. Quina pintassa que tenen!!! T'han quedat just en el seu punt, ben dauradetes. Això sí, jo sóc terrible per les masses, si s'ha d'amassar em fa una peresa... jajja, sempre acabo tirant de panificadora, i com que és tot un traste i després s'ha de netejar molt ho faig molt de tant en tant (vaga que és una xD). Si un dia d'aquests m'animo provaré de fer-les de tonyina i tomàquet :).

    Petonets!!!

    ResponElimina
  4. Gracias por compartir lo del video y lo de los alimentos..
    Esta masa una delicia!! Bss

    ResponElimina
  5. Me ha gustado muchísimo la receta de la masa de las empanadillas. Me la apunto. Tremendo lo del vídeo del hospital. Me parece una iniciativa estupenda. Que haya suerte en la recogida de alimentos.

    ResponElimina
  6. Hola Preciosa!! fa molt que no passo pels blogs, ja no tinc temps per res!! aixxxx.... quines delícies ens presentes noia i amb la gana que tinc ara mateix m'en cruspiria unes quantes!
    Ptonetsss!

    ResponElimina
  7. Oh oh, Gemma,
    Vinc a visitar-te i resulta que em trobo a la teva entrada. M'has emocionat per tot: la recepta, unes delicioses crestes (a mi particularment les tonyina són la meva debilitat), per compartir el video de la Paula i el recapte d'aliments. Serà que estem tots molt tous? I unes fotografies precioses com sempre. Ah, i moltes gràcies per tot Gemma. Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  8. Quina guapada de crestes, Gemma! Tots a fer pinya el dia 30!

    ResponElimina
  9. rutina, normalitat, un cafè, un desig de millorar el nostre entorn i de les persones que l'envolten,
    la gran aventura quotidiana i unes magnifiques fotos amb estels de fons,
    Una bona setmana,

    ResponElimina
  10. Una iniciativa estupenda y una masa que es una delicia, en conjunto dos cosas para alegrar en estos tiempos.

    Besos.

    ResponElimina
  11. Bona massa, Gemma! Molt versàtil i es pot aplicar amb moltes receptes!

    ResponElimina
  12. Quines crestetes més bones i maques has fet!!! i el 30 de novembre apuntat queda !! Salut!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!