10.10.12

Arròs de pollastre

Fa uns dies, al blog de fotografia Rere la càmera, deia que darrera cada fotografia sempre hi havia una història que explicar, per petita per fos. A la cuina passa el mateix, cada plat que portem a taula sempre té un què, un qui i un com.

El què d’aquest arròs podrien ser molts, però la seva senzillesa el fa ideal pels temps que estem vivint, on la diversitat d’històries particulars que ens està donant aquesta crisi es multipliquen cada dia per mil, històries que silenciosament es viuen dins de cada llar, rere parets confidents, històries que quan surten al carrer es vesteixen amb les millors gales, perquè mai les unes sospitin de les altres.

Abans de fer l’arròs tingueu apunt un brou de verdures que podeu fer una estona abans o, com jo, aprofitar el dia que feu una crema de verdures per guardar el brou restant. Normalment quan fem crema de verdures sempre sobre una mica de líquid de coure-les, que retiro perquè la crema quedi una mica més espessa. Llavors aquest brou restant el podeu utilitzar per fer aquest arròs o es pot congelar per alguna altra ocasió.


INGREDIENTS (per a 4 persones)
1 ceba
1 pebrot vermell petit
1 petxuga de pollastre
4 cullerades de tomàquet fet puré
1 all
Uns brins de safrà (si en teniu a mà, sinó se’n pot prescindir)
Una mica de julivert
300 grs d’arròs
750 ml de brou de verdures
Sal
Pebre blanc

ELABORACIÓ
Tallem el pollastre a trossets petits i el salpebrem. En una cassola amb oli fregim el pollastre fins que sigui ros. A la mateixa cassola hi afegirem una mica d’oli i sofregim la ceba tallada petita juntament amb el pebrot vermell tallat a tires. Quan tot el conjunt sigui d’un color daurat, com caramel·litzat, hi afegim el pollastre, li donem uns tombs i hi incorporarem les quatre cullerades de tomàquet fet puré. Deixar coure tot el conjunt fins que s’hagi reduït el tomàquet. Tingueu el brou de verdures ben calent apunt. Tot seguit afegim l’arròs a la cassola, el rossegem donant-li uns tombs i hi afegim el líquid. Penseu que la quantitat de líquid dependrà de la varietat i qualitat de l’arròs, però la proporció cinc de líquid per dos d’arròs en aquest plat la vaig trobar perfecte. Queda un arròs sense suc però molt melós. Quan l’arròs comenci a fer la xup-xup, prepararem una picada amb l’all, el julivert, els brins de safrà i un polsim de sal, hi posarem una mica del brou de verdures per diluir-la i l’incorporarem a l’arròs. Salar al punt. Tingueu present que segurament el brou ja serà salat, o sigui que aneu amb molt de compte amb la sal. Coure uns 20 minuts, més o menys. Si cal afegir una mica més de brou, perquè aquí també dependrà del tipus i la qualitat de l’arròs. Un cop sigui cuit, sempre procurant que en el moment de tancar el fogó encara quedi una mica de suc a la cassola, retirar del foc, tapar i deixar reposar 5 minuts sobre un drap humit.

Quan ja no quedava ni un gra d’arròs ni als plats ni a la cassola, després de gaudir d’un arròs deliciós, vaig pensar que aquest plat tenia tots els ingredients per obrir una nova etiqueta al bloc amb el nom fem-ho econòmic! Què us sembla?

9 comentaris:

  1. Un arròs senzill però amb un resultat a taula fantàstic, nomes s’han de veure els plats com queden al final
    Petons

    ResponElimina
  2. Jo també ho faig això d'aprofitar el brou, com estan les coses no es pot llençar res! i menys el menjar.
    petonets

    ResponElimina
  3. Un arroz sencillo pero con fundamento, besetsssss

    ResponElimina
  4. Doncs em sembla molt bona idea,, cada dia ens ho em de mirar mes i no per aixo deixar de menjar coses bones!!!el teu arroc te una pinta bonissima, al punt i sabros! Posa un plat mes!!!!

    ResponElimina
  5. Un arròs ben bo, i jo també sóc de les que guarden l'aigua de coure les verdures!

    ResponElimina
  6. Que delicia, me ha fascinado esta receta....genial!

    Besos.

    ResponElimina
  7. Amb els temps que córren, em sembla molt bona etiqueta :)
    I m'has donat una bona idea, mai guardo l'aigua de cocció de les verdures!

    ResponElimina
  8. Que bona pinta!
    Bona idea la nova etiqueta :)

    ResponElimina
  9. Un ´bon arròs amb no massa cosa en té prou. L'important és tant el sofregit fet lentament com el brou aprofitat. Em sembla un gran-econòmic plat.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!