Feia massa calor per quedar-se a fora. El que li venia de gust era llegir i escapar-se al bosc Encantat, enfilar-se a l'arbre Remot o al turó del Contrabandista amb els del club dels Cinc.
El jardí oblidat
Kate Morton
Si no heu provat mai el mètode Ruscalleda de fer croquetes us animo a fer-ho, és molt senzill i surten boníssimes. També les podeu provar de fer de formatge, pernil dolç o salmó.
Quan vaig veure la proposta d’aquest mes de La recepta del 15 ja en tenia assegurada la participació, doncs tenia pendent publicar aquesta recepta de les festes de Nadal.
INGREDIENTS150 gr. d’una part no gaire magra, també tallats a la juliana curta.
1 ceba
500 ml. de llet
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)
ELABORACIÓ
En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent, fins a enrossir, la ceba picada molt fina, 20 minuts.
En un bol a part mesclar el pernil, la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, mesclar-ho bé amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
En un bol a part mesclar el pernil, la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, mesclar-ho bé amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba ben rossa i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.
Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.
Boníssimes. Les clàssiques de sempre però que no fallen mai.
ResponEliminaGemma guapa te han quedado riquísimas, me gustan mucho de jamón y creo que el toque de la maicena en la masa debe darle un extra de jugosidad, tomo nota. besitos y feliz día
ResponEliminaJo aquesta recepta de la Carme Ruscalleda també le fet varis cops, així que puc assegurar que estan delicioses!! A casa les de pernil són de les que més fem.
ResponEliminaPetons!!
Haurem de fer un fons de croquetes al congelador! Quantes i què bones totes!!!
ResponEliminaSuper igualetes i regulars, quina mà ;-)
ResponEliminaBoníssimes!
Aquesta manera de fer les croquetes és més senzilla!!! la propera vegada la provo!
ResponEliminapetonets
Tot un clàssic sensacional, i si la recepta és de la Ruscalleda tenen l'èxit assegurat!
ResponEliminaVal la pena pesar els ingredients, així t'assegures que la textura de les croquetes és l'adequada per arrebossar.
Gemma son buenísimas y te han quedado preciosas y además deben quedarte muy finas.
ResponEliminaBsitos
Jo tampoc l'havia provat mai el mètode Ruscalleda!! Sembla més fàcil.
ResponEliminaA la pròxima les provaré així. Una abraçada ;)
Una altre proposta bonissima:
ResponEliminapetons
Apa, quina sort... ja les tenies fets, t'hem anat com anell al dit, eh? jejejeje Les de pernil só un clàssic infalible, m'encanten!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Tenen una pinta espectacular... I han d'estar de vici! Aquest clàssic de les croquetes és un vici!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Petonets!!
Les croquetes de pernil són una recepta infalible!!
ResponEliminaT'han quedat molt maques i segur que boníssimes!
Petons!
Probaremos ese método, porque te han salido con una pinta tremenda!
ResponEliminaAquestes són les millors, almenys això diu la Blanca, la petita de casa!
ResponEliminano soc gaire de croquetes, ja ho explico al pst, però si la ruscalleda ens mostra un truc, l'hauré de fer, no? jajajajajja. petonets bonica
ResponEliminaCroquetes de luxe! felicitats.
ResponEliminaUn petonet
Deuen ser boníssimes!
ResponEliminaMarta
Que bones, les de pernil son les preferides del meu marit!! prenc nota dels teus "truquis".. petons,
ResponEliminaMe chiflan las croquetas de lo que sean asi que estas de jamón ya ni te cuento jajaja. Un besazo.
ResponEliminaUmmm mira que m'agraden les croquetas, però a casa están enfadats amb mi, perque les faig poquíssim.
ResponEliminaPer cert, les preferides de pernil.
Petonets
les croquetes m'encanten, són possiblement un dels meus plats preferits! les teves tenen boníssima pinta y no tinc cap dubte de que estàn bonísimes!
ResponEliminapetons
Delicioses en agraden totes, però al petit li agraden molt aquestes!!! petonets
ResponElimina