Últimament els títols de
les entrades d’aquest blog són eterns, però és que tinc moltes coses per explicar-vos!
Avui el primer de tot és que estic molt contenta que les noies de Cocina Global
m’hagin convidat a participar amb una de les receptes de Fogons al seu blog.
Tot just fa una setmana la Cris, un dels meus contactes de Flickr, em va
escriure un missatge demanant-me si aquest mes volia col·laborar amb elles amb
la recepta de tomàquets a la provençal, doncs n’havia vist la foto a la meva
galeria de Flickr i li havia agradat. Em va faltar temps per dir que si, estic
molt contenta amb la seva invitació, i molt feliç perquè els meus blogs omplin
tan la meva vida d’alegria, amb noves coneixences i paraules boniques. Moltes
gràcies, noies, de veritat, puc dir que ha estat un plaer, i amb moltes ganes
de repetir aviat.
I avui us porto unes
galetes per aquells que vulguin o necessitin prescindir de la mantega, però a
l’hora també he prescindit del sucre refinat, substituint-lo per xarop d’atzavara.
L’atzavara és una planta d’origen
mexicà que viu en un mitjà semidesert. Arriba a la seva maduresa entre els vuit
i dotze anys, floreix només una vegada i mort al cap de poc temps. El xarop
s’obté de la varietat Ágave salamina o maguey, i a les seves penques s’hi
emmagatzemen totes les substàncies nutritives que li permeten viure en un mitjà
tan hostil, d’on s’extreu en fred la sàlvia líquida per a la seva elaboració.
És molt més edulcorant que el sucre refinat, per això se n’empra menys
quantitat, i molt més tolerat pels diabètics perquè el seu índex glicèmic és
més baix, tot i que cal recordar que fa augmentar igualment els nivells de
sucre a la sang, així que prendre igualment amb moderació.
En ser un producte líquid a
les receptes s’ha de barrejar amb la resta d’ingredients líquids.
Font: El Bloc de Menja Sa
INGREDIENTS
225 grs de farina integral d’espelta
65 grs d’oli d’oliva
65 grs de suc de taronja
1 ou petit
1 culleradeta de llevat químic
50 grs de xarop d’atzavara
Un pessic de sal, gingebre, xiliandre i
matafaluga (al gust)
PREPARACIÓ
Comencem mesclant primer
tots els líquids en un bol i a continuació hi afegim la farina a poc a poc, que
haurem barrejat prèviament amb el llevat i les espècies. Quan ho tinguem tot
unit, com a resultat una massa elàstica i que no se’ns enganxi a les mans
(potser us serà necessari afegir-hi un xic més de farina), l’emboliquem amb
paper film i la deixem reposar una estona a la nevera. Al cap d’una estona
estirem la massa amb el corró entremig de dos fulls de paper de forn o de paper
film i anem tallant les galetes amb els talla-pastes. Untarem una safata de
forn amb un xic d’oli i hi anirem disposant les galetes, per enfornar tot
seguit uns 10 minuts a 180º.
Fonts de la recepta: Tarjeta d embarque
- Dime que comes
Han de quedar molt bones aquestes galetes amb el gustet anisat de la matafaluga, Gemma. Sempre vaig buscant receptes dolces, però baixes en sucres i en greixos, o sigui que aquestes tant torradetes, les haig de tastar. Que els que som llaminers de mena, no volem estar sempre pendents de la bàscula. ;) Una abraçada.
ResponEliminaQué ricas Gemma y sin mantequilla, mucho más ligeras y sanas....me llevo un par jeje...beseetsssss
ResponEliminaTienen molt bona pinta, porte molt de temps en el xirop d,agave ( no savia la parauleta que fiques al titol jejejej) i com tu diu n'hi ha que tindre molt de cura per que es ta be fructosa. Estic fent experiments en la stevia pero encara no lia he trobat el punto :-) . Un beset
ResponEliminaEnhorabona!! Gemma,
ResponEliminaPer la proposta, invitació, fotos, estilisme,....
Que més es por demanar?
Bones han de ser aquestes galetes!
Un bon día!
Abraçada i moltes gràcies per anar compartint i descobriint.
Unes galetes super sanes i ben diferents. Ara mateix en menjaria mitja dotzena per esmorzar!
ResponEliminaQuè és el xiliandre???
Deuen estar molt bones. Les hauré de testar, encara que no tingui opció de trovar el xarop d'atzavara.
ResponEliminapetons
Quina bona pinta!!! A mi les galetes em fan molta peresa, només en faig per regalar o per Nadal, moltes receptes no admeten bé el xarop, sobretot les tipus cookies, y les quantitats que porten de mantega em tiren enrera, jo casi mai en menjo, he vist que no n'hi poses, però sí porten oli, res a seguir buscant el miracle baix en calories jajajaja.
ResponEliminaLes fotos t'han quedat molt maques, últimament a cada entrada et superes!!!
petonets!!
Estic d'acord amb la knee, cada entrada te unes fotos millors i una información amb la que segur aprenem coses!!!!!
ResponEliminaM'encanta la caixa de les galetes amb aquels ocells!!! Quanta vida!
I les galetes...mmmm, segur que son bones i han pasat el test dels dos encants de nens que viuen amb tu.
Una abraçada!!!!
Són molt originals i segur que també molt bones.
ResponEliminaEnhorabona per la col·laboració!
Marta
Amb el teu permís n'agafo un parell. Delicioses!!!
ResponEliminaBon estiu bonica
Quina bona pinta, Gemma! Les teves magnífiques fotos sempre em fan venir salivera...jejeje. Ah, i la capseta d'ocells m'ha encantat!!!
ResponEliminaUna pregunteta culinària...ara mateix no tinc farina d'espelta però si que en tinc de fajol (trigo sarraceno). Les puc fer amb aquesta o tindràn un gust massa fort?
Una abraçada!!
¡Qué pinta tan rica! Seguro que además estarán buenísimas. Gemma, muchas gracias por participar en nuestro blog Cocina Global. Esperamos contar contigo en adelante. Un abrazo.
ResponElimina¡Qué pinta tan rica! Seguro que además están buenísimas. Muchas gracias por tu participación en nuestro blog Cocina Global, estamos encantadas que hayas aceptado la invitación. Esperamos seguir contando contigo en el futuro. :) Un abrazo.
ResponEliminaCristina
Preciosa!!! Sólo decirte que eres un amor y cuento con tu compañía en el inicio de la próxima temporada!!
ResponEliminaEs lindo conocer gente como tú!!!!
Gracias por estar ahí!!!
Nos vemos en septiembre !!!
Mil cariños!!!
Quina bona pinta Gemma, me'n menjaría ara mateix un parell o tres jijiji
ResponEliminaNada mejor que unas galletas como las que nos traes, me gustan !!!!
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com