10.4.13

Pastís de puré de patata, tonyina i ou + {al bosc}

La primavera m’anima a plantar flors a la terrassa de casa, encara que ja tenim la sort de poder gaudir de la terrassa més immensa que existeix, de poder viure en plena natura. Aquests dies de passejades veiem com en els boscos més frondosos també hi ha l’esclat de la primavera i hi creixen flors d’allò més boniques i delicades.






I ara més receptes anticrisi, una altra recepta boníssima i ben econòmica que als petits de la casa sol agradar molt.


INGREDIENTS
1’5 quilos de patates
2 cebes
400 grs de tomàquet fet puré            
2 ous durs
3 llaunes de tonyina petites
Formatge ratllat

ELABORACIÓ
Bullim les patates tallades i les fem puré passant-les pel passapurés. Mentrestant en una paella sofregim la ceba tallada ben petita fins que comenci a agafar color, moment que hi afegim el tomàquet fet puré i quan sigui ben lluent ho retirem del foc per adjuntar-hi els ous durs tallats ben petits i la tonyina esmicolada. Reservar. Quan tinguem el puré llest, en una safata que pugui anar al forn hi posarem una primera capa amb la meitat del puré, a sobre el farcit de tonyina i ou dur i finalment ho cobrirem amb la resta del puré de patates. Abans de servir a taula escampar-hi formatge ratllat per sobre i gratinar al forn.




12 comentaris:

  1. Unes fotos que parlen soles, Gemma. Petons

    ResponElimina
  2. Uuumm, que rico se ve este pastel de patata, es toda una delicia!!!

    Besotesssss

    ResponElimina
  3. mmm qué bo!!! I quina gràcia m'ha fet veure aquesta recepta, de petita m'encantava aquest plat, tant la variant de tonyina com la de farcit de croqueta amb bechamel en lloc de tomàquet, això sí, sense ceba jajajja. A l'estiu, a vegades, la meva àvia també el feia amb la patata cuita i el tomàquet fresc tallats a rodanxes i quedava una amanida d'estiu ben fresqueta. Aixx quins records!!!
    Ara potser fa més de 5 anys que no en menjo i veient la bona pinta que te el teu plat me n'han vingut moltíssimes ganes!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  4. Ohhh això ha d'estar boníssim!! Vaja, per mi tot el que porta tonyina ho està! i les fotografies com sempre, espectaculars!

    ResponElimina
  5. Quines fotos!!! El pastís no te'l compro, no m'agrada la tonyina però si t'envio als de casa se te'l cruspeixen en un obrir i tancar d'ulls jejeje...
    Que bé tornar-te a veure a publicar!!!
    Petonets bonica

    ResponElimina
  6. És un clàssic a casa, ben fàcil de fer i bo!
    Marta

    ResponElimina
  7. M'encanten els purés de patata amb coses!!!!! i auqest teu es veu supergolos...com et deia al FB, "ojalá en tingues un plat ara per sopar" m'has despertat el desig!!! A més les fotos son molt maques, amb aquesta safata tan lluenta i bonica!
    Gratinat, amb la tonyina i l'ou...ha d'esser ben deliciòs!!!!!!
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    ResponElimina
  8. A mi me fascinan los gratinados con atún, y papas, ya es para mi pura ricura, mi Madre dice que sigo comiendo como cría...jajajajaja, y puede que tenga razón.

    Un beso enorme, me entancan las flores así de boniticas en el campo, me parecen las más hermosas!!

    Mucha buena vibra bonita.

    ResponElimina
  9. Gemma, preciosas fotografías! el pastel de patata y atún gratinado....ummmm.....que debe estar realmente delicioso! un beso guapa

    ResponElimina
  10. Enhorabona Gemma! t'hem atorgat el premi Best Blog! Un petó des de http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!