11.2.13

Pa de ratafia amb avellanes i panses


Continuu experimentant amb el pa fet a la panificadora. Què us sembla aquest? En principi el gust em va sorprendre, perquè la ratafia com a licor no m’agrada, però aquest pa és com la coca de ratafia, que com més en menges més t’agrada. De totes maneres l’he de millorar perquè surti més esponjós. L’últim que he fet ha sigut un pa amb perles de xocolata i hi vaig posar una mica de mantega i va sortir molt flonjo, així que el dia que repeteixi aquest provaré de posar-hi mantega. Us informaré!;-)


INGREDIENTS
450 grs. de farina
10 grs. de llevat sec de forner (20 grs de llevat de París)
250 grs. de llet tèbia
½ cullerada de postres de canyella
ratlladures d’una llimona
1 ou, a temperatura ambient
1 cullerada sopera de sucre
75 grs d’avellanes trossejades
50 grs de panses de Corint
Ratafia

ELABORACIÓ
Abans de res poseu les panses de Corint en un bol en remull amb ratafia que les cobreixi.
Tot seguit poseu tots els ingredients a la cubeta de la panificadora, menys les avellanes i les panses amb la ratafia, primer els líquids i després els sòlids, i procurant que la sal i el sucre estiguin en llocs oposats de la panificadora i que la llevadura no es toqui mai amb la sal, ja que sinó aquesta última mataria les bactèries de la llevadura. Tot seguit seleccioneu el programa pa dolç, el pes 750 grs. i el torrat mig. Inicieu el programa i quan la panificadora ens avisi amb el corresponent bip hi afegirem les avellanes trossejades i la ratafia i les panses que han estat en remull. Tornem a tancar la panificadora i així fins que finalitzi el programa.



11 comentaris:

  1. Deliciós, Gemma! El vaig fer similar, una vegada, de ratafia i dàtils i... no va durar res! T'ha quedat molt esponjós, pel que es veu a la foto. Petons

    ResponElimina
  2. Que maco, m'agraden molt les panses al pa. Jo la veritat és que la meva panificacora la tinc una mica abandonada... no dono per a tot!! :(

    ResponElimina
  3. mmm... em tornen boja aquests pans flonjos una mica dolços, són ideals per menjar per esmorzar.

    ResponElimina
  4. Me quieres matar del hambre!! y lo peor es que acabo de comer...me apunto el blog para hacer algún día estas recetitas

    ResponElimina
  5. Que buena pinta que tiene, me encanta!
    Bss

    ResponElimina
  6. Ai Gemma,
    Quina enveja. Fas uns pans d'allò més i la meva panificadora està morta de riure. T'hauré d'imitar i convertir-me en una autèntica fleca casolana.
    Bona setmana,
    Nani

    ResponElimina
  7. Hoy si que alucino con esta delicia, es una gozada!!!!

    Me llevo mi rebanada en la mirada ;)

    Besos.

    ResponElimina
  8. Doncs tu diràs que t'ha quedat poc flonjo, però la foto diu el contrari...tant alt i amb aquests forats!
    La foto, ja t'ho vaig dir el dia que la vas posar al FB, m'agrada molt, de les mes maques de menjar que has fet darrerament!!! (be, m'ho sembla ara, fins que en posis un altre amb tant d'encant!!!)
    Doncs jo vaig tindre una panificadora, i tampoc li vaig trobar el punt. Jo prefereixo a mà o amb la KA..jejeje Però els pans casolans son fantàstics!

    ResponElimina
  9. ohhhhhh...jo vui el de perles de xocoooooo!!! Que tinc alèrgia a les nous...així que aquest de ratafia va a ser que no!
    Al final em faras provar la pani!!! jajaja!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. Gemma guapa, veo que te llevas ya perfectamente con la pani ejej y es que va genial....me encanta este pan se ve rico y muy saludable...besitos y feliz San Valentin...

    ResponElimina
  11. Que pan más delicioso, me encanta hacer pan con tu permiso me llevo la receta!!
    Las fotos son expectaculares, como siempre!!! Un beso

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!