El senyor Billing –el seu nom de pila és Herbert- és el meu cap; i també és
el meu mentor, el meu defensor i el meu amic. No en tinc gaires. En tot
cas, no dels que són vius i respiren. No
vull semblar trista o solitària; simplement no són de la mena de persones que
acumula amics o gaudeix de les multituds. Sóc bona amb les paraules, però no
amb les parlades; sovint penso que seria meravellós relacionar-se només a
traves del paper. I suposo que, en certa manera, és el que faig, perquè tinc
centenars d’amics d’aquesta mena, que viuen entre portades, en glorioses
pàgines impreses, en històries que sempre es desenvolupen de la mateixa manera
i que no perden mai l’alegria, que
m’agafen de la mà i em guien a través de mons d’extraordinari terror i de plaer
entusiasta. Companys apassionats, dignes, fiables –alguns d’ells carregats de
savis consells-, però, per desgràcia, poc aptes per oferir-me una habitació per
un parell de mesos.
Les hores llunyanes
Kate Morton
Continuu provant pans, i aquest també és
boníssim. Porta llet i mantega, o sigui, ideal per esmorzar o berenar.
Ens els altres pans que he publicat fins
sempre he posat dins la cubeta de la panificadora primer els líquids i després
els sòlids, segons indicacions de la recepta trobada a la xarxa, però ja sigui
per casualitat o perquè és ben cert, obtinc molts millors resultats posant
primer els sòlids i després els líquids. Pura casualitat? No us ho sabria pas
dir, però ha sortit molt més flonjo.
INGREDIENTS
550 grs. de farina
10 grs. de llevat sec de forner (20 grs de llevat de
París)
300 grs. de llet tèbia
½ cullerada de postres de canyella
ratlladures d’una llimona
1 ou, a temperatura ambient
1 cullerada sopera de sucre
100 grs de mantega
5 grs de sal
75 grs de perles de xocolata
ELABORACIÓ
Comencem posant tots els ingredients a
la cubeta de la panificadora, menys les perles de xocolata i la mantega, primer
els sòlids i després els líquids, procurant que la sal i el sucre estiguin en
llocs oposats de la panificadora i que la llevadura no es toqui mai amb la sal,
ja que sinó aquesta última mataria les bactèries de la llevadura. Tot seguit
seleccionem el programa pa dolç, el pes 750 grs. i el torrat mig. Iniciem el
programa, i quan veiem que tots els ingredients ja estan ben mesclats obrim la
panificadora i hi anem afegint la mantega a poc a poc, aquesta amb una consistència
una mica tova, no afegint un altre tros fins que l’anterior s’hagi integrat completament
a la massa. Tapem la panificadora i deixem que segueixi el seu procés. Tot
seguit, quan la panificadora ens avisi amb el corresponent bip, hi afegim les
perles de xocolata. Tornem a tancar la panificadora i així fins que finalitzi
el programa.
Ja m'agradaria tenir-ne un tros per berenar. Que bons també tots ls llibres de la Kate Norton
ResponEliminaUma delicia com excelente aspeto!
ResponEliminabjs
Siempre ando pensando en comprar una panificadora pero hasta ahora nunca me he parado a buscarla, bonita luz Gemma :)
ResponEliminaPor cierto la cita que abre el post me ha gustado mucho, creo que nos identifica a los que nos comunicamos a través de nuestras páginas aunque estemos lejos uno de otros, a veces incluso te ofrecen la cama para pasar unos días ;)
Gemma, quina bona pinta que fa aquest pa!! Per berenar o esmorzar ha de ser deliciós!! Un dia d'aquests el prepararé, ja et diré. ;)
ResponEliminaPetons!
De Morton me gustan unas cosas si y otras no, pero definitivamente este fragmento que has elegido, para mi es uno de los pequeños momentos en que siento afinidad. Y que te digo de este pan lo vi en flickr y es que ya he querido saber como has hecho la magia de sabores!
ResponEliminaUn beso enorme.
No és casualitat que que et quedi millor posar primer els sòlids, al menys és el que recomanen quan es fa pa, el manual de la meva panificadora que és alemanya ho diu així.I després els líquids. Un bon pa Gemma.
ResponEliminaNani
Una pinta y fotos espectacular
ResponEliminaBss
vinga vaaaaaaaa!!! Demà li trec la pols a la panificadora i a veure si l'estreno d'una punytera vegada!! aquesta recepta bé s'ho val :)
ResponEliminaQuina marca tens tu? jo em vaig comprar la del Lidl... m'hauré de tornar a llegir les instruccions...jajjaja!!
Petunets,
Eva
Gemma, el trobo exquisit. Sembla que recupera el pa amb xocolata de quan érem petits però evoluciona cap a un pa amb mantega, esponjós i suau. La introducció de la Kate Morton és fantàstic. M'hi sento, fins i tot, un xic identificada. Petons
ResponEliminaaquet pa és perfecte, amb la xocolata incorporada... jo compro una espècie de barretes amb perletes de xocolata que són boníssimes. M'apunto per fer-la a casa! Una abraçada Gemma.
ResponEliminaencara recordo un dels meus esmortzars favorits...pa amb xocolata...jo era d'aquelles que em menjava primer el pa i dexava pel final la xocolata, per gaudir del darrer bocí ben gustòs!!!! amb aquest pa teu, imposible fer trampes, però que bo, anar-se trobant les perletes de xocolata...M'encanta aquest pà Gemma!!!! Ha de ser bo, bo.... i les fotos li fn justicia... es veu superentranyable!
ResponEliminaVaya pintaza!!! Eso es para un desayuno de fin de semana, con un chocolate calentito, y luego una merecida siestecita leyendo algún libro todavía en pijama tirada en un sofá. Puff! Lo visualizo!!
ResponEliminaQuin pa! per qualsevol moment.
ResponEliminaMuas!
mmm quina bona pinta, quins berenars tan bons que feu a casa vostra jejeje. Amb lo de la panificadora tens raó, a mi també em passa el mateix amb l'ordre de posar el ingredients, canvia el resultat. Per cert les fotos xulísimes.
ResponEliminaPetonets!!!
Ahir em vaig marcar un munt de pans per fer, les receptes també són per panificadora però les adaptarem a les mans...
ResponEliminaEs veu molt esponjós!
Petons.
Un pan delicioso. Un besazo.
ResponEliminaAquests pans dolços són la meva perdició...
ResponEliminaQuan veig que prepareu aquestes delícies, m'entren unes ganes boges d'anar corrents a comprar la panificadora ;)
Aquesta recepta la faré, i tant que si!
ResponEliminaMarta
m'encanta la recepta i les fotos quina maravella
ResponEliminaen queo per aqui .
besades menorquines
Fantástico pan! una asignatura pendiente para mi :( Besos.
ResponEliminaAcabo de fer aquest pa i m'he quedat al.lucinada!!! m'ha sortit un súper pa i fa una oloreta tremenda!!! ja tinc ganes que arribi l'hora d'esmorzar!!
ResponEliminaHa d´estar deliciós Gemma!!! com m´agraden aquests pans, i el joc de café una joia... el faré!!! petons,
ResponElimina