3.2.10

Sopa alemanya (tipus vichysoise, freda)


Aquesta sopa, del llibre Cuinar és senzill, és semblant a una vichysoise però amb més patata que porro, llavors no queda tan forta de gust a porro pels nens i és finíssima de textura. Us animo a fer-la perquè queda boníssima i és molt saludable.

INGREDIENTS:
250 grs. de porros
400 grs. de patates
150 grs. de nata o crema de llet o 150 cc de llet
40 grs. de margarina
1 cullerada de julivert trinxat

PREPARACIÓ:
En un cassó amb la margarina (substituïble per oli), sofregiu els porros tallats a rondaxes primes, i afegiu-hi les patates també tallades així. Es posa sal i pebre i s’hi afegeix un litre i quart d’aigua calenta, i es deixa bullir a poc a poc 30 minuts, després d’afinar amb el minipímer. Deixar-ho reposar uns moments, per desgreixar i posar-ho a refredar. Quan estigui al seu punt, afegir-hi la nata o la llet (jo vaig preferir la llet), el julivert trinxat i una mica de pebre blanc.

6 comentaris:

  1. Hola! T'he descobert pel comentari al meu blog. També et dius Gemma, oi? Quina casualitat :)
    Veig que ja has fet molt feina, vas a un ritme trepidant! Seguiré passant per aquí ;)

    ResponElimina
  2. Anònim3.2.10

    Moltes gràcies pel comentari! Si, diguem que estic en un moment que tinc temps per dedicar-m'hi, però ja em va costar lo meu engegar-lo.

    ResponElimina
  3. Hola Gemma, no havia entrat mai al teu blog, m'ha agradat molt, a partir d'ara t'aniré seguint. M'ha agradat molt el comentari que m'has posat al meu. Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  4. Anònim4.2.10

    De fet vaig publicar la primera entrada el 28 desembre, si no recordo malament, i l'he tingut tancat fins ara perquè l'he estat fent amb paciència. Però crec que ja era hora que fes la presentació em públic, no? Espero que us agradi molt a tots!
    Crec que una de les millors coses que puc transmetre als meus fills és l'amor que hi posem cada cop que fem un plat, i la il·lusió de compartir-ho amb els demès.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  5. Hola Gemma!! jo també t'he localitzat pel teu comentari,i benvinguda a aquesta blogosfera culinària, t'he de dir que tens un bloc amb molta marxa, i que ens anirem trobant molt sovint, segur!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Anònim4.2.10

    Moltes gràcies a tots per la rebuda! Si, últimament estic bastant animada amb el tema culinari, encara que pels de casa a vegades es converteix en una penitència ja que exerceixen de cunillets d'índies i a vegades els resultats no són del tot el que una desitjaria. Espero que no m'ho tinguin en compte!
    En anirem retrobant.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!