9.4.14

Estrelles farcides de xocolata + {concurs tercer aniversari April’s Kitch}

“¿Sabes como me siento?
Como una gata sobre un tejado de zinc caliente”

“Los gatos saltan de los tejados
y no se hacen daño. Salta”

“¿Saltar adonde?”

“Búscate un amante”

“No merezco esto.
No tengo ojos para ningún otro hombre. Incluso cuando los cierro te veo solo a ti”

La gata sobre la teulada de zinc
Dirigida per Richard Brooks.
Guió escrit per Richard Brooks i James Poe.
 Basada en l'obra teatral homònima de Tennesse Williams.

Mentre em poso a escriure de nou aquí penso en no sé què en sortirà, m’ha costat dir-vos hola, sabeu que no passo cada cop per aquí només deixant empremta de la meva cuina, sempre hi ha molt més de mi, i desitjo que continuï sent així, ja que si d’una banda sento la vostra companyia, de l’altra també sentiu el batec del meu dia a dia, a vegades agre-dolç, però ple de persones que no deixen que aquest vaixell s’enfonsi, sigui de la forma que sigui, ja les sento infinites.

Doncs, què us sembla si ens retrobem? I quina és la millor forma? Doncs amb la celebració d’un aniversari! April’s Kitch fa tres anys i ens convida a participar-hi fent una recepta i ideant una historia paral·lela a una pel·lícula d’entre l’any 1950 i 1965.

Guapa, moltes i moltes felicitats!!! :) Desitjo de tot cor que t’agradi la meva participació, ja saps que quan faig quelcom hi poso tota la meva il·lusió, i aquesta vegada és també per donar-te les gràcies, per animar-m’hi, no vull que el meu bloc continuï així de solitari. Gràcies!

{La gata sobre la teulada de zinc}

En Brick feia temps que no es mantenia seré ni un sol dia, l’Skipper ja no hi era i s’havia abandonat definitivament a l’alcohol, l’ajudava a oblidar aquella nit fatídica i el fet de no tornar-lo a veure mai més. Com cada nit Maggie li pujà una ampolla de bourbon, però no el trobà dins l’habitació, la suau brisa entrava des del balcó obert, fent voletejar les cortines. Recollí l’ampolla i els gots buits que restaven sobre la còmode de tot el dia i n’omplí dos gots nous. Abans de pujà a l’habitació també agafà unes quantes galetes que encara hi havien en safates al jardí, de la festa d’aniversari de Harvey 'Big Daddy' Pollitt. El trobà assegut al terra de la terrassa, abandonat en els seus pensaments. La Maggie s’hi assegué al costat, li donà un dels gots de bourbon i deixà el plat amb les galetes al terra. Recolzà el cap sobre les seves espatlles. Aquells moments de silenci entre els dos sempre havien sigut màgics, sense dir res cadascú sabia el que li volia dir l’altre, sense dir res s’ho deien tot. Però tot i aquella complicitat del llarg dels anys la Maggie sabia que el cor d’en Bick no havia estat del tot seu,  encara que mai li ho havia dit. A l’hora, cadascú va agafar una galeta del plat, el fregadís dels seus dits va fer que es miressin uns instants, una llàgrima baixava per la galta d’en Brick. Ella s’aferrà al seu braç, fort, li volia dir que comprenia el seu dolor, el compartia. Ell l’apropà encara més a ell, li passà la ma pel seu cabell, còmplices.



INGREDIENTS
Galetes:
100 grs de sucre
100 grs de mantega
300 grs de farina
3 cullerades de llet
Vainilla en pols
1 ou
Un pessic de sal

Farcit:
100 grs xocolata negra 70% cacau
100 grs nata líquida 35% MG
50 grs de mantega, tallada a daus

ELABORACIÓ
Poseu la farina a sobre el taulell en forma de corona i al mig tots els altres ingredients. Ajunteu-ho, treballant-ho primer amb una forquilla i després seguiu amb les mans, fins que us quedi una pasta fina i tova. A continuació estireu-la amb el corró, no pas massa prima, i talleu-la en diferents formes (amb el talla-pastes). Aneu-les col·locant en una plata de forn untada, i aleshores pinteu-les amb rovell d’ou, barrejat amb unes gotes d’aigua. Coeu-les al forn, a temperatura regular, uns 15 o 20 minuts.

Per a l’elaboració del farcit de xocolata feu arrencar el bull a la nata, aparteu-la del foc i incorporeu la xocolata i després la mantega. Tot seguit amb el túrmix ho emulsioneu sense que agafi aire i poseu-lo en una mànega pastissera fins que sigui fred. Llavors ja podreu farcir-ne les galetes.



9 comentaris:

  1. Quines galetes que ens has preparat, Gemma!!! Són precioses!

    ResponElimina
  2. M'encanten les galetes, i sobretot l'escena!!!!! Molt bona participació!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Una molt bona manera d'obsequiar la Mon pel seu aniversari, Gemma. Quina història més xula! enganxa!

    ResponElimina
  4. Una història ben maca i les galetes fantàstiques.
    Muas

    ResponElimina
  5. Guapes les galetes i bonica la manera de lligar-les a la història, A la Mon li encantarà.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. T'han quedat genials. Molts anims Gemma!

    ResponElimina
  7. Les fotos són genials i les galetes no deuen ser menys! I més amb el farcit de xocolata! Les provaré! ;)

    ResponElimina
  8. Unes galetes precioses i bonissimes!! M'agrada torna't a veure per aqui.
    Petons

    ResponElimina
  9. Si, están genials!!!! a mi es que si hi ha xocolata dins...tot m'agrada!!!!
    I el teu texte m'ha encantat .. sensual, ficat a la historia com si l'hagues escrit el Tennesse!!! Fantàstic Gemma!
    Gràcies una participación sensual, bella, bona i amb molt de carinyo! no podía desitjar res millor!
    Un petò ben gros!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!