Finalment tenim
temperatures normals per l’època de l’any, tot i que a les hores centrals del
dia si fa sol encara fa calor. Però els paisatges comencen a tenyir-se de
tardor, si passeges pels camps i boscos els fruits de tardor ja han fet acte de
presència i ens en podem endur una bona mostra a casa.
Avui us porto una recepta
molt de tardor, amb un fruit que ara n’és temps, l’avellana. Us en vaig parlar
fa uns dies quan vaig publicar la recepta de la confitura d’avellanes i prunes
i si la voleu recordar la trobareu aquí.
I aquí us deixo al recepta
d’avui, proveu-la, us agradaran!
INGREDIENTS
100 grs de mantega
100 grs de sucre
1 ou batut
15 ml (1 cullerada) de llet
2,5 ml (1/2 culleradeta) d’essència de
vainilla
50 grs d’avellanes, torrades i picades
175 grs de farina
5 ml (1 culleradeta) de llevat en pols
1,25 ml
(1/4 de culleradeta) de sal
PREPARACIÓ
Engreixeu una placa de
forn. Bateu la mantega amb el sucre en un bol. Batent incorporeu l’ou, la llet
i l’essència de vainilla. Afegiu les avellanes i remeneu. Tamiseu la farina, el
llevat i la sal juntes i afegiu-ho a la preparació anterior. Mescleu a fons.
Refredar la massa dins la nevera embolicada amb paper film fins que la noteu
una mica consistent. Tot seguit estireu la massa amb un corró sobre una
superfície enfarinada i amb el talla-pastes tallar-la a cercles de 5mm.
Aneu-les col·locant sobre la placa de forn. Coeu en el forn pre-escalfat a 190º
durant uns 80-10 minuts. Refredar sobre una reixeta.
Font: El campo en casa - Linda Burgess y Rosamond Richardson
{versión en castellano}
Finalmente tenemos temperaturas normales para la época del año, aunque
en las horas centrales del día si hace sol hace calor. Pero los paisajes
empiezan a teñirse de otoño, si paseas
por los campos y los bosques los frutos otoñales ya han empezado a hacer
acto de presencia y nos podemos llevar una buena muestra a casa.
Hoy os llevo una receta muy de otoño, con un fruto de temporada, la
avellana. Os hablé de ella hace unos días cuando publiqué la receta de confitura
de avellanas y ciruelas, y si la queréis recordar la encontrareis aquí.
Y aquí os dejo la receta de hoy, ¡probadla, os gustará!
INGREDIENTES
100 grs de mantequilla
100 grs de azúcar
1 huevo batido
15 ml (1 cucharada) de leche
2,5 ml (1/2 cucharadita) de esencia de vainilla
50 grs de avellanas, tostadas y picadas
175 grs de harina
5 ml (1 cucharadita) de levadura en polvo
1,25 ml (1/4 de cucharadita) de sal
ELABORACIÓN
Engrase una placa de hornear. Bata la mantequilla con el azúcar en un
cuenco. Incorpore batiendo el huevo, la leche y la esencia de vainilla. Agregue
las avellanas y remueva. Tamice la harina, la levadura y la sal juntas,
agréguelas a la preparación anterior y mezcle a fondo. Enfrie la masa en la
nevera envuelta en papel film hasta que note que esté un poco consistente. Acto
seguido estire la masa con un rodillo sobre una superficie enharinada y con un
cortapastas cortarla en círculos de 5mm. Póngalos sobre la placa. Cueza en el
horno precalentado a 190º de 8-10 minutos. Enfríe sobre una rejilla.
Fuente: El campo en casa - Linda Burgess y Rosamond Richardson
Hola Gemma...ummm qué bien huele a galletas en tu cocina ¿a qué sí? a mi me encanta prepararlas porque como tu dices dan aroma a otoño...tienen que estar muy ricas y no son nada difíciles así que me llevo un par para probarlas que me apetecen..besitos y feliz semana que empieza guapa!
ResponEliminales avellanes son el meu fruit sec preferit, m'apassiona el seu gust i sempre aporten un toc cruixent a qualsevol recepta. I tant que m'apeteixen aquestes galetes, me les apunto, segur que trobo un moment on em vinguin de gust. Petons gemma!
ResponEliminaQué bones les galetes!!!! i a mès amb aquest punt tardor....m'agraden molt!!!! les fotos son molt maques!!! plenes d'una llum que la tardor ens va apagant!
ResponEliminaQuines fotos més maques!! Les galetes tenen molt bona pinta, segur que son tota una delícia. A mi les avellanes torrades m'encanten, son un dels meus fruits secs preferits i no entenc perque costa tant trobar-ne de bones sent terra d'avellanes.
ResponEliminaPetonets!!
Les galetes m'agraden, mai pensava que quedarien tan bones a casa i aquestes tenen molt bona pinta. Les fotos m'ha encantat! Marta
ResponEliminaQuina pinta aquestes galetes, i estic segura que estan boníssimes!! m'apunto la recepta perquè fer galetes em relaxa molt ;-)
ResponEliminaL'avellana és un dels meus fruits secs preferits, i és veritat que fa molt tardor...
ResponEliminaAra que per fi sembla que ha arribat el fred, és una recepta 100% de temporada!
Justament m'han portat tota una saca d'avellanes i pensava fer un pastis però em sembla que tendré per les teves galetes, el pastis i la melmelada. Petons.
ResponEliminaAquesta tardor no passarem gana, amb aquestes galetes tan bones que ens expliques! I amb el bodegó tardoral, genials!
ResponEliminaQuines galetes més bones de tardor! Les fotografíes maquíssimes!
ResponEliminaHummmmmmmmmm que bones aquestes galetes d'avellanes i les fotografies precioses.
ResponEliminapetons
Estaria molt bé, poder fer una mica de rebost a la tardor, Gemma. Els animals a la natura, bé que ho fan. I les imatges que ens deixes... qui diu que la tardor és tristor, s'equivoca. Recolliment, mes aviat diria jo i una mica de permís per poder gaudir de coses bones, sense tants remordiments com a l'estiu. I amb el teu permís, aquestes galetes queden apuntades. Feliç setmana!!!
ResponEliminaSencillamente espectaculares.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
A més de la tardor t'has emportat un benestar emocional que dóna gust. Espero veure aviat al convidat... ja en tinc ganes. Unes excel·lents galetes!
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Com sempre unes fotos maquísimes Gemma!!
ResponEliminaLa idea d'aquets pots de tardor te la robo, que encara tinc un parell de reconets per decorar a la casa. Sortiré ara a veure si encara trobo algún aglà per terra (aquí la tardor va arribar abans de que acabés l'estiu..una mica massa d'hora per mi perque no hi estic acostumada a aquestes presses del fred)
I les galetes han d'estar ben bones, l'avellana és boníssima, m'encanta!
Petons!
Com sempre unes fotos maquísimes Gemma!!
ResponEliminaLa idea d'aquets pots de tardor te la robo, que encara tinc un parell de reconets per decorar a la casa. Sortiré ara a veure si encara trobo algún aglà per terra (aquí la tardor va arribar abans de que acabés l'estiu..una mica massa d'hora per mi perque no hi estic acostumada a aquestes presses del fred)
I les galetes han d'estar ben bones, l'avellana és boníssima, m'encanta!
Petons!
Tant les galetes com la decoració t'han quedat extraordinaries... !!!
ResponEliminaFIns aviat!!!
estupendas, Gemma, tanto como las maravillosas fotos tan otoñales... estoy deseando tomar una o dos ahora mismo jijijiji... golosa soy... pero es que no es para menos!!
ResponEliminaaquí hoy se ha regresado el verano, ya no sé lo que va a pasar... hoy estaba con el cortado con hielo en la terracita mientras el peque tomaba un helado... el mundo está loco.
con respecto a la crema de calabaza, se mantiene perfectamente, yo también lo hago porque cuando me pongo hago un montón, de crema y de puré (este sólo calabaza sin agua ni caldo ni nada) y cuando lo voy a usar lo descongelo. se puede descongelar usando el truco de Kako (te dejo el enlace más abajo) aunque si es para repostería yo lo descongelo del todo antes de usarlo, el puré, y queda perfecto.
un beso grande, reina!
soy un desastre, me olvidé del enlace... jajajajaja aquí está!
ResponEliminahttp://kako-enguete.blogspot.com.es/2012/03/sopa-estilo-thai.html
besitos!
espectaculares galletas, que bocaditos divinos, me las comia todas! besos
ResponEliminaSilvia
Ara torna a fer una mica de calor... però aquestes galetes han de ser bones a qualsevol època!
ResponEliminaBon cap de setmana.