16.10.13

Magdalenes de nabius i magdalenes de canyella amb cor de xocolata

Últimament estic molt dolça, ja ho ser, amb aquesta ja porto quatre receptes seguides de dolç, però el dissabte vaig fer aquestes magdalenes i en vaig penjar les fotos al Flickr, i de seguida me’n van demanar la recepta. Així que com que no vull fer l’espera més llarga, aquí la teniu. Boníssimes!!!

Per cert, una companya de Flickr també em va demanar si li podia fer la traducció de la recepta del pastís de recuit i la de la confitura d’avellanes i prunes al castellà, i com que la feina està feta i crec que pot interessar a molta més gent, he editat aquestes dues receptes i us hi he annexat la traducció. Amb tot això, una altra companya em va fer la reflexió que a partir d’ara seria bo posar la recepta en els dos idiomes, ja fa temps que també li dono voltes però per por a no poder amb tot encara no ho havia fet. Doncs m’hi aventuro, potser no ho escriuré tan bé com el català, però penso que puc donar un cop de mà a més d’un que estigui interessat en fer-les, s’ha de reconèixer que els traductors tenen molt que desitjar. Doncs apa, a gaudir-ho!


INGREDIENTS
4 ous mitjans
200 grs de sucre
200 ml de llet
200 ml d’oli d’oliva suau
400 grs de farina de rebosteria
Un sobre de llevat químic (tipus Royal)
Una culleradeta de canyella molta
75 grs de nabius
Xocolata de cobertura 70% de cacau
Un pessic de sal

ELABORACIÓ
Es baten els ous juntament amb el sucre i un pessic de sal enèrgicament, fins que la barreja dobli el seu volum. Tot seguit s’abaixa el ritme de batuda i s’hi afegeix la llet i, sense deixar de batre, l’oli molt a poc a poc. Es barreja la farina tamisada amb la llevadura i es va incorporant a poc a poc a la mescla anterior, fins aconseguir una massa homogènia. Tot seguit separarem la massa en dues parts, a una de les parts hi afegirem una culleradeta de canyella i a altra els nabius. En aquest moment es tapem els bols amb un drap de cuina i es deixa reposar la massa a la nevera almenys durant una hora. Passat aquest temps de repòs es torna a batre enèrgicament la massa amb un batedor manual.
Per acabar s’emplenen les càpsules de paper arrissat o silicona dues terceres parts de la seva capacitat i es cou al forn, molt calent, durant uns 15 minuts. Per fer les magdalenes de canyella amb cor de xocolata, cal que quan posem la massa dins les capsules, a mig emplenar hi afegirem mitja presa de xocolata de cobertura amb un 70% de cacau. Llavors les acabarem d’emplenar fins dues terceres parts de la seva capacitat.

{traducción al castellano}

INGREDIENTES
4 huevos medianos
200 grs de azúcar
200 ml de leche
200 ml de aceite de oliva suave
400 grs de harina de repostería
Un sobre de levadura química (tipo Royal)
Una cucharadita de canela molida
75 grs de arándanos
Chocolate de cobertura 70% de cacao
Un pellizco de sal

ELABORACIÓN
Se baten los huevos juntamente con el azúcar y un pellizco de sal enérgicamente, hasta que la mezcla doble su volumen. A continuación se baja el ritmo y se le añade la leche y, sin dejar de batir, el aceite muy poquito a poco. Se mezcla la harina tamizada con la levadura y se va incorporando poquito a poco a la mezcla anterior, hasta conseguir una masa homogénea. Acto seguido separamos la masa en dos partes, a una de las partes se le añade una cucharadita de canela y a la otra los arándanos. En este momento se tapan los dos recipientes con un trapo de cocina y se deja reposar en la nevera almenos durante una hora. Pasado el tiempo de reposo se vuelve a batir enérgicamente la masa con un batidor manual.
Para finalizar se rellenan las cápsulas de papel rizado o silicona dos terceras partes de su capacidad y se cuece en el horno, muy caliente, durante unos 15 minutos. Para hacer las madalenas de canela con corazón de chocolate, hace falta que cuando pongamos la masa dentro de las cápsulas, a medio rellenar añadiremos un trocito de chocolate de cobertura con un 70% de cacao. Luego las terminamos de rellenar hasta dos terceras partes de su capacidad.

23 comentaris:

  1. Perfecte Gemma, tenen una pinta bonissima s´hauran de tastar... Felicitats per la teva decisió, i molt bona traducció.. ara a l´anglés i al xinés jjejejejjej.. es broma. Un petó.

    ResponElimina
  2. Tu no estàs dolça...ets dolça i a vegades mès i a vegades menys, però ser-ho ...ho ets. jejeje
    M'encanten aquestes madalenes, ambdues opcions.. tot i que le xocolata em tira...però els gerds...mmmmmm
    I adivino al Guillem com model d'aquestes fotos! quina sort...peruqe s'emporta premi!
    Molt be Gemma per les noves iniciatives!

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!!! Les dues han d'estar boníssimes encara que les meves preferides son les gerds, m'encanten!!!
    Lo de la traducción jo també m'ho vaig plantejar al crear el blog, però vaig optar per la practicitat ja que si mai em dona per traduir les receptes serà castellà anglès i si hi faegís català serien entrades llarguísimes!

    Petonets!!

    ResponElimina
  4. Gemma..esta si o si la hago..Laura me tiene loca para que aprenda a hacer magdalenas.
    Un beso..

    ResponElimina
  5. Que pinta Gemma...esta la tengo que hacer si o si porque mi Laura me tiene loca con lo de que aprenda a hacer magdalenas.. Un beso.

    ResponElimina
  6. Me encanta...y la idea de español-catalán también, eso si, leyendo lo desempolvo que siempre lo entendí, pero escribirlo poco!

    Besos preciosa!

    ResponElimina
  7. Te han quedado riquísimas Gemma....qué rico ese corazón de chocolate y es que es una merienda riquísima y sana...con un buen vaso de cola-cao ya completa ejejejej besitos guapa

    ResponElimina
  8. bona recepta!!!!!
    una abraçada,

    ResponElimina
  9. Lo dicho Gemma, estas "caen" el fin de semana!
    Ya te contaré en cuanto tiempo desaparecen :)
    Un abrazo,
    Ana

    ResponElimina
  10. Ostres Gemma quina pinta aquestes magdalenes!! No se amb quines em quedaria!! Totes dues receptes pinten la mar de be.
    Enhorabona per decidir-te a eacriure en castellà, així les teves receptes podran arribar a molta més gent. Petonets i bona setmana.
    MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. mmm... entre els gerds i el cor de xocolata, han de quedar unes magdalenes delicioses. El millor berenar del món: unes bones magdalenes casolanes!

    ResponElimina
  12. Semblen boníssimes!! Les fotos ja ho confirmen, ja!! ha ha ha. Petons

    ResponElimina
  13. Gemma estava pendent de que posessis la recepta, des del primer moment que les vaig veure que vull fer-les, ja sé que em toca aquest cap de setmana, uhmmmm!!

    Un petonás!!

    ResponElimina
  14. Las de corazón de chocolate son realmente tentadoras! No sabría por cual decidir!!!

    ResponElimina
  15. Tenen una pinta fantástica! Segur que ja no en queden...
    Petons

    ResponElimina
  16. M'encanten les magdalenes amb fruits vermells, siguin quin siguin! el contrast del dolç amb el punt àcid és genial!! t'han quedat perfectes! un petonàs!

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta Gemma!!! Ara em menjava una magdalena amb cor de xocolata, m'agraden molt!!! Petons

    ResponElimina
  18. m'encanten les magdalenes farcides de xoco!! els teus nens havíen d'estar feliços. molts petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  19. Por mí puedes seguir publicando dulce! jajajaj la golosa que hay en mí te lo agradece encarecidamente, mi Gemma!
    Los arándanos quedan tan ricos en las masas... y en magdalenas para desayunar, son un vicio, pero las que me tienen babeando son las de canela y choco... chocolatera soyyyy!
    Feliz finde, mi niña!

    ResponElimina
  20. Que pinta más buena tienen las magdalenas.... te han quedado perfectas......
    Besos

    ResponElimina
  21. Unes magdalenes exquisides, que boniques les fotos!

    ResponElimina
  22. Madre mia!!! que pintaza!!! enhorabuena tienen una pinta espectacular

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  23. Hola preciosa!!!!!..después del paseo que te has dado hoy por babel tenias que ser tu la primera en recibir mi visita hoy!!!!..te aseguro que me has hecho sonreír muchísimo...cuando he ido recibiendo correo tras correo cada vez la sonrisa era más grande!!! :)
    Pues lo de poner la receta traducida está muy bien..es una pena tengan que recurrir al traductor de google, que hace lo que le da la gana ;)....yo aunque no soy catalanoparlante no tengo ninguna dificultad, nunca la tuve porque el francés es mi otra lengua materna y encuentro muchas similitudes a veces :)..bueno, eso y porque trece años viviendo en Mallorca y cuatro en Girona de pequeña deben de servir para algo :)
    Tu receta dulce me encanta!!!...yo antes procuraba ser más organizada a la hora de postear..ya sabes, esta semana toca tal o cual..ahora si me da por poner tres pasteles seguidos lo hago ;) total, soy yo la que se lo va a comer y lo cocinara..así que hago lo que me pide el cuerpo!!!! jejeje
    Oye linda!!! miles de gracias por hacerme sonreír!!!...hoy has sido la dueña de mis sonrisas!
    Muasssssssssssss y remuasssssssssssssssss

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!