24.8.10

Croquetes diverses. De formatge, de salmó, o de pernil

El passat dissabte van venir a sopar a casa uns molts bons amics. Com que era qüestió de fer un sopar lleuger i estiuenc vaig fer una amanida variada d’arrós, un entrant de meló amb pernil, unes croquetes de formatge i unes altres de bacallà, una empanada de tonyina i per postres un flam de ratafia. Tots els plats van sortir molt bons i tothom en va gaudir d’alló més, encara que crec que tot plegat va ser culpa de la companyia i del carinyo que s’hi posa en cada plat per dir que sou del millor que m’ha passat aquests darrers anys. Gràcies per ser com sou i per ser-hi sempre!

Aquí us poso la recepta de les croquetes de formatge, realment boníssimes i molt senzilles de fer. La recepta és del llibre ‘cuinar per ser feliç’ de la Carme Ruscalleda. Els propers dies us aniré penjant les receptes de la resta de plats. Bon profit!

INGREDIENTS
- SI DECIDIM FER-LES DE FORMATGE: 150 gr. de Gruyère i 150 gr. d’Emmental ratllats. Com que aquests formatges són forts de gust, i la meva cuina s’adapta als gustos dels comensals, en aquest cas nens, jo vaig utilitzar formatge García Baquero semi.
- SI DECIDIM FER-LES DE PERNIL DOLÇ: 250 gr. tallats a la juliana curta.
- O SI VOLEM FER-LES DE PERNIL IBÈRIC: 150 gr. d’una part no gaire magra, també tallats a la juliana curta.
- O SI PREFERIM FER-LES DE SALMÓ FUMAT: 200 gr. de dauets
- 1 ceba
- 500 ml. de llet
- 3 rovells d’ous
- 100 grs de farina de blat
- 50 gr. de farina de moro (Maizena)
- Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
- 3 clares, pa ratllat
- Oli d’oliva (per fregir-les)

ELABORACIÓ
1. En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent, fins a enrossir, la ceba picada molt fina, 20 minuts.
2. En un bol a part, mesclar els ingredients, el producte escollit per fer les croquetes, la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, mesclar-ho bé amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
3. Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba ben rossa i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
4. Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.

9 comentaris:

  1. Les "croqs" sempre fantàstiques. Les de formatge, les meves favorites.

    ResponElimina
  2. Això és el que ve de gust en aquests dies d'estiu, plats lleugers i saborosos a l'hora, per gaudir de la bona companyia dels amics. I si les croquetes són de la Ruscalleda, garantia segura de bones croquetes.

    Ja estic esperant el flam de ratafia!

    ResponElimina
  3. Me recuerda esta entrada aque hace mucho que no las hago,y mira que son ricas caserita...me has animado Gemma ;)

    Saludos

    ResponElimina
  4. Quina pinta, noia! Me n'emporto un parell de cada cap a casa!!!

    ResponElimina
  5. Aquí un altre fan de la croqueta. Sigui quina sigui i les teves es veuen fantàstiques :)

    ResponElimina
  6. UUUUfff..que buenassss!! Con lo croquetera que soy yo!!!
    Guárdame unas cuantas que voy ya mismo !!!!!!
    Las fotos lo dicen todo...super buenas!
    Besitosss

    ResponElimina
  7. Els sopars de pica pica m'encanten!
    Jo n'agafaria una de cada, no et puc dir queina m'agrada més ;)

    ResponElimina
  8. No hi ha res com les croquetes casolanes, siguin del que siguin, jo també me n' emporto unes quantes...
    ptns

    ResponElimina
  9. Anònim8.9.10

    Moltes gràcies pels comentaris, sou genials!
    Ja veieu que no tinc tant de temps com abans, bé, més aviat tantes ocasions de connectar-me i passar per les vostres cuines. De totes maneres segueixo aquí, al peu del canó amb les mans empastifades de xocolates, cremes i molts altres plats per llepar-se els dits.
    Una forta abraçada a tots, guapos!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!