7.5.10

Arròs amb sèpia i carxofes


Aquests darrers dies a la blogosfera culinària hi he vist més d’una recepta d’arròs en sèpia, i el que passa amb aquestes coses, t’entra una salivera que et fa sortir corrents cap al mercat a comprar els ingredients per fer la recepta. I així va ser. Però cop que a vegades amb una sola opinió no estem contents, vaig continuar cercant i vaig anar a petar de ple amb aquest enllaç d’un fragment del programa de cuina d’en Jordi Estadella a COM Ràdio, De boca en boca.


INGREDIENTS (per a 4 persones)
2 sèpies mitjanes
2 ceba
1 cabessa d’alls
3 tomàquets
5 carxofes
Sal
Pebre
350 grs d’arròs per persona (uns 80 grs per persona)
Per la picada: safrà, all fregit i julivert
Fumet de peix o un fumet fet amb la part part de la boca de la sèpia, una ceba i una pastanaga.

ELABORACIÓ
En una cassola sense gens d’oli coure la sèpia trossejada fins que quedi rossa. Tot seguit hi afegim la ceba tallada ben petita i una mica d’oli i ho anem sofregint a poc a poc. A continuació hi incorporem l’all (al gust de cadascú), que tregui l’aroma, hi incorporem el tomàquet fet puré sense les llavors i anem fent un sofregit lent, que quedi marronòs. Seguidament incorporem la carxofa, ben palada i sense parts dures, li donem un parell de voltes, ho salpebrem i tot seguit hi afegim l’arròs, que el tindrem un parell de minuts a la cassola, que es vagi torrant, i quan canviï de color hi afegim el fumet. Si volem que quedi un arròs caldós hi afegim més fumet del necessari. I en l’últim moment hi afegim una picada feta amb una pica d’all fregit, safrà torrat i una mica de julivert.

15 comentaris:

  1. És un dels meus plats preferits, m'encanta el gust que deixa la carxofa a l'arròs, aquest teu, es veu tan melós que ha d'estar boníssim. Petonets

    ResponElimina
  2. Me l'apunto té un aspecte boníssim. Les picades i el fumet acaben d'arrodonir el plat.

    ResponElimina
  3. Boníssim!!!! Aquests arrossos sempre vénen de gust, oi?
    Petonets

    ResponElimina
  4. Quin arrosset! sembla molt cremós, i amb els ingredients que hi has posat...UN 10!BON CAP DE SETMANA.

    ResponElimina
  5. Anònim7.5.10

    Va sortir molt i molt bo, i avui encara me'n queda un plat per dinar, reescalfat, però una mica fregidet a la paella segur que encara serà ben bo.

    ResponElimina
  6. No quería irme de finde sin pasar por tu cocina y menos mal porque viendo este platito se me hace la boca agua jaajja. Besitos y buen finde...

    ResponElimina
  7. Que bo que bo i que bo....
    petons

    ResponElimina
  8. Gemma,
    Amb aquets ingredients l'èxit està gairebé garantit. Jo sóc més aviat d'arròs caldós, o sigui que perfecte aquest sistema de cocció, i si li vols donar un punt de cremositat, al final un toc de formatge.Ummmmmmmmmmmm!, ja m'hi trobo.
    Felicitats.

    ResponElimina
  9. Això quasi és un plat únic, eh?. Bé, únic, però de repetir!

    ResponElimina
  10. T'ha quedat un arròs deliciós, hi posaria la forquilla ara mateix. L'haurem de provar: les carxofes a l'arròs ens hi agraden molt!

    ResponElimina
  11. Hola gemma!

    A mi em sembla que el gust de la carxofa fa uns arrossos boníssims. I aquest que has fet tu amb sípia té una pinta extraordinària, molt melós. Molt bo!

    un petó, bonica. :-)

    ResponElimina
  12. Sin palabras...delicioso arróz!!!

    ResponElimina
  13. Gemma, no pares de fer coses, amb lo gandula que estic jo últimament. Avui jo també faré arròs per dinar, aquest me l'apunto per un altre dia que amb les fotos em sembla que fins i tot en sento l'olor!!

    ResponElimina
  14. Aquest arrosset t'ha quedat molt melós, quines ganes de sucar-hi pa! PEtons.

    ResponElimina
  15. Anònim10.5.10

    Moltes gràcies a tots. De fet les carxofes m'agraden amb bogeria però mai les havia provat amb l'arròs a la cassola i estava molt bo, fins hi tot la ració que va quedar per l'endemà! I si, provaré lo del formatge, però llavors seria com un rissoto, no? A reveure.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!