29.4.10

Croquetes de patata


I aquí teniu la tercera part d’aquest “monogràfic” sobre la patata, després de la primera part dedicada a la patata, i la segona part, on hi trobareu la recepta del puré de patates duquessa.

ELABORACIÓ
Prepareu les patates en puré duquessa, tal com hem dit a la recepta anterior, posant només 30 grs de mantega per quilo de patates. Un cop fet, es posa en una plata i se’l deixa refredar. Després col·loqueu-lo sobre un taulell enfarinat i formeu un cilindre, partiu-lo per la meitat, repetiu-ho i torneu a tallar-lo; aleshores formeu-ne barres allargades, sempre en forma cilíndrica i, mentre ho aneu fent, emposeu-ho amb farina. Talleu-les a la mida de croquetes –si fa no fa d’uns 6 o 7 cm-, passeu-les per clara d’ou, lleugerament batuda amb una cullerada d’aigua, i finalment per pa ratllat. Fregiu-les amb molt l’oli ben calent. En treure-les, deixeu-les escórrer.
S’acostumen a servir com a acompanyament d’un plat de carn.



Le encantaba la tienda, estaba contentísima de ser su propia jefa y disfrutaba dando clases, por supuesto, pero había algo significativo en ser capaz de crear una prenda preciosa a partir de materiales casi en bruto. Le proporcionaba una sensación de su propio poder, de hacer algo práctico y hermoso utilizando su habilidad y creatividad. Eso la inspiraba.

El club de los viernes. Kate Jacobs.

21 comentaris:

  1. M'encanten les creïlles (que és com en la meua comarca en diem de les patates!) i m'encanten els monogràfics de cuina... per tant trobe un joieta aquests monogràfic teu de les creïlletes.

    Molt interessant allò de les classes de creïlles i fantàstiques aquestes croquetes!

    ;)

    ResponElimina
  2. Anònim29.4.10

    Bon dia Xavier,
    Si, buscant informació he vist que també se'n deien creïlles a les patates, però no sabia en quines terres les anomenaven així. Ara ja ho ser! Moltes gràcies per passar per la meva cuina.
    Una abraçada! :-)

    ResponElimina
  3. molt bones! al programa de Canal cocina "22 minutos" vaig veure que preparaven unes amb gambes, surimi i sèsam, molt bones per cert.
    pt!

    ResponElimina
  4. Te han quedado muy ricas y cremosas.....besitos guapa...

    ResponElimina
  5. Qué buenas, no? eso de las croquetas solo de patata no lo había pensado ... es una idea fantástica

    ResponElimina
  6. Anònim29.4.10

    Hola Eva, suposo que se'n poden fer de gustos, com aquell qui diu. La patata fa de base i llavors hi pots afegir el que vulguis. Genial! bona ideia.

    Gracias María Jesús!

    Hola Quo, si, yo nunca había hecho, solo había comido las bolitas de patata que venden congeladas y cuando vi la receta dige, esta también es mia. Un abrazo!

    ResponElimina
  7. Gemma

    Un magnífic i "patater" monogràfic.
    Aquestes croquetes de patata pinten molt i molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Molt bona la idea de fer com si fossin croquetes per acompanyar, me l`apunto
    Petons

    ResponElimina
  9. La patata...quin bon "invent": bullides,fregides,cuites, amb salsa, amb all i julivert...Aquestes croquetes estan de mossegada!A reveure!

    ResponElimina
  10. muy buena esta receta,un acompañamiento genial.

    ResponElimina
  11. Que buenas tus croquetas, se ven super tentadoras y acompañadas con una buena ensalada de verdes un plato magnífico.
    Gemma gracias poro tu visita y tu lindísimo comentario. Seguiremos enlazadas.

    ResponElimina
  12. Anònim30.4.10

    Gràcies Josep.

    Sion, la pròxima vegada provaré de fer-les rodones, boletes petites, perquè aquestes em van quedar massa grosses pel meu gust.

    Gràcies Mercè. Si, d'això si en podem donar gràcies als pioners que van anar a "conquistar" les Amèriques.

    Gràcies Mindolina, si, van quedar molt bones!

    Gracias a ti por dejarme entrar en tu cocina y ver tus labores. Són fantásticas! Besos

    ResponElimina
  13. Ostres, de petit recordo que em feien molta il.lusió els bunyols de patata. Però en format croqueta no les he tastat. Són una bona forma de portar la patata a la carmanyola i anar canviant les preparacions. Me l'apunto!!

    ResponElimina
  14. Anònim30.4.10

    Gràcies Oscar. Jo un dia a la setmana faig dinar de carmanyola i porto un parell de setmanes molt avorrides i em sembla que hi posaré una mica més d'imaginació a aquestes croquetes.
    Que passis un bon cap de setmana.

    ResponElimina
  15. He trobat el monogràfic sobre les patates molt interessant. Aquestes croquetes han de ser súperbones. Les faré, encara que no sé si em sortiran tan boniques com les teves. Estic segura que s'acabaran en un moment!

    ResponElimina
  16. Mare meva quantes possibilitats te la patata....això de les croquetes em sembla molt original...
    petons

    ResponElimina
  17. una proposta super temptadora per completar aquesta trilogia sobre la patata, a casa aquesta mena de croquetes sempre triomfen...
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. N' he fet de moltes coses, però mai de patata! Han de ser molt bones!

    ResponElimina
  19. Visca les croquetes! Són l'acompanyament ideal de molts plats, i aquestes són ben senzilles d'ingredients, m'ho apunto ;)

    ResponElimina
  20. me parece genial el hacer unas croquetas así de patatas. Tienen que estar impresionantes y originales

    Un abrazo

    ResponElimina
  21. Anònim3.5.10

    Visc a la cuina (no acabo de trobar en el teu blog el teu nom), entraré al blog de Morgana i les miraré. Moltes gràcies!

    Gràcies Núria, Alfons, Anna, Gemma i Cova. Una forta abraçada!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!