1.8.11

Pastís de pastanaga amb nous i coco

Ahir van tancar el restaurant del Bulli i tres anys per endavant fins a l’obertura de Bulli Foundation. Llegia a una entrevista a en Ferran Adrià al suplement del diari El Punt Avui+ que un dels motius de la transformació del Bulli en fundació és que vol que la seva tasca perduri més allà de la seva existència, i ho trobo bé, encara que tot plegat se m’escapa una mica de la meva existència, com se m’ha escapat sempre el Bulli Restaurant, no he tingut mai l’ocasió de viure’n d’experiència, i us ben asseguro que m’hagués agradat viure-la. Si us interessa podeu llegir l’entrevista del suplement Presència aquí, tota ella una mica surealista, i tot i que sempre n’he elogiat la seva feina, un geni dels fogons, no deixo de trobar-la surealista.

Doncs bé, tornant a la meva cuina, aquest cap de setmana he fet aquest pastís de pastanaga, una recepta que em va passar la mateixa companya de feina que em va passar la del pastís de carbassó dolç. Feia molt de temps que estava penjada a la nevera esperant el seu dia de glòria, doncs aquí la teniu, també d’un gust molt especial!



INGREDIENTS
1 tassa d’oli d’oliva
1 tassa de coco ratllat
2 tasses de sucre
4 ous
3 tasses de pastanaga ratllada
2 tasses de farina
1’5 tasses de nous trossejades
sal, canyella

ELABORACIÓ
Barregeu els ous amb el sucre, i quan ja tinguin una consistència cremosa hi afegireu l’oli, la farina, el coco, la pastanaga, les nous, la sal i la canyela en pols. Unteu un motllo amb mantega i hi aboqueu la massa. Amb el forn preescalfat, coeu el pastís a 170º entre 30 i 45 minuts (comproveu la cocció punxant el pastís). Desemmotlleu-ho i escampeu-hi per damunt coco ratllat.


25 comentaris:

  1. Anònim1.8.11

    Ais, els pastissos de pastanaga em xiflen!! Ara fa molt que no en faig cap... el teu té una pinta boníssima Gemma! I l'has guarnit molt i molt bé, jejeje!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Gemma, aquesta combinació m'agrada molt!!! t'ha quedat fantàstic!!

    ResponElimina
  3. Me encantan los pasteles de zanahoria, y el coco realza aún más su sabor, lo probaré seguro. Yo tampoco he vivido la experiencia de El Bulli y ya me hubiera gustado snif

    ResponElimina
  4. que bona queda la pastanaga als pastissos!!! té una pinta increíble!!! molts petonets guapa (m'agrada molt vere que ja tornes a estar súper activa!!! ;P)

    ResponElimina
  5. M'encanten les coques de pastanaga, queden molt més sucoses. Ha de ser boníssima per esmorzar.
    Després de l'stage ja me'n vaig de vacances, així que vinc a desitjar-te molt bon estiu. Ens veiem el setembre!

    ResponElimina
  6. Gemma, aquest carrot cake ha de ser boníssim amb el coco!! Jo, del tema del Bulli opino com tu. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Hola Gemma!que me he venido para acá a echar un vistacillo al bizcocho. Me encanta el bizcocho de zanahoria y cuando la batata o la calabaza están de temporada aprovecho y cambio de naranja que en el sabor se parecen mucho. Lo del mundo Bulli estoy contigo. A mí siempre se me ha quedado grande y mis entendederas no dan para tanto... por muy genio que se sea, que digo yo que una cosa no debería estar reñida con la otra...

    En fin, nosotras al bizcocho y con tu permiso traigo la botellica, bien fría para que nos siente mejor:-P
    Besos

    ResponElimina
  8. Hola Gemma, a mi también me hubiera gustado pasar una noche, en una mesa degustando la magia del Bulli, pero no he tenido esa oportunidad...

    Este Bizcocho tiene una pinta exquisita, a mi que el coco no me va mucho, reconozco que en bizcochos esta delicioso!

    Muchas gracias por tu comentario, me haría mucha ilusión que encontraras un hueco para participar en el concurso.

    Un beso grande!

    ResponElimina
  9. Coco y zanahoria!!! Ummmm.... buensísimo!

    ResponElimina
  10. Me gusta y me gusta, así que me quedo de seguidora tuya, espero no perderme nada de lo que pongas.
    besos

    ResponElimina
  11. Té molt bona pinta!! :)

    ResponElimina
  12. Quina feinada que se m'està girant veient tot això que cuines!

    ResponElimina
  13. Gemma ha de ser boníssim! I les fotos són molt molt xules!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Hola! He provat la recepta perquè m'ha semblat fantàstica i fàcil de fer. De moment tinc el pastís refredant-se però ja veig que no ha quedat com el vostre... Com ho feu perquè un cop tret del forn la massa no torni a baixar? M'ha quedat ben prim un altre cop!
    Salutacions,
    Maria.

    ResponElimina
  15. Hola! He provat la recepta perquè m'ha semblat fantàstica i fàcil de fer. De moment tinc el pastís refredant-se però ja veig que no ha quedat com el vostre... Com ho feu perquè un cop tret del forn la massa no torni a baixar? M'ha quedat ben prim un altre cop!
    Salutacions,
    Maria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim5.8.12

      Maria, el vaig fer tal i com posa la recepta. Ostres, quan he vist el comentari m'has fet anar a buscar la fotocòpia de la recepta original a veure si m'havia menjat algun pas però no, és tal i com l'explico, no porta llevat. No és un cake que quedi molt alt però a mi no em va baixar gens. El tornaré a fer i t'explico si hi veig alguna cosa diferent, fa temps que el vaig fer i no el recordo massa.
      Gràcies per fer-lo però hem d'aconseguir que surti bé.
      Una abraçada!

      Elimina
    2. Ostres, moltes gràcies! T'explico, sóc una mica novatilla en el tema de la cuina i amb un forn nou (acabada d'independitzar, vaja!).
      Podria ser que hagués tret el pastís massa ràpid del forn i per això hagués baixat de cop? Cal deixar-lo reposar a dins una estona? Cal posar el forn amb l'aire o només de dalt i baix? Massa preguntes potser... Però no desistiré! :)
      Una abraçada!

      Elimina
  16. Anònim17.9.12

    Ahir vaig fer aquesta recepta, vaig cobrir-lo amb xocolata negra i és simplement ESPECTACULAR,!
    Només una cosa: et vas deixar la llevadura? Jo n'hi vaig posar un sobre.
    Moltes gràcies!
    Mireia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim18.9.12

      No, no en porta, però suposo que amb llevat et va sortir igual de bo.
      Moltes gràcies pel comentari!

      Elimina
  17. Anònim12.9.13

    No sé si ho fiqueu en algun altre punt del blog o si es tracta d'una mida estàndard en el món dels postres, però, la mida de tasses, es refereix a tasses de cafè? mida d'un vas normal? algun altra?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim13.9.13

      Per mi són tasses tipus café amb llet o un got, és igual, com que les proporcions sempre es medeixen en tasses llavors no hi ha error, l'únic que si són mes grosses o més petites et sortirà més massa o menys, llavors només has d'adequar-ho al motlle a utilitzar.
      Gracies pel comentari!

      Elimina
    2. Anònim16.9.13

      Moltes gràcies i perdona per ser un perepunyetes, això havia pensat, però com els ous no es donen tasses .... doncs el tema de les proporcions falla una mica ;)

      Gràcies de nou, a veure si trobo una estona per fer-lo!

      Elimina
    3. Anònim17.9.13

      Si, tens raó, potser si, pero tu prova! :)
      I si no tinguessis ous o no en puguessis menjar? oi que al principi t'espavilaries a buscar alternatives sense saber ben bé què posar-hi i exactament quines proporcions posar-hi? doncs crec que això és la cuina, enginy! Està bé lo de ser perepunyetes, ajudes als demés a millorar! Gràcies! :))

      Elimina
  18. Anònim5.6.14

    Quin blog més xulo, felicitats!!

    M'estic animant a fer aquest pastís, i pensava en la possibilitat de fer-lo amb farina i sucre integral, serien les mateixes quantitats i proporcions llavors?

    Merci!

    ResponElimina
  19. Anònim24.9.14

    a mi em tornen boja aquets pastíssos ta quedat bonissim segur gemma guapa.
    sort a la teva carrera de cuinera.<3

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!