8.8.11

Gelat de festucs


Això del blog sembla una tonteria però no sabeu com ha revitalitzat la nostra cuina, i tots els que hi fem vida. L’altra dia mateix, quan vaig comprar els festucs per fer les galetes, que encara no he fet, en Guillem em va dir: -perquè no fem gelat de festucs? I dit i fet, ja ens veus a tots dos pelant festucs per fer-ne. I pensar que fa un any mai havia fet gelats! N’hem fet de vainilla, de Jaumets, de galetes Oreo, de torró de Xixona, de café i ara aquest de festucs. Aquest és un gelat pels amants dels festucs perquè queda un gust molt potent, si es desitja se n’hi poden posar menys, però a en Marc li ha encantat, es menjava les boles de dues en dues.
És molt senzill, es fa la base de crema anglesa igual que tots els altres gelats i a mig gelar, quan hi afegim la nata, hi afegirem els 75 grs de festucs pelats i ben picats. Us torno a recordar la recepta de la crema anglesa i com fer-ne gelat.


INGREDIENTS
4 rovells d’ou
150 grs de sucre
½ litre de llet
Una barreta de vainilla
75 grs de festucs

ELABORACIÓ
Prepareu una crema anglesa, treballant els rovells d’ou amb el sucre, fins que la pasta blanquegi. Aboqueu-hi la llet bullent, perfumada amb la vainilla, remenant enèrgicament; poseu-la al foc, sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull, però no la deixeu bullir, és a dir, enretireu-la tot seguit i continueu remenant, encara, uns quants segons més, fora del foc. Deixeu-la refredar; mentrestant, aneu-la remenant de tant en tant (és molt millor deixar-la tota la nit a la nevera, així la crema agafa consistència i el gelat queda més bé). Després col·loqueu-la a la geladora o en una o dues safates metlàl·liques (ni de plàstic ni de vidre, perquè trigaria molt més a gelar-se) i cap al congelador uns 45 o 60 minuts; segons la temperatura que agafi el frigorífic trigarà més o menys a gelar-se. Passat aquest temps, si fa no fa, el gelat ha d’haver començat a prendre’s pels costats, quedant encara tou pel mig. Aleshores es treballa amb una forquilla o bé amb un batedor, fins que es tingui una crema espessa i fina. La precaució de batre’l a mig gelar fa que el gelat no cristal·litzi. Jo aquesta operació de treballar la crema amb la forquilla o un batedor a mig gelar l’he repetit dues vegades més, i tot i així es notaven els cristalls. En aquest punt, si es vol, s’hi pot barrejar nata, sobretot en els de crema, ja que d’aquesta manera queden més suaus i esponjosos, i en aquest cas els festurs ben picats. Es torna a col·locar una altra vegada en el congelador, fins al moment de servir-lo. Normalment triga unes dues hores a estar a punt.

12 comentaris:

  1. No te imaginas cuanto me gusta el helado de pistacho ñam ñam hasta ahora he hecho helados de nata pero no con base de huevo, tal como lo explicas parece sencillo, lo intentaré para los próximos.
    Besitossss

    ResponElimina
  2. Magnífico helado, siempre me ha parecido difícil hacerlos. Un besazo

    ResponElimina
  3. festucs son pistachos no?....es que no conocia la palabra y aqui en Malorca creo rcordar que le dicen pistaxos seguro tu sabes aqui como somos jajaja...
    lo hare porque me gusta mucho
    beso

    ResponElimina
  4. Woww!! Aquest gelat segur que està bonissim!!
    Si que sembla fàcil de fer, ho haurem d'intentar a veure si ho aconsseguim :P

    Ens presento, ens diem Carmen (la meva mare) i Beatriz (servidora!) ens agradaria convidar-te al nostre blog de cuina www.mimamaysucocina.com ;) també estem fent un sorteig :-) per si volguessis participar ;)

    T'esperem, fins aviat!

    ResponElimina
  5. No soy de helados, pero el de pistacho me fascina, asi de simple.
    Luego de mi decepción con mi máquina para hacer helados sólo me queda mirar lo bien que salen por todos lados, yo ya no lo intento :(.
    Besos

    ResponElimina
  6. Anònim8.8.11

    M'encanta Gemma!! El gelat de festucs sempre m'ha agradat... però aquest segur que supera tots els que he provat! Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Que delicia de helado, se ve tremendo tengo que probar hacerlos con la base de crema inglesa, una idea fantástica.
    Feliz día

    ResponElimina
  8. genma: con este helado¿como voy a hacer dieta?
    no me puedo resistir y me voy acabar convirtiendo en un globo jaja

    ResponElimina
  9. M'agrada aquest gelat però la llimonada a cullerades és tota una temptació!!!
    Bon estiu!

    ResponElimina
  10. Una proposta molt interessant, saps que no he provat mai el gelat de festucs? Però em sembla que veient com l'has preparat m'animaré!

    ResponElimina
  11. Ja tens raó, això del bloc et fa fer coses que no t'hauries pensat mai. Jo encara no he fet gelat però veient-ne el teu resultat i les explicacions no sembla difícil!

    ResponElimina
  12. Emociona trobar una recepta de crema on no se li posa per defecte la 'Maizena' dels nassos :)
    Jo la faig també així, lligant 'a ma' i m'agrada més el resultat final.

    I el gelat de festucs, doncs una meravella, escolti :)

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!