Ja ha arribat una nova recepte del 15 i aquest mes, tot i que uns dies tard, puc participar-hi.
No sóc gaire cafetera però acostumu a no sortir de casa sense haver prés un cafè amb llet descafeïnat molt llarg de llet, per això vaig pensar que el gelat de cafè em podria agradar prou. He agafar al recepta de gelat de vainilla de la Montserrat Seguí , que és la base que acostumu a utilitzar per a molts altres gelats, i he substituït 100 ml de llet per 100 ml de cafè fort, i vet aquí el resultat. Boníssim!
INGREDIENTS
4 rovells d’ou
150 grs de sucre
400 ml de llet
4 rovells d’ou
150 grs de sucre
400 ml de llet
100 ml de cafè fort
Una barreta de vainilla
ELABORACIÓ
Prepareu una crema anglesa, treballant els rovells d’ou amb el sucre, fins que la pasta blanquegi. Aboqueu-hi la llet i el café bullent, perfumat amb la vainilla, remenant enèrgicament; poseu-la al foc, sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull, però no la deixeu bullir, és a dir, enretireu-la tot seguit i continueu remenant, encara, uns quants segons més, fora del foc. Deixeu-la refredar; mentrestant, aneu-la remenant de tant en tant (és molt millor deixar-la tota la nit a la nevera, així la crema agafa consistència i el gelat queda més bé). Després col·loqueu-la a la geladora o en una o dues safates metlàl·liques (ni de plàstic ni de vidre, perquè trigaria molt més a gelar-se) i cap al congelador uns 45 o 60 minuts; segons la temperatura que agafi el frigorífic trigarà més o menys a gelar-se. Passat aquest temps, si fa no fa, el gelat ha d’haver començat a prendre’s pels costats, quedant encara tou pel mig. Aleshores es treballa amb una forquilla o bé amb un batedor, fins que es tingui una crema espessa i fina. La precaució de batre’l a mig gelar fa que el gelat no cristal·litzi. Jo aquesta operació de treballar la crema amb la forquilla o un batedor a mig gelar l’he repetit dues vegades més, i tot i així es notaven els cristalls. En aquest punt, si es vol, s’hi pot barrejar nata, sobretot en els de crema, ja que d’aquesta manera queden més suaus i esponjosos. Es torna a col·locar una altra vegada en el congelador, fins al moment de servir-lo. Normalment triga unes dues hores a estar a punt.
Una barreta de vainilla
ELABORACIÓ
Prepareu una crema anglesa, treballant els rovells d’ou amb el sucre, fins que la pasta blanquegi. Aboqueu-hi la llet i el café bullent, perfumat amb la vainilla, remenant enèrgicament; poseu-la al foc, sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull, però no la deixeu bullir, és a dir, enretireu-la tot seguit i continueu remenant, encara, uns quants segons més, fora del foc. Deixeu-la refredar; mentrestant, aneu-la remenant de tant en tant (és molt millor deixar-la tota la nit a la nevera, així la crema agafa consistència i el gelat queda més bé). Després col·loqueu-la a la geladora o en una o dues safates metlàl·liques (ni de plàstic ni de vidre, perquè trigaria molt més a gelar-se) i cap al congelador uns 45 o 60 minuts; segons la temperatura que agafi el frigorífic trigarà més o menys a gelar-se. Passat aquest temps, si fa no fa, el gelat ha d’haver començat a prendre’s pels costats, quedant encara tou pel mig. Aleshores es treballa amb una forquilla o bé amb un batedor, fins que es tingui una crema espessa i fina. La precaució de batre’l a mig gelar fa que el gelat no cristal·litzi. Jo aquesta operació de treballar la crema amb la forquilla o un batedor a mig gelar l’he repetit dues vegades més, i tot i així es notaven els cristalls. En aquest punt, si es vol, s’hi pot barrejar nata, sobretot en els de crema, ja que d’aquesta manera queden més suaus i esponjosos. Es torna a col·locar una altra vegada en el congelador, fins al moment de servir-lo. Normalment triga unes dues hores a estar a punt.
Magnific gelat per acabar de dinar amb el gust del café...
ResponEliminasalutacions
Hola,
ResponEliminaJo no sóc massa cafetera, però en postres i gelats m'encanta, així que prenc nota de la recepta!!! Petonets
Ja tenim una més per a la gelatera, que aquest any suposo que perque no fa tanta calor està una mica infrautilitzada...
ResponEliminaHola, m´encanten els postres amb café, i els gelats per descomptat, fácil recepta que tindré en compte. A casa hem diuen fes.lo !!! Petons,
ResponElimina