19.8.10

Mandonguilles amb sèpia





El procès per fer aquesta recepta he seguit el mateix de la de ‘mandonguilles a la jardinera’ de la Montserrat Seguí però amb sèpia. Sempre havia fet les mandonguilles només amb carn però fullejant un llibre de receptes que vaig trobar entre les prestatgeries de casa els meus pares, vaig trobar aquesta clàssica recepta però afegint mitja sèpia a la barreja de les dues carns. A veure què us sembla! Doncs som-hi, anem per feina!

INGREDIENTS
125 grs de carn picada de porc
125 grs de carn picada de vedella
1 sèpia
1 tasseta de vi blanc
3 tomàquets ratllats
1 ceba
2 grans d’all
1 ou
250 grs de pèsols
¼ de litre de brou
Julivert
Pa ratllat

PREPARACIÓ
Es barregen bé les carns amb mitja sèpia ben trinxada, l’all i julivert també trinxats i després s’hi afegeix l’ou quasi sense batre i un xic de pa ratllat; amb aquesta barreja es van formant petites boletes que s’enfarinen (va molt bé l’ajuda d’una tasseta). Aleshores es fregeixen en una cassola, es treuen i, en el mateix oli, es sofregeix la ceba ben trinxada; quan es comença a daurar s’hi aboca el vi i es deixa reduir; a continuació s’hi afegeix la mitja sèpia restant tallada a daus i es continua sofregint fins aconseguir un color marronós fosc. Tot seguit s’hi ajunta el tomàquet fet puré; es cou uns minuts més, es sala lleugerament i s’hi tira el brou i les mandonguilles; es tapa la cassola i es fa coure 15 minuts.
A part cal haver bullit els pèsols, que s’afegiran al conjunt; se’ls fa un bull.
Si s’hagués preparat amb temps, abans de servir-ho es posa la cassola, tapada, dins del forn, ja calent, uns 10 minuts.

3 comentaris:

  1. Amb la sèpia enmig de la carn, aquestes mandonguilles han de ser impressionants!!! A casa les provarem!

    ResponElimina
  2. Gemma,
    Així no l'he fet mai, sí, la mateixa preparació amb mandonguilles "normals" i en la cocció, acompanyades amb sèpia, que és tot un clàssic de la nostra cuina.
    Sens dubte ha de ser molt gustós.
    Salut.

    ResponElimina
  3. Un plat que a mi sempre em vindría de gust. La barreja de sípia amb les mandonguilles és fantàstica, i si són fetes a casa com les teves ja no fa falta dir res més. La darrera foto és per anar preparant el pa...A reveure!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!