14.5.22

Pastís lleuger de formatge fresc i maduixes



Aquest pastís el vaig fer el divendres, el dia del meu Sant. És del llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda i quan vaig veure que portava tanta nata no n’estava del tot segura que ens agradés, però us ven asseguro que està molt bo, això si, feu-lo d’un dia per l’altre, o millor amb dos dies d’antelació, a mesura que passen els dies millora el seu gust. L’únic problema que vaig tenir va ser que el vaig fer en el motlle de vidre que veieu i va ser del tot impossible desemmotllar-lo per decorar-lo, el vaig haver de decorar un cop tallat. Crec que la pròxima vegada l’hauria de fer en un motlle desemmotllable perquè decorat tot sencer ha que quedar molt vistós. Bé, primer m’hauré de comprar el motlle!

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES 
125 grs de sucre
3 rovells d’ou 50 ml d’aigua 
50 ml de suc de llimona 
7 fulls de gelatina 
250 grs de formatge fresc tipus Quark 
400 grs de nata muntada amb 60 grs de sucre
Maduixes 

PREPARACIÓ 
1. Mescleu el sucre, els rovells, l’aigua i el suc de llimona, i feu-ho coure com una crema, només fins que arrenqui el bull. 
2. Poseu els fulls de gelatina en un pot amb aigua freda i, tan bon punt s’estovin, llenceu l’aigua i, molt a poc foc, desfeu-los totalment. Compte!, que un excés de foc podria cremar-los. Ha de quedar desfet, com si fos aigua espessa. També es pot desfer la gelatina amb un xic d’aigua de la barreja anterior, així no hi ha perill que es cremi. 
3. Mescleu la crema que heu fet abans amb la gelatina fosa, barregeu-ho bé i afegiu-hi el formatge fresc; tot ha de quedar molt ben mesclat. 
4. Munteu la nata amb el sucre i afegiu-la a la mescla anterior remenant-ho amb molta delicadesa. 
5. Aboqueu-ho en un motlle, d’uns 20 cm de diàmetre, i poseu-ho a la nevera perquè prengui (unes 4 hores). 
6. Quan és ben pres és el moment de decorar-ho amb les maduixes.

La Carme Ruscalleda aquí proposa decorar-ho amb cireres confitades però jo he preferit fer-ho amb maduixes, ara que n’és temporada. Trieu les maduixes més petites i partiu-les per la meitat. Poseu-les en un recipient barrejades amb una mica de sucre i les deixeu una horeta a la nevera. Quan sigui el moment de decorar el pastís les traieu i les col·locareu amb gràcia per tota la superfície del pastís. Desfeu un full de gelatina com s’explica en el punt 2 de la recepta amb el suc que han després les maduixes o amb una mica d’aigua i aboqueu-ho a sobre les cireres que decoren el pastís. En només 5 minuts haurà pres i es podrà presentar i degustar.






16 comentaris:

  1. Que corte!!!!!provoca darle un mordisco ya!!!qUE RICOOOO.

    uN SALUDO

    ResponElimina
  2. Porta molta nata, pero un pastís és un pastís!! tampoc mengem cada dia. T'ha quedat molt maco!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Que maco que t'ha quedat! Un pastís ben adequat per celebrar un sant a la primavera: per molts anys!

    ResponElimina
  4. Anònim17.5.10

    Teniu raó, un pastís és un pastís! Avui mateix per dinar no ser per on començar si pel primer o per les postres! Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Quuina bona pinta té aquest tall, m'agrada qualsevol versió de pastís de formatge i si a sobre ho acompanyes amb maduixes, és el summun. Petonets

    ResponElimina
  6. Que rico! que corte! que bocado tiene jiji, me gusta mucho ... yo també quiero comprarme un molde desmontable ... també tengo de vidrio y son difíciles a la hora de desmoldar.

    Besitos

    ResponElimina
  7. ES-PEC-TA-CU-LAR!!

    Com a fanàtic de la nata només et puc dir aixó, ES-PEC-TA-CU-LAR!!

    Una salutació!

    ResponElimina
  8. Gemma, per molts anys pel teu sant (amb retard!).
    M'han encantat les entrades que has fet sobre pa! Em fascinen! De veres!!!

    Aquesta coca sí que és veritat que sembla ben lleugera, quasi com un flam, veritat?

    ResponElimina
  9. Ohhh, m'encanten els pastissos de formatge i aquest és veu deliciós.

    ResponElimina
  10. moltes felicitats Gemma!
    Aquest pastís fa molt bona pinta, i sí que sembla molt lleuger de tacte, i esponjós. Me n'agafo un trosset per auto-felicitar-me ;)

    ResponElimina
  11. Gemma, aquest pastís és deliciós i ho dic en coneixement de causa. ;) Jo el vaig fer l'any passat i va ser tot un èxit! I és que totes les receptes de la Rusca són èxit assegurat! Un pastís fantàstic per celebrar el teu sant.
    Petons i felicitats endarrerides! ;)

    ResponElimina
  12. Gemma,
    T'ha quedat preciós aquest pastís, que a més de bo és lleuger. Una abraçada

    ResponElimina
  13. Felicitats!, queda com una mousse?, té un aspecte tan bonic! n'agafo un bocinet...a reveure!

    ResponElimina
  14. Anònim17.5.10

    El motlle està a la llista de pendents! jejejeje! Ja arribarà!

    Aquest pastís queda amb una textura com una gelatina (de fet en porta molta perquè qualli) i a mesura que passen els dies és més bo. O sigui que recomano deixar-lo reposar un parell de dies a la nevera, si és que us podeu estar de no caure a la temptació!

    Xavier, gràcies! i m'alegro que t'hagin agradat les entrades del pa, de fet per fer-les he suat la samarreta! En tinc més... a veure si tinc temps avui de penjar-la.

    Mercè, el vull tornar a fer en alguna altra ocasió però desemmotllat i amb totes les maduixetes per sobre. El recomano a tothom! Aquesta dona és un crack, no té ni una recepta que falli!

    Mercè, jo no diria que sigui com una mousse, al meu parer, això si, molt tovet, com si mengessis una gelatina.

    Motles gràcies a tots, guapíssims!

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats amb una setmana de retard!!!. He estat de vacances però avui tornaré a posar fil a l'agulla i publicaré un parell de receptes. Gràcies per trobar-me a faltar. Petons

    ResponElimina
  16. qué refrescante!! seguro que estaba deliciosa ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!