10.5.10

Magdalenes amb barret (intent número 1)


Fa uns dies cercant per la xarxa vaig trobar el blog de la Marisa, Cocina fácil sin gluten, on hi té penjada una entrada amb trucs i consells per a fer magdalenes. El meu objectiu és aconseguir que les magdalenes una vegada fora del forn i fredes no perdin el típic barret, que la massa es mantingui i no baixi. En aquesta entrada diu que cal posar la massa mitja hora a la nevera abans de posar-la dins els motlles i que així aconseguiré el meu objectiu. Doncs aquest cap de setmana, pensant que ja havia trobar la fórmula màgica per aconseguir unes autèntiques magdalenes amb barret, em vaig posar mans a la feina i ho vaig provar. Vaig fer la recepta de magdalenes del Cullerot festuc, que a casa ens agraden molt com queden de gust i textura, però no ser què va passar però el barret no va sortir, fins hi tot van quedar pitjor que la darrera vegada, més planes. No serà l’oli? No seria millor utilitzar oli de girasol enlloc d’oli d’oliva? Avui, encara amb el mateix tema al cap, he trobat una altra recepta on deixen la massa dues hores a la nevera. Tornaré d’aquí uns dies amb un segon intent de magdalenes amb barret, ja que l’important és no defallir!

18 comentaris:

  1. Els trucs de la Marisa van molt bé, sobretot el deixar la massa que reposi... i molt millor si els deixes un parell d'hores, així t'assegures més el barret ;)
    No crec que l'oli tingui res a veure...

    ResponElimina
  2. Anònim10.5.10

    Moltes gràcies Gemma. Ho tornaré a provar i espero que el comptador d'intents no s'enfili gaire. De totes maneres cada intent val la pena perquè queden molt bones. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Jo també vaig fracassar, vaig provar una recepta de la Dolorss, i tot i deixar-les mitja hora a la nevera, de les 20-25 unitats que vaig fer, només 1-2 van sortir amb un trist barret petit.

    Per més desgràcia, se'm van cremar una mica... en fi, un desastre absolut, però com tu, fins el proper intent :-)

    ResponElimina
  4. A banda del repòs, que és molt important, també és bo posar els motlles de paper dins d'uns motlles rígids, com poden ser els de silicona, d'aquesta manera no s'eixamplen els de paper i pujan més.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Anònim10.5.10

    Moltes gràcies! M'esteu fent entrar ganes de posar-m'hi ara mateix, eh?

    ResponElimina
  6. Ànims, jo no et puc aconsellar res perque no soc cap expert. Però ànims sí que et dono.


    Endavant les atxes!!

    ResponElimina
  7. Per alguna raó, hi ha receptes que no surten a la primera, és tot un misteri ......
    Esperaré el teu segon intent, de moment aquestes no les veig gens malament. Petonets

    ResponElimina
  8. En el llibre del Xavier Barriga, hi ha una recepta de magdalenes ( la tinc pendent de provar, que jo tampoc he trobat encara "la magdalena ideal" ) i ell deixa reposar la massa a la nevera tota la nit.
    De tota manera aquestes t' ha sortit prou bé!

    ResponElimina
  9. Jo, com tu, també he fet varis intents, i he buscat i rebuscat per internet...vaig seguir el consell de deixar reposar la massa 30 minuts i funciona una miqueta, però et recomano que miris el post de webos fritos (http://webosfritos.es/2008/10/magdalenas-la-rebelion-de-las-masas/) amb tots els intents que ha fet...conclusió: no només posar un motlle de silicona sino que aquest s'ha de posar dins d'un de metàl.lic dels que hi pots posar 6 magdalenes!
    A més, jo afegeria que va molt bé deixar la porta del forn oberta 10 minuts abans de treure la safata, perquè la temperatura no caigui en picat.

    Sort a la propera! Jo ho segueixo intentant...

    ResponElimina
  10. T'han quedat molt maques...passa pel meu blog si tens temps, en una entrada on vaig fer magdalenes em van deixar mil i un consells i t'asseguro que m'han anat molt be...
    petons

    ResponElimina
  11. Hola Gemma las madalenas se ven deliciosas pero si quieres que te salgan con el típico copete, yo las hago como las hace mi abuela, si quieres entra en el blog y mira la receta, y a mi me salen con copete. Utilizo aceite de oliva, pues mi abuela dice que ese no es el problema y no pongo la masa en la nevera, lo único que hago es utilizar en vez de levadura los sobrecitos de gaseosas y que el horno esté muy caliente cuando las vaya a meter para que suban más. Según mi abuela esos son los trucos y a mi me funcionan. Espero que tengas suerte por probar no pierdes nada. besitos....

    ResponElimina
  12. Ainsss, ... yo se lo que es eso, mis Magdalenas están buenísimas, pero pocas veces salen con copete ... animo y sigue itidos consejos, seguro que te van genial!
    bsss

    ResponElimina
  13. Aquí tens un altre link de la Su a veure si a la pròxima li pots posar barretina! jejejeje!
    Petunets,
    Eva.

    http://webosfritos.es/2008/10/magdalenas-la-rebelion-de-las-masas/

    ResponElimina
  14. Un altre detallet: posar la safata del forn bastant avall, perquè les magdalenes rebin un bon cop de forn per fer-les pujar. És convenient posar dues càpsules de paper, per evitar que es cremin de sota.

    ResponElimina
  15. Ens adherim a tots els consells que t'han donat, a veure que tal l'intent núm. 2!! Petons

    ResponElimina
  16. Jo no he aconseguit uns barrets gaire bonics tot i que les magdalenes fossin bones, però la Glòria del cafè de nit va comentar-ho al nostre amic forner de Can Baltà i crec que el secret era posar només el foc PER SOTA. A ella li surten amb barret, potser millor us ho expliqui ella...A reveure!(aquestes però, estan per mossegar!!)

    ResponElimina
  17. Anònim10.5.10

    Moltes gràcies a tots!!!! Em sembla que amb tants de consells i ara no em surten ja ho deixo corre per més endavant, perquè el tema m'està estressant una mica. Jejejejeje! I total perquè vull fer un regal a una amiga, una caixa plena de magdalenes amb barret!!!! Així va començar la història! Moltes gràcies una altra vegada, sou un encant. Si aquests dies amb tot això no visito tant els vostres blogs espero que em perdoneu però el tema no és per menys, perquè veig que tinc feina a visitar blogs. Jijijijiji! ;-)

    ResponElimina
  18. Gemma, doncs un altre consell que pots provar a més dels que t'han dit és posar les magdalenes a coure al damunt d'una pedra refractària que ajuda a transferir la calor de forma constant
    Petons!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!