8.4.10

Rotlles de solters



Encara no li he trobat el què en el nom d’aquesta recepta, perquè de cada rotlle en tens un tip. No ser en què deuria estar pensant la Montserrat Seguí quan li va posar, perquè jo més aviat en diria rotlles de solters per compartir!

INGREDIENTS (per a 4 persones)
6 ous
100 grs de pernil dolç
500 grs d’espinacs
Mantega

PREPARACIÓ
Un cop nets i cuits els espinacs –només les fulles-, refresqueu-los i escorreu-los bé (esprement-los amb les mans); es destrien amb una forquilla i es sofregeixen uns quants segons amb mantega.
Feu quatre truites rodones, dues de dos ous i dues d’un ou; deixeu-les refredar.
Escampeu sobre una de les truites de dos ous la meitat dels espinacs i, al damunt, la meitat del pernil (ha de ser a talls prims). Col·loqueu-hi a sobre una de les truites petites i enrotlleu-ho com un tronc. Feu-ne una altra d’igual amb el restant. Talleu aquests rotlles en quatre trossos cada un, de biaix. És millor fer-ho quan ja estigui ben fred: tenen més consistència si es deixen enrotllades un temps, abans de tallar-les.
Nota. En lloc d’espinacs, ho podeu fer amb albergínia tallada a rodanxes fines, i fregida.

8 comentaris:

  1. Carai,t'hi has posat de debò amb les receptes de la Montserrat eh? a aquest pas acabaràs totes les receptes en un temps récord. M'encanta la teva versió catalana de Julie & Julia. Molts petons.

    ResponElimina
  2. Què bo que deu ser! T'ha quedat molt maca la foto!

    ResponElimina
  3. Una recepta sana i ben vistosa! Segurament en diuen de solters perquè és senzilla i en pots menjar tota la setmana, un tallet cada dia i ja tens el sopar solucionat, je je je...

    ResponElimina
  4. un nom ben curiós per a un plat, serà per que està a l'abast culinari de quasevol .. jo, segurament de solter, amb aquest m'hagués atrevit... però no amb molt més ...
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies per visitar el meu bloc i deixar-hi un comentari d'aquesta manera he pogut conèixer el teu. Jo també vaig veure la pel·lícula Julie&Julia i m'ho vaig passar molt bé. La vaig trobar molt divertida. Et venen més ganes de cuinar i de fer un bloc!!! Aquest rotllos de primavera t'han quedat preciosos. Petons!!
    Mercè

    ResponElimina
  6. Jo penso que es diuen així perquè el solter, un cop es posi a la cuina li sortiran tants rotllets que veurà que necessita algú altre per poder-s'ho menjar tot, per tant, farà un plantejament de buscar ràpid companya!!
    Molts petons.

    ResponElimina
  7. Aquesta és una altra d'aquelles receptes que m'agraden a mi: vistosa,gustosa,nutritiva i suau al paladar...ho provaré! a reveure,mercè-DC

    ResponElimina
  8. Anònim11.4.10

    Gemma, si, si, sembla que he agafat arrencada encara que hi han receptes que m'agraden molt més d'altres autors, com la sopa de peix que vaig fer ahir. D'aquí uns dies la penjo!

    Cristina, si, és veritat, quan la vaig veure penjada vaig pensar, aquesta si que fa goig, suposo per la combinació de colors. La meva càmara digital és molt justeta i em costa molt fer fotografies de tant aprop.

    Ja us dic jo que a vegades hi arribo tard! No hi havia caigut amb el que dieu del nom, perquè encara que n'hi han que, després de molts i molts anys d'haver perdut la solteria, continuen sense voler ni remenar una beixamel. UPS! I ja us asseguro que la companyia per aquest plat és necessària, a no ser que faci com diu la Gemma, un tallet cada dia i anar fent!

    Si, la pel·lícula és divertida i ja veus el resultat...! Genial!

    Moltes gràcies i una forta abraçada a tots. Ens continuem visitant, guapíssims/es!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!