20.4.10

Sopa de pa amb menta


Aquest és un plat molt i molt senzill de fer, d’aquells que em recorden molt la meva infància, d’aquells que havia vist fer a la meva àvia, a la meva mare i que a mi també m’agrada molt de fer i menjar. Ara, quan a la mainada els hi poses un plat d’aquests a taula, com ara els meus fills, se’l miren amb una cara estupefacte i diguent: - i ara què carai ens posa aquesta a taula? Aquest és un plat típic d’èpoques on no hi havia masses coses per endur-se a la boca, un plat molt i molt econòmic però realment deliciós.

INGREDIENTS
Pa, millor amb crosta i d’uns quants dies abans
Aigua
Menta, millor fresca
2 grans d’all
Sal
Oli
Ou

PREPARACIÓ
Posarem el pa en un cassó amb aigua, la quantitat d’aigua i pa segons els comensals que haguem de ser a taula. Penseu que en bullir el pa aquest tendeix a expandir-se i s’espesseeix. Hi posarem dos grans d’alls pelats, un o dos brots de menta, un raig d’oli i ho assaonarem. Ho deixarem coure uns 20 minuts. Tot seguit hi ha qui prefereix passar-la pel turmix però jo en aquest punt hi afegeixo un ou, rovell i clara, i amb un batedor manual ho batu tot bé, fins que el rovell i la clara estiguin ben desfets.
Bon profit!

3 comentaris:

  1. Quina sopa més curiosa, ha de quedar molt bona amb l'aroma de menta, la tastarem. Gràcies per la recepta. Petonets

    ResponElimina
  2. Jo també n'he menjat tota la vida... però sempre sense menta! Hauré de provar-ho així :-)

    ResponElimina
  3. Doncs amb menta està molt i molt bona. Tasteu-la, val la pena. Ràpida de fer i molt saludable.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!