27.4.10

Botifarra dolça amb pa


Fa uns quants dies que tinc una mica oblidada la Montserrat Seguí però aquesta setmana la meva mare, que continua volguent endolcir-me la vida, i amb la seva cita mensual amb les botifarres dolces, me n’ha comprat un parell, i com que vaig veure que la recepta de botifarres dolces amb poma va sorprendre molt, avui us vull presentar la segona recepta que hi ha en el llibre Cuinar és senzill, que per cert ahir vaig veure en una llibreria que n’ha sortit la setzena edició.
Per donar-vos una mica més d’informació sobre la botifarra dolça us puc dir que antigament s’elaborava a les cases de pagès de l’Empordà, la Garrotxa, La Selva i el Gironès durant la matança del porc, tot i que actualment és un producte de cansaladeria elaborat durant tot l’any. Per a l’elaboració d’aquest embotit s’utilitza carn magra de porc, sucre, pell de llimona, sal i opcionalment canyella. El resultat és una botifarra rosada i molt lluent quan és crua i d’un color rosat-grisós quan es deixa assecar. Es tendeix a consumir més aviat seca, tot i que els plats amb botifarra dolça cuita també en són molts: confitada amb poma, a la brasa, fregida,…
Doncs aquí us deixo la recepta, encara que jo la prefereixo amb poma, tal i com la vaig fer jo, sense afegir-hi sucre, perquè aquesta era caramel pur, massa dolça pel meu gust.

INGREDIENTS
2 botifarres dolces
50 grs de sucre
½ tasseta de vi negre
Pell de llimona
Llesquetes de pa (del dia abans)

ELABORACIÓ
En una cassola petita poseu-hi el sucre i, un cop al foc, espereu que agafi el punt de caramel. Traieu-lo del foc, poseu-hi les botifarres i cobriu-les amb aigua calenta; tireu-hi el vi i la pell de llimona (ha de quedar cobert arran de les botifarres). Deixeu-ho coure a foc regular, fins que quedi reduït a la meitat; llavors treure’n les botifarres i deixar-hi una estona més el suc, fins que es noti una mica caramel.litzat; aquest és el moment de fregir les llesquetes de pa. En treure les botifarres també traurem un xic de la salsa de cocció per poder escalfar-les i servir-les amb aquest suquet; poseu les llesquetes de pa caramel.litzades tot al voltant.

13 comentaris:

  1. Ya me comía ahora de buena gana un trocito de pan con butifarra de los que has preparado pq se ven riquísimos. Gracias por la información. Besitos y feliz día....

    ResponElimina
  2. qué rico!!! ahora mismo me comía un par ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  3. Aix, segueixo sense saber on aconseguir botifarres dolçes...a veure si algú dels que comenta o escriu em pot donar alguna indicació...:P

    Em fas venir moltes ganes de menjar-ne!!

    ResponElimina
  4. Molt bé, segueix amb el teu intensiu Montserrat Seguí, i nosaltres a aprendre!. Jo no he tastat mai la botifarra dolça, precisament em preguntava si és realment dolça de veritat, però llegint el post, ja m'ho has aclarit tot.

    ResponElimina
  5. Com et cuida la mama, eh? ;)
    I tant! La botifarra dolça és moooolt típica! Però jo la trobo massa dolça i només me la menjo amb les faves a la catalana. :p
    Petons!

    ResponElimina
  6. La botifarra dolça no m`acaba d`agradar la trobo massa dolça, encara que ja se que es dolça. La propera vegada la deixaré secar, per provar-la com dius que també es menja.
    Petons

    ResponElimina
  7. senzill i bo. He fullejat el llibre de la Montserrat Seguí i m'ha agradat molt, crec que "caurà"...A reveure Gemma.(sóc la mercè de destapant cassoles, no sé que passa que surt el nom de l'albert...)

    ResponElimina
  8. Nunca he probado la butifarra dulce, y como la pille no se resiste... en cuanto tenga ocasión me hago con una. Un beso

    ResponElimina
  9. que pena no poder tener acceso a esa butifarra (tambien se llama morcilla??)dulce, pero cuando vaya por tu tierra, ya se lo que no puedo dejar de comprar y probar

    Un saludo

    ResponElimina
  10. No he tastat mai la botifarra dolça i aixo que n'he vist algunes receptes que em fan venir ganes de tastar-la... Haure d'anar a l'Emporda a comprar-ne, que han de ser ser bonissimes!

    ResponElimina
  11. mai l'ha provat seca, la tendra té un sabor molt peculiar i no acabes de classificar el seu gust amb només un mos, ... és una mica com la tònica!!
    Una abraçada

    P.D.La moixama es una salaó feta amb lloms de tonyina, molt gustosa i saborosa

    ResponElimina
  12. No les he menjat mai...ho hauré de provar algún dia.
    petons

    ResponElimina
  13. jooo que me comía ahora yo una rodaja de ese pan con butifarra que rca por diooossss uummmmmestá para morirse de placer....
    gemma,las cápsulas de las magdalenas se las compré a MORGANA de TARTAS CON MAGIA a través de su web...el servicio,la rapidez y precio,muy bueno.

    Besos...ya me contarás.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!