Aquesta recepta és per xucar-hi pa, ideal per acompanyar un bon pollastre o un bon conill i també ideal per un bon bacallà.
INGREDIENTS
100 grs de ceba
400 grs de tomàquets (madurs, grossos i forts)
75 grs d’albergínies
25 grs de pebrot verd
25 grs de margarina
1 gra d’all
1 fulla de llorer
Julivert
(jo també hi poso pebrot vermell i carbassó)
ELABORACIÓ
En un cassó de fons gruixut, amb la margarina i una mica d’oli, s’ofega la ceba trinxada grossa; quan estigui tova, però abans que es dauri, poseu-hi el pebrot tallat a quadres, deixeu-ho uns minuts i afegiu-hi l’albergínia (abans l’heu de deixar una hora més o menys empolsada amb sal, perquè tregui el suc) i el carbassó; coueu-ho, també, uns minuts i tot seguit poseu-hi l’all i el julivert trinxat ben petit, i el tomàquets (abans els haurem escaldat, per treure la pell, i tallats a quadrets no massa petits).
Poseu-hi sal i pebre, mitja tasseta d’aigua i també la fulla de llorer; tapeu, i deixeu-ho coure 15 minuts, a poc a poc.
INGREDIENTS
100 grs de ceba
400 grs de tomàquets (madurs, grossos i forts)
75 grs d’albergínies
25 grs de pebrot verd
25 grs de margarina
1 gra d’all
1 fulla de llorer
Julivert
(jo també hi poso pebrot vermell i carbassó)
ELABORACIÓ
En un cassó de fons gruixut, amb la margarina i una mica d’oli, s’ofega la ceba trinxada grossa; quan estigui tova, però abans que es dauri, poseu-hi el pebrot tallat a quadres, deixeu-ho uns minuts i afegiu-hi l’albergínia (abans l’heu de deixar una hora més o menys empolsada amb sal, perquè tregui el suc) i el carbassó; coueu-ho, també, uns minuts i tot seguit poseu-hi l’all i el julivert trinxat ben petit, i el tomàquets (abans els haurem escaldat, per treure la pell, i tallats a quadrets no massa petits).
Poseu-hi sal i pebre, mitja tasseta d’aigua i també la fulla de llorer; tapeu, i deixeu-ho coure 15 minuts, a poc a poc.
Ep, jo sóc el primer de sucar-hi el pa!
ResponEliminaIdeal per acompanyar qualsevol cosa. Nosaltres també l'hem arribat a posar amb pasta: queda deliciosa :-)
Y tanto que es para sucar pan....es que la foto lo dice todo....enhorabuena te ha quedado genial...bessets...
ResponEliminaI que bona que es la samfaina! Un plat molt de casa. Jo també hi posso pebrot vermell, la seva dolçor trobo que combina molt bé amb la resta d´ingredientes.
ResponEliminaFins aviat!
Si, va sortir molt bona. Jo prefereixo posar-hi una mica de tot i no tant de tomàquet. Va ser un sopar realment bo el d'ahir. De luxe!
ResponEliminaLa avantatge de la samfaina, es que li pots posar tot tan carn com peix, i fins i tot sola, ara si amb un bon tros de pa.
ResponEliminaPetons
A mi m'agrada tant que fins hi tot me'n faria un entrepà!
ResponEliminaPetons