La primera recepta de que us he parlat a l’entrada anterior és el pastís de formatge fresc de la Carme Ruscalleda, i que en trobareu la recepta aquí, i del qual he de dir que el millor de tot és la textura, compacte i molt suau, i el pitxor la cocció, molt llarga.
La segona recepta és la que us presento avui, el pastís de formatge fresc (amb gust de formatge) de la Mireia Carbó, del llibre La cuina que no amoïna. A casa aquest patís va agredar més que l’altre i també cundeix més, perquè porta llevat i puja més. La diferència, ni millor ni pitjor, la textura, que s’engruna més. De gust, tot dos per llepar-se els dits!
La segona recepta és la que us presento avui, el pastís de formatge fresc (amb gust de formatge) de la Mireia Carbó, del llibre La cuina que no amoïna. A casa aquest patís va agredar més que l’altre i també cundeix més, perquè porta llevat i puja més. La diferència, ni millor ni pitjor, la textura, que s’engruna més. De gust, tot dos per llepar-se els dits!
INGREDIENTS
8 formatgets
1 terrina de formatge tipus Quark
1 iogut natural
1 mesura de iogurt de farina de blat de moro (Maizena)
1 mesura de iogurt de sucre
3 ous
½ sobre de llevat
1 grapat de panses
Mantega o margarina
Farina
ELABORACIÓ
1. Preescalfeu el forn a 180º (amb l’escalfor de baix).
2. Remulleu les panses amb una mica d’aigua.
3 En un recipient, amb l’ajut de la batedora elèctrica, mescleu els formatges, el iogurt, la farina de blat de moro, el sucre, el llevat i els rovells d’ou, fins que aconseguim una barreja homogènia.
4. Munteu les clares a punt de neu, amb el batedor de varetes, i afegiu-les amb cura a la barreja anterior.
5. Pinteu un motlle per a pastissos, si pot ser de 24 cm, amb mantega, i després amb una mica de farina.
6. Coeu el pastís al forn, que ja serà calent, durant uns 20 o 30 minuts, aproximadament.
7. Quan faci 5 minuts que el pastís és al forn, afegiu-hi les panses escorregudes i enfarinades.
Aquest pastís l'he fet una pila de cops i sempre triomfa! És que les receptes de la Mireia no fallen mai ;)
ResponEliminaCompte pendent, fer un pastís de formatge.
ResponEliminaEn faré aquest, ja que bé tan ben recomanat :)
Si, proveu el de la Mireia Carbó, queda molt i molt bo, i si ho diu la Gemma llavors ja va a missa!
ResponEliminaPetons guapes!
Tengo que hacerlo, menuda pinta tiene se ve muy rico, así que queda anotado. besitos....
ResponEliminatiene un corte estupendo esta tarta, me llevo una porcion ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Siempre van bien los pasteles de queso.PAra mi son una delicia.
ResponEliminaUn saludo
Aquest és un dels meus pastissos preferits, jo també l'he fet vàries vegades. Un pastís de formatge amb gust a formatge, com ha de ser ! No et passa a tu que tots els pastissos de formatge que fa la gent tenen gust a llimona? quina ràbia em fa. Molts petons. Comences a ser la blogger més aplicada, perquè publiques un munt de receptes cada setmana.
ResponEliminaes de esas tartas de Queso que se deshacen en la boca y que tan ricas salen
ResponEliminaUn abrazo
Moltes gràcies Gemma! Quan vaig obrir el blog algú, que segurament no em llegeix, perquè sempre està apunt de la menduca però això de seguir els blogs no és lo seu, em va dir que el més fàcil era començar i el pitjor anar-lo mantinguent, i vaig pensar, segur que te'n cansaras. Però ja veus, aquí estic, m'ha agradat i aquí segueixo, compartint amb tothom els meus plats, i algun que altre desastre.
ResponEliminaPetons a tots i moltes gràcies.
Si, realment és un pastís per repetir, com la Torta caprese, aquesta ja és fixa a taula cada dos per tres.