Ahir vaig passar pel mercat i vaig veure en una parada cebetes del platillo i no em vaig poder resistir, en vaig comprar un quilo, ja que després de veure les receptes de cebetes caramelitzades de la Carmen, de Dulces bocados, i de la Judith, de La Cuina de l’estany em vaig dir que algun dia n’havia de fer, m’agrada molt la ceba cuita, i vaig pensar que caramelitzada ja deuria ser sublim. Doncs aquí teniu la recepta i la foto de les cebes, ara que no crec que aquestes arribin al congelador però és molt bona idea el que fa la Carmen, fer-ne una bona quantitat per llavors fer racions i congelar-les.
INGREDIENTS
1 quilo de cebetes del platillo
2 cullerades ben plenes de sucre
200 ml d’aigua
1 culleradeta de postres de concentrat de carn Bovril
Oli
ELABORACIÓ
Es pelen les cebes i es dauren en una paella amb oli. Tot seguit incorporarem el sucre i quan es comenci a caramelitzar, agafant un to daurat, hi afegirem l’aigua calenta amb la culleradeta de concentrat de carn desfet. Deixar-ho coure tot plegat fins que el líquid s’hagi reduït i agafi consistència de caramel.
INGREDIENTS
1 quilo de cebetes del platillo
2 cullerades ben plenes de sucre
200 ml d’aigua
1 culleradeta de postres de concentrat de carn Bovril
Oli
ELABORACIÓ
Es pelen les cebes i es dauren en una paella amb oli. Tot seguit incorporarem el sucre i quan es comenci a caramelitzar, agafant un to daurat, hi afegirem l’aigua calenta amb la culleradeta de concentrat de carn desfet. Deixar-ho coure tot plegat fins que el líquid s’hagi reduït i agafi consistència de caramel.
Jo les vaig fer, però no les vaig retratar! Com que són tan bones, vaig pensar que les repetiria segur :-)
ResponEliminaGemma, espero que t'hagin agradat, a casa és el primer que desapareix quan les poso al plat. T'han quedat d'un color genial. Gràcies per posar l'enllaç al meu blog. Petonets
ResponEliminaMoltes gràcies a tu per compartir. Si, ens han agradat molt i molt. En vaig fer només la meitat, per si de cas!, i em sembla que aviat la segona meitat aniran a parar també al foc.
ResponEliminaUna abraçada!
Gemma,
ResponElimina... i si quan ja gairebé les tens, hi afegeixes una cullerada de mantega t'agafaran a més del color una brillantor que encara les fa més atractives.
Es tracte d'un magnífic acompanyament per a molts plats.
Salut.
Si, això de fer les fotos a vegades costa quan tens tothom esperant totes aquestes delícies i tu allà amb la càmara....
ResponEliminaMoltes gràcies per la recomenació, ho faré això de la mantega. Segur que la pròxima vegada surtiran millor, perquè de gust van quedar perfecte però d'aspecte crec que es podrien millorar i la teva recomenació em va com anell al dit.
Una forta abraçada.
Hola Gemma,
ResponEliminaT'han quedat perfectes, espero que us hagin agradat tant com a nosaltres!!!
Judith
uummmmm pero que ricas!!!
ResponEliminaUn saludo
Gemma, que bé que t'han quedat i que bones que són!
ResponEliminaPetons!
Quan en preparo en faig moltes i les congelo per altres ocasions, i com el pare també i poso un punt de mantega, fetes així queden molt bones, i tinc feina avençada.
ResponEliminaPetonets
Aquestes cebetes, son com gominoles!! quina passada de recepta, és genial. Molts petons.
ResponEliminaLes cabes cuites m'agraden moltíssim, al forn, guisades, a la planxa...així no les he provades, prenc nota! FELIÇ SANT JORDI!!!
ResponEliminaCómo te entiendo... creo que en mi casa tampoco llegarían al congelador jajjajaj.... deben estar buenísimas y además son muy útiles para un montón de acompañamientos... una receta genial.
ResponEliminaUn beso
Que bones que son...ideals per acompanyar qualsevol plat.
ResponEliminapetons
Renoi!! quina pinta aquestes cebetes .... i a més, m'agrada molt la idea del brovil, com que no acostuma a sortir en moltes receptes, mai me'n recordo del pot completament oblidat que tinc al rebost, una magnífica ocasió per treure-li la plos ..
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Judith, si, són molt bones, un vici a taula!
ResponEliminaAixò de la mantega ho provaré la pròxima vegada que en faci, gràcies.
Moltes gràcies a tots pels comentaris. Petons
me encanta la cebolla, de todas las maneras, pero así, están divinas!!!
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net