INGREDIENTS
½ litre de llet
3 o 4 rovells d’ou
125 grs de sucre
Vainilla o bé algun altre perfum
ELABORACIÓ
Treballeu el sucre amb els rovells, primerament amb una espàtula de fusta, i, un cop ben barrejat, aboqueu-hi la llet bullent perfumada amb la vainilla o amb el perfum que es vulgui. Remeneu enèrgicament amb un batedor i poseu-la al foc, remenant contínuament. En el moment precís que arrenqui el bull, però sense deixar que bulli, traieu-la del foc i continueu remenant uns instants més.
Advertiments: Quan aquesta crema la vulgueu per acompanyar algun pastís o postres, en acabar-la de fer l’heu de canviar de recipient i deixar-la refredar sense remenar, ja que si no ho feu així se us aclarirà.
Quan és per a gelat, es deixa refredar una mica, remenant-la de tant en tant. Després poseu-la a la nevera o al congelador d’aquesta.
Quan és per a bavareses, abans que es refredi, en treure-la del foc, s’hi afegeix gelatina, i es continua tal com digui la recepta.
La crema anglesa, igual que les altres cremes, la podeu perfumar o li podeu donar diferents gustos, com xocolata, cafè, acaramel·lada, etc. Sempre ho fareu de la mateixa manera, tal com us ho hem explicat; però, abans d’ajuntar la llet amb la barreja dels rovells i el sucre, aquella la perfumarem amb el gust desitjat. La manera de fer-ho ja s’indica en els respectives receptes.
½ litre de llet
3 o 4 rovells d’ou
125 grs de sucre
Vainilla o bé algun altre perfum
ELABORACIÓ
Treballeu el sucre amb els rovells, primerament amb una espàtula de fusta, i, un cop ben barrejat, aboqueu-hi la llet bullent perfumada amb la vainilla o amb el perfum que es vulgui. Remeneu enèrgicament amb un batedor i poseu-la al foc, remenant contínuament. En el moment precís que arrenqui el bull, però sense deixar que bulli, traieu-la del foc i continueu remenant uns instants més.
Advertiments: Quan aquesta crema la vulgueu per acompanyar algun pastís o postres, en acabar-la de fer l’heu de canviar de recipient i deixar-la refredar sense remenar, ja que si no ho feu així se us aclarirà.
Quan és per a gelat, es deixa refredar una mica, remenant-la de tant en tant. Després poseu-la a la nevera o al congelador d’aquesta.
Quan és per a bavareses, abans que es refredi, en treure-la del foc, s’hi afegeix gelatina, i es continua tal com digui la recepta.
La crema anglesa, igual que les altres cremes, la podeu perfumar o li podeu donar diferents gustos, com xocolata, cafè, acaramel·lada, etc. Sempre ho fareu de la mateixa manera, tal com us ho hem explicat; però, abans d’ajuntar la llet amb la barreja dels rovells i el sucre, aquella la perfumarem amb el gust desitjat. La manera de fer-ho ja s’indica en els respectives receptes.
Gemma que bien estas recetas que son de familia, pues en casa yo también lo he probado a veces, con trozos de pan del día anterior y me gusta mucho, aunque hace años que no la como y la tuya con el toque de la menta debe estar genial así que me la apunto. Gracias por compartirla. besitos...
ResponEliminaMuchas gracias por la receta pues no la he probado nunca a hacer, así ya no tengo excusa ejej. besitos...
ResponElimina