19.4.10

Crema anglesa


INGREDIENTS
½ litre de llet
3 o 4 rovells d’ou
125 grs de sucre
Vainilla o bé algun altre perfum

ELABORACIÓ
Treballeu el sucre amb els rovells, primerament amb una espàtula de fusta, i, un cop ben barrejat, aboqueu-hi la llet bullent perfumada amb la vainilla o amb el perfum que es vulgui. Remeneu enèrgicament amb un batedor i poseu-la al foc, remenant contínuament. En el moment precís que arrenqui el bull, però sense deixar que bulli, traieu-la del foc i continueu remenant uns instants més.

Advertiments: Quan aquesta crema la vulgueu per acompanyar algun pastís o postres, en acabar-la de fer l’heu de canviar de recipient i deixar-la refredar sense remenar, ja que si no ho feu així se us aclarirà.
Quan és per a gelat, es deixa refredar una mica, remenant-la de tant en tant. Després poseu-la a la nevera o al congelador d’aquesta.
Quan és per a bavareses, abans que es refredi, en treure-la del foc, s’hi afegeix gelatina, i es continua tal com digui la recepta.
La crema anglesa, igual que les altres cremes, la podeu perfumar o li podeu donar diferents gustos, com xocolata, cafè, acaramel·lada, etc. Sempre ho fareu de la mateixa manera, tal com us ho hem explicat; però, abans d’ajuntar la llet amb la barreja dels rovells i el sucre, aquella la perfumarem amb el gust desitjat. La manera de fer-ho ja s’indica en els respectives receptes.

2 comentaris:

  1. Gemma que bien estas recetas que son de familia, pues en casa yo también lo he probado a veces, con trozos de pan del día anterior y me gusta mucho, aunque hace años que no la como y la tuya con el toque de la menta debe estar genial así que me la apunto. Gracias por compartirla. besitos...

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por la receta pues no la he probado nunca a hacer, así ya no tengo excusa ejej. besitos...

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!