2.5.13

Pastís m&m’s + {una cobertura de xocolata quasi perfecta}

El dia 25 d’abril va ser el sant d’en Marc i, com sempre, hi va haver pastís per celebrar-ho! Vam repetir amb la recepta de la mona de Pasqua d’enguany, però canviant la decoració final. Per cert, si algú s’identifica o ha vist la decoració del pastís en algú blog em faria un gran favor en dir-m’ho, estic convençuda que no va ser fruit de la meva imaginació però ara no recordo on la vaig veure :(

Doncs bé, anem per la recepta. Fa un temps al blog Kanela y Limón ens van ensenyar a fer Phoskitos, i tot i que els vaig trobar espectaculars, el fet de que ens recomanessin utilitzar mantega de cacau per aconseguir una cobertura de xocolata més uniforme, això em va posar en marxa i vaig iniciar la cerca de la recepta perfecte per aconseguir una cobertura que fes crec al trencar-la, igual que la dels Phoskitos originals. De treballar la xocolata en ser poc, però aquí, després de fer algunes preguntes entre bloguers, va sorgir la inspiració i vaig pensar que potser tenia la solució entre les receptes publicades recentment. -I la mescla de xocolates fetes per fer el torró tipus Suchard que vaig fer per Nadal? Em va semblar que podria tenir la textura bastant semblant a la que buscava i ... BINGO! Quasi perfecte! Si la cobertura està freda de la nevera és perfecta, l’únic que amb la calor agafar una textura una mica més tova al trencar-la, però tampoc massa. Em va agradar, i ara toca fer la prova en la recepta de Phoskitos.


Avui us deixo amb aquest pastís de m&m’s! Deliciós! Desitjo que us agradi!


INGREDIENTS PA DE PESSIC
3 ous
100 grs de farina
100 grs de sucre
Ratlladura de llimona

ELABORACIÓ

Separar els rovells de les clares i batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Tot seguit afegir la farina tamisada i la ratlladura de llimona a la mescla anterior i abocar-ho dins un motlle de 18 cm de diàmetre untat amb mantega i enfarinat. Coure uns 25 minuts a 180º.

INGREDIENTS ALMÍVAR
50 ml d’aigua
50 grs de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor

ELABORACIÓ

Posar l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona en un cassó i coure durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.

INGREDIENTS COBERTURA XOCOLATA
150 grs de xocolata amb llet
100 grs de xocolata negra amb un 52% de cacau (si us hi agrada el gust amarg de la xocolata negra amb el 70% de cacau)
50 grs de Nutella
35 grs de llard

ELABORACIÓ
Trossejar la xocolata amb llet i la xocolata negra i fondre al bany maria, o en el microones a intervals de 30 segons, remenant entre pausa i pausa perquè la xocolata no se’ns cremi. Un cop sigui fosa hi afegirem la Nutella, remenarem, a continuació el llard una mica fos, no massa, i tornarem a remena.

MUNTATGE DEL PASTÍS
Partir el pa de pessic per la meitat, mullar el pis de sota amb l’almívar i escampar-hi  una capa fina de melmelada d’albercoc per sobre. Tapar amb l’altra meitat i  cobrir amb la cobertura de xocolata. Abans de fer la cobertura de xocolata és millor ja tenir el pastís farcit, perquè tan bon punt l’acabem de fer cal tirar-la ràpidament per sobre, doncs tot i que s’escampa molt bé sense haver-la de tocar es solidifica molt ràpidament. A continuació posarem el pastís uns minuts dins la nevera fins que la xocolata tingui la consistència necessària perquè els m&m’s s’hi aguantin drets per tal de decorar-lo.




15 comentaris:

  1. Quina preciositat de pastís, Gemma! Segur que, a més de bo, és ben nutritiu! Petons

    ResponElimina
  2. Un pastís preciós i quina pintassa! Una abraçada, Gemma.

    ResponElimina
  3. Amb llard... no sé, no li dóna gust? Em sembla que prefereixo l'opció clàssica de la mantega de cacau, de gust molt més neutre.
    Amb els m&m per sobre ha de quedar de vici total ;)

    ResponElimina
  4. Hummmmmmmmm quin pastís tan macu !! segur que estaba deliciós.
    petons

    ResponElimina
  5. oh oh!! que bonic!
    Segur que el Marc va estar encatat amb el pastís que li vas dedicar (jo ho hagués estat!).
    Com sempre les fotografies són molt xules!

    (gràcies per la triple visita, Gemma! Ens veiem per aquí!!)

    ResponElimina
  6. Qué bonic t'ha quedat el pastís!!! Ja t'ho vaig dir al Fb, però es que ara encara el trobo mès maco! Tinc ganes de tenir l'oportunitat de tenir que fer un pastís i probar-ho!!!!
    Els M&M genials, un toc de color molt lluminós i les fotos fantàstiques!

    ResponElimina
  7. El llard no amargueja? Si l'has posat és que queda bo.
    Boniques fotos com sempre.
    Nani

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats a en Marc, i a tu, Gemma, per fer aquestes meravelles de pastissos!

    ResponElimina
  9. A mi no solo me gusta, me encanta!!! Es una ricura y esa cobertura, ñam,ñam. No te preocupes bonita, a mi tampoco cuando era peque, tampoco me gustaban las frittas, ni la col, y mira ahora soy una adicta!

    Por lo pronto espero que hayan disfrutado mucho del cumpleaños, y del cariño que siempre comparten. Un beso más que enorme.

    ResponElimina
  10. Un pastis molt maco i ben bo, en el Marc li deuria agradar molt.
    Felicitats al Marc i a la cuinera
    Petons

    ResponElimina
  11. Gemma, a casa crec que no haurien arribat els M&M's al pastís, quina temptació.
    A mi també m'ha sorprés això del llard, bé, es que no en faig servir.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  12. Este es de esos pasteles que, cuando los presentan al público infantil, provocan un tremendo ohhhhh! Es genial.

    ResponElimina
  13. Més maco i acolorit no es pot ser... :)

    ResponElimina
  14. Ostres en Marc devia estar d'allò més content amb aquest súper pastís!!!! m'encanta!!

    ResponElimina
  15. Una cobertura perfecta!!!
    I unes icones fantàstiques. :)
    Petons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!