El dia 25 d’abril va ser el sant d’en Marc i, com
sempre, hi va haver pastís per celebrar-ho! Vam repetir amb la recepta de la
mona de Pasqua d’enguany, però canviant la decoració final. Per cert, si algú s’identifica
o ha vist la decoració del pastís en algú blog em faria un gran favor en dir-m’ho,
estic convençuda que no va ser fruit de la meva imaginació però ara no recordo on
la vaig veure :(
Doncs bé, anem per la recepta. Fa un temps al blog
Kanela y Limón ens van ensenyar a fer Phoskitos, i tot i que els vaig trobar
espectaculars, el fet de que ens recomanessin utilitzar mantega de cacau per aconseguir
una cobertura de xocolata més uniforme, això em va posar en marxa i vaig iniciar
la cerca de la recepta perfecte per aconseguir una cobertura que fes crec al
trencar-la, igual que la dels Phoskitos originals. De treballar la xocolata en
ser poc, però aquí, després de fer algunes preguntes entre bloguers, va sorgir
la inspiració i vaig pensar que potser tenia la solució entre les receptes
publicades recentment. -I la mescla de
xocolates fetes per fer el torró tipus Suchard que vaig fer per Nadal? Em
va semblar que podria tenir la textura bastant semblant a la que buscava i ... BINGO!
Quasi perfecte! Si la cobertura està freda de la nevera és perfecta, l’únic que
amb la calor agafar una textura una mica més tova al trencar-la, però tampoc massa. Em va
agradar, i ara toca fer la prova en la recepta de Phoskitos.
Avui us deixo amb aquest pastís de m&m’s! Deliciós!
Desitjo que us agradi!
INGREDIENTS PA DE PESSIC
3 ous
3 ous
100 grs de farina
100 grs de sucre
Ratlladura de llimona
ELABORACIÓ
INGREDIENTS ALMÍVAR
50 ml d’aigua
ELABORACIÓ
Separar els rovells de les clares i batre els rovells amb la tercera part del
sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i
afegir-les suaument als rovells. Tot seguit afegir la farina tamisada i la
ratlladura de llimona a la mescla anterior i abocar-ho dins un motlle de 18 cm de
diàmetre untat amb mantega i enfarinat. Coure uns 25 minuts a 180º.
INGREDIENTS ALMÍVAR
50 ml d’aigua
50 grs de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ
Posar l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona en un cassó i coure durant 5
minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.
INGREDIENTS COBERTURA XOCOLATA
150 grs de xocolata amb llet
100 grs de xocolata negra amb un 52% de cacau (si us hi agrada el gust
amarg de la xocolata negra amb el 70% de cacau)
50 grs de Nutella
35 grs de llard
ELABORACIÓ
Trossejar la xocolata amb llet i la xocolata negra i
fondre al bany maria, o en el microones a intervals de 30 segons, remenant
entre pausa i pausa perquè la xocolata no se’ns cremi. Un cop sigui fosa hi afegirem la Nutella, remenarem, a
continuació el llard una mica fos, no massa, i tornarem a remena.
MUNTATGE DEL PASTÍS
Partir el pa de pessic per la meitat, mullar el pis de
sota amb l’almívar i escampar-hi una
capa fina de melmelada d’albercoc per sobre. Tapar amb l’altra meitat i cobrir amb la cobertura de xocolata. Abans de
fer la cobertura de xocolata és millor ja tenir el pastís farcit, perquè tan
bon punt l’acabem de fer cal tirar-la ràpidament per sobre, doncs tot i que s’escampa
molt bé sense haver-la de tocar es solidifica molt ràpidament. A continuació
posarem el pastís uns minuts dins la nevera fins que la xocolata tingui la consistència
necessària perquè els m&m’s s’hi aguantin drets per tal de decorar-lo.
Quina preciositat de pastís, Gemma! Segur que, a més de bo, és ben nutritiu! Petons
ResponEliminaUn pastís preciós i quina pintassa! Una abraçada, Gemma.
ResponEliminaAmb llard... no sé, no li dóna gust? Em sembla que prefereixo l'opció clàssica de la mantega de cacau, de gust molt més neutre.
ResponEliminaAmb els m&m per sobre ha de quedar de vici total ;)
Hummmmmmmmm quin pastís tan macu !! segur que estaba deliciós.
ResponEliminapetons
oh oh!! que bonic!
ResponEliminaSegur que el Marc va estar encatat amb el pastís que li vas dedicar (jo ho hagués estat!).
Com sempre les fotografies són molt xules!
(gràcies per la triple visita, Gemma! Ens veiem per aquí!!)
Qué bonic t'ha quedat el pastís!!! Ja t'ho vaig dir al Fb, però es que ara encara el trobo mès maco! Tinc ganes de tenir l'oportunitat de tenir que fer un pastís i probar-ho!!!!
ResponEliminaEls M&M genials, un toc de color molt lluminós i les fotos fantàstiques!
El llard no amargueja? Si l'has posat és que queda bo.
ResponEliminaBoniques fotos com sempre.
Nani
Moltes felicitats a en Marc, i a tu, Gemma, per fer aquestes meravelles de pastissos!
ResponEliminaA mi no solo me gusta, me encanta!!! Es una ricura y esa cobertura, ñam,ñam. No te preocupes bonita, a mi tampoco cuando era peque, tampoco me gustaban las frittas, ni la col, y mira ahora soy una adicta!
ResponEliminaPor lo pronto espero que hayan disfrutado mucho del cumpleaños, y del cariño que siempre comparten. Un beso más que enorme.
Un pastis molt maco i ben bo, en el Marc li deuria agradar molt.
ResponEliminaFelicitats al Marc i a la cuinera
Petons
Gemma, a casa crec que no haurien arribat els M&M's al pastís, quina temptació.
ResponEliminaA mi també m'ha sorprés això del llard, bé, es que no en faig servir.
Bon cap de setmana!
Este es de esos pasteles que, cuando los presentan al público infantil, provocan un tremendo ohhhhh! Es genial.
ResponEliminaMés maco i acolorit no es pot ser... :)
ResponEliminaOstres en Marc devia estar d'allò més content amb aquest súper pastís!!!! m'encanta!!
ResponEliminaUna cobertura perfecta!!!
ResponEliminaI unes icones fantàstiques. :)
Petons