1.11.11

Panellets

Aquests són els panellets que hem fet aquest matí. Hem tornat a repetir la recepta de la Carme Ruscalleda, èxit assegurat!


INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
500 grs d’ametlles en pols
350 grs de sucre
150 ml d’aigua mineral
1 clara
200 grs de pinyons
200 grs de codonyat
200 grs de coco ratllat
2 rovells d’ou

PREPARACIÓ

1. A dins d’una cassola ampla, poseu-hi el sucre i l’aigua. Feu-li arrencar el bull. Aboqueu-hi la pols d’ametlla; s’ha de remenar, fins que la pasta cogui i es desenganxi de la cassola. Deixeu-ho refredar.
2. Incorporeu a la mescla la clara d’ou sense muntar, tot remenant bé. Deixeu reposar la pasta unes dues hores a la nevera.
3. Dividiu la pasta mare en tres parts.



ELS DE PINYÓ
D’una de les parts de pasta, formeu boles petites i regulars i arrebosseu-les amb els pinyons; la pasta mare és suficient enganxosa per retenir els pinyons ben apretats. Col·loqueu-los en una plàtera de forn sobre paper de fornejar siliconat i pinteu-los amb el rovell d’ou, diluït amb un rajolí d’aigua. Poseu-ho al forn, prèviament escalfat a 200º. (Orientatiu: uns 6 minuts)



ELS DE CODONYAT
Una altra de les parts de la pasta mare, estireu-la amb el corró, entre dos papers de forn siliconat, aconseguiu un gruix d’1 cm. Col·loqueu-hi, de llarg a llarg, una tallada gruixuda de codonyat, com una barra d’1 cm de gruix. Emboliqueu el codonyat amb la pasta fina. Quedarà com una barra llarga i farcida. Arreboseu-la amb sucre i talleu-la a trossos d’1’5 cm. A partir d’aquí, enforneu-los com els de pinyó.



ELS DE COCO
L’última part de pasta mare que ens queda, amasseu-la amb el coco ratllat. Feu-ne boletes en forma rodona o en punta com un bolet. A partir d’aquí, com abans.


13 comentaris:

  1. Anònim1.11.11

    Al final ens fareu provar la recepta de la Ruscalleda... però és que la nostra ens encanta!! Així que haurem de venir a provar els teus, que tenen una pinta excel·lent!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Estic amb la Sandra, a mi també m'agrad amolt la meva recepta però ja he sentit vàries vegades com de bona é sla de la Ruscalleda. L'haurem de tastar!!
    T'han quedat perfectes Gemma!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  3. Encara que no hi hagi bolets, hi ha altres recursos, oi?. I sempre ens queda la recepta per a la temporada que ve!. Un encert!

    ResponElimina
  4. Que fotos más bonitas, te han quedado muy ricos, yo este año he estado más perezosa y no los he preparado. Besitos guapa y feliz semana!

    ResponElimina
  5. Jo també els he fet de la Ruscalleda i surten boníssims!!! però a tu t'han sortit genials i les fotos espectaculars !! Una abraçada

    ResponElimina
  6. El proper any hauré d´experimentar amb la famosa recepta de la Ruscalleda, veig que quedan perfectes i segur que ben bons.. La nostra safata, tot i portar patata també ens han sapigut a glòria... Petons,

    ResponElimina
  7. Nosaltres també fem aquesta recepta i tot i que no som massa de panellets ens encanta!
    Petons.

    ResponElimina
  8. Noia, quina bona pinta que fan. Jo hem quedo amb els de codonyat, que em vaig oblidar de fer-ne!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Gemma, crec que som molts que fem servir aquesta recepta! ;) I que bons, oi?
    Petons!

    ResponElimina
  10. T'han quedat tremendus!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. No hi ha panellets com els fets a casa.
    Petons

    ResponElimina
  12. Encantada de conèixet!! no sabia del teu blog i m'encanta!! així que em quedaré una mica per aquí que aixó de coneixer receptes noves m'apassiona!! petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!