24.11.11

Crema de cigrons

En aquell sobre, la meva mare hi va trobar unes quantes fotografies. Antigues, marronoses i de mala qualitat, fetes per algun retratista de carrer d'aquells de trenta cèntims un matí de primavera més de vint anys enrere. Un parell de joves ben plantats, somrients. Còmplices i propers, atrapats a les xarxes fràgils d'un amor tan enorme com inconvenient, ingnorant del fet que, al cap dels anys separats, quan tornessin a enfrontar-se plegats amb aquell testimoni de l'ahir, ell es giraria cap al balcó per no mirar-la als ulls i ella serraria les dents per no plorar davant seu.

El temps entre costures
María Dueñas


Des de la pàgina de facebook Blocs contra la fam, un grup de blocaires han organitzat una iniciativa conjunta per tal de donar més ressó a la campanya del Banc dels aliments Gran recepta d’aliments a Catalunya, que tindrà lloc el dies 25 i 26 de novembre als mercats i supermercats de Catalunya. L’objectiu de la campanya és recaptar aliments bàsics (llegums seques, llet, oli, llaunes de conserves de peix i tomàquet natural) des de qualsevol punt de Catalunya per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades de casa nostra.
Des de Blocs contra la fam ens proposen que el dijous dia 24 de novembre publiquem al nostre blog una recepta senzilla i barata, on hi aparegui un o varis d’aquests aliments que es volen recollir durant la campanya.
T’hi apuntes? Nosaltres ja ho hem fet!


INGREDIENTS
1 ceba
200 grs de tomàquet fet puré
cigrons cuits
una mica de llet i/o oli d'oliva (al gust)

ELABORACIÓ
Doncs aquest és el meu granet de sorra, una recepta ben senzilla i saludable. En un cassó farem un sofrefit amb la ceba tallada ben petita i el tomàquet fet puré. Tot seguit hi afegirem els cigrons cuits despullats de la seva pell juntament amb una mica de suc de la seva cocció. N'hi posarem més o menys segons la textura que desitgem, més líquida o més espessa. Ho acabarem amb una mica de llet i/o d'oli d'oliva.





13 comentaris:

  1. Una recepta plena d'energia! M'agraden molt les fotos d'avui!!! petonets guapa

    ResponElimina
  2. Els cigrons els compro cuits, només em surten bé les llenties, quin cas!
    Un plat molt saludable!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quina recepta més bona i original!!

    ResponElimina
  4. Visca la cremeta de cigrons per una causa tan bona!! :)))))

    ResponElimina
  5. jooooo!! jo no em vaig donar compte d'aquesta campanya!! si és que vaig tan amb presses que em perdo iniciatives tan boniques com aquesta. Molt xula i la teva aportació fa molt bona pinta (em sembla que aquesta crema m'agradaria ;))!! Els cigrons m'encanten!

    Molts petonets guapíssima!! :)

    ResponElimina
  6. Anònim24.11.11

    Una recepta ideal per la iniciativa! Què bona ha de ser aquesta cremeta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Un plat amb ingredients bàsics molt complet. No hi poso mai el tomàquet, el proper cop ho provaré ;)
    Molt bona aportació!

    ResponElimina
  8. Nunca he comido crema de garbanos, pero nunca es tarde así que habrá que probar...besotes

    ResponElimina
  9. Una recepta boníssima per una bona causa. Llàstima que jo també he arribat tard. Em guardo la recepta, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Jo com l'Alba no m'he assebantat de la iniciativa, però com estic gaudint veint les vostres receptes. Aquest és una perfecta aportació. Una crema molt bona i saludable. Petons

    ResponElimina
  11. Aquesta és una bona recepta, ben senzilla i saborosa, sens dubte!

    ResponElimina
  12. Mmmmmmmmm que rico!!!

    Un saludo

    ResponElimina
  13. Me apunto esta crema de garbanzos, nunca se me había ocurrido prepararla y con el tomate tiene que quedar muy bien. Muacks

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!