13.10.10

Dolç fred de pomes



La ‘proposta del mes’ del número 48 de la revista Descobrir CUINA estava dedicada a la cuina amb microones i ens proposaven aquesta recepta que us porto avui. Fa molt anys que tinc aquest electrodomèstic i he de reconèixer que només l’he utilitzat per escalfar, el meu un model ja molt antic, però com podeu veure també en podem treure un molt bon rendiment.

INGREDIENTS
100-150 grs de fruits del bosc assortits
100 grs de melmelada d’albercoc
5-6 pomes golden
1 culleradeta de canyella mòlta
¼ llimona

PREPARACIÓ
1. Renteu la llimona, assequeu-la (només n’usarem un quart), ratlleu-ne la pell i reserveu-la. Talleu la llimona per la meitat i espremeu-la. Reserveu-ne el suc.
2. Poseu 100 ml d’aigua en un recipient adequat, escalfeu-la i dissoleu-hi la melmelada. Ja tèbia, afegiu-hi la ratlladura de llimona, el seu suc i una mica de canyella mòlta. Reserveu-ho tebi.
3. Peleu les pomes, talleu-les a quarts, traieu-ne les cors i feu de cada quart unes mitges llunes d’1 cm de gruix per la part més ampla i disposeu-les en espiral en una safata de vidre de 25 cm de diàmetre i uns 6 cm d’alt. Envernisseu cada capa de poma amb la salsa d’albercoc. Poseu-hi capes fins que el motlle estigui del tot ple (amb la cocció disminueix molt el volum). Tapeu-lo amb paper transparent i poseu-ho al microones a 800 W de potència. Si el suc que deixa anar la poma surt de motlle, reduiu la potència i allargueu la cocció.
4. Un cop cuites les pomes (calen 30 min, aprox), destapeu el recipient, netegeu-lo amb un drap, empolseu les pomes amb canyella i decoreu-ho amb fruits vermells dolços i àcida.
5. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho. Es presenta dins el motlle de cocció.

Us deixo amb alguns consells que ens donàvem des de Descobrir CUINA.

Plats possibles i impossibles

- Preparar una crema catalana, un rosbif o una compota amb les fruites que ens han quedat de la setmana són coses que el microones permet avui, sempre que pensem que no cal coure a plena potència i que podem dividir una cocció en etapes sense cap problema.
La temperatura es recupera ràpidament. De fet, per assegurar una bona cocció al microones, és important que remenem regularment el preparat per garantir una temperatura homogènia.
- Malgrat això, hi ha algunes coses que no podem fer amb el microones. La més important és fregir. Les ones de ràdio d’alta freqüència (que són les que donen el nom a l’aparell) escalfen l’aigua dels productes i, per tant, mai arribarien a escalfar l’oli de fregir.
- Tampoc no podem fer-hi ous durs. Si més no, els convencionals. Tot allò que estigui prou tancat per impedir que surti el vapor acaba esclatant. Com les mongetes o els arrebossats reescalfats.

10 consells bàsics

1. No fer funcionar mai el microones buit. S’acaba espatllant.
2. No l’obriu a mitja cocció sense avançar el rellotge fins al final.
3. No el netegeu amb un fregall metàl·lic. És com una paella antiadherent.
4. No hi poseu estris de fang humits. S’escalfen més que el producte.
5. Per comprovar si un recipient és adequat, poseu-lo al microones amb un got d’aigua. Si s’escalfa el recipient, no serveix.
6. No hi poseu ous amb closca ni recipients amb tapadora, si no són dels que duen vàlvules.
7. Si cal tapar, feu-ho amb plàstic alimentari punxant-lo amb un ganivet.
8. No acumuleu productes al centre de la placa rotatòria. És el punt on menys s’escalfen.
9. Distribuïu els elements fins al centre i els gruixuts a les vores. La cocció serà més uniforme.
10. La campana de plàstic evita condensacions de baf i esquitxos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!