4.3.10

Arròs amb llet


D’arròs amb llet n’he arribat a fer molt poques vegades ja que no ens acabava d’agradar el resultat final. He arribat a trobar milers de receptes i cadascuna d’elles diferents. Que si primer es mig bull l’arròs amb aigua s’escorre i llavors s’afegeix a la llet bullent amb la canyella, la llimona i el sucre, que si es bull la llet amb la canyella, la llimona i llavors s’hi afegeix l’arròs cru i el sucre... i així milers de combinacions possibles. Doncs he trobat la recepta perfecta! L’he trobat al blog de CarlosValencia però es veu que és originària del blog Comoju, i la Cova, en veure que jo havia deixat un comentari a l’entrada del blog d’en Carlos per aclarir uns petits dubtes, em va fer un mini curs de com havia de procedir per a que aquestes postres quedin així de delicioses! i la diferència entre una olla ràpida i una olla a pressió, tot un altre món que pel que sembla també té milers de combinacions possibles. Moltes gràcies Cova, ets un sol!

INGREDIENTS
1 part d’arròs
10 parts de llet
1 part de sucre
1 branca de canyella
1 rajolí de licor d'anís
1 pell d’una llimona
Canyella en pols (opcional)

PREPARACIÓ
En una olla ràpida es posa l’arròs, la llet, la branca de canyella, la pell d’una llimona i el rajolí de licor d'anís. Es barreja tot i es tanca l’olla. Un cop pugi el pivot indicador abaixem el fogó al mínim i ho deixem coure durant 13 minuts. Passat aquest temps tanquem el fogó (compte si és una vitroceràmica, retirar la olla de sobre el fogó perquè amb la vitro l’escalfor es manté durant una bona estona). Quan el pivot hagi baixat novament obrim l’olla, hi afegim el sucre i es cou a foc mig sense deixar de remenar fins aconseguir la textura desitjada (jo ho vaig coure durant uns 20 minuts més, encara que cinc minuts més no li haguessin pas fet cap mal). I ja està llest per servir.
Bon profit!

10 comentaris:

  1. Si com dius és la recepta perfecta, l'haurem de tastar, ja m'ho he anotat. Gràcies. Petonets

    ResponElimina
  2. como me gusta el arroz con leche!!!, meto la cuchara ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  3. A casa tampoc no ens agrada gaire l'arròs amb llet, i em temo que el problema no és la recepta... Però si dius que aquesta queda millor, serà qüestió de provar-la, oi?
    La veritat és que amb l'olla a pressió no se m'havia acudit que es pogués fer, molt bona idea ;)

    ResponElimina
  4. Anònim4.3.10

    Gemma, aquesta recepta, a part de lo pràctic del tema de l'olla a pressió (encara que després s'ha de remenar igualment!) és el toc del licor d'anís el que la fa un xic especial. Com que a en Marc li entussiasme l'arròs amb llet tan sols trobar-hi el punt que a ell li agrada ja en tinc prou, així evito tots els arrossos en llet comercials.

    ResponElimina
  5. Quan temps fa que no en menjo... m' anoto aquesta recepta perfecte.

    ResponElimina
  6. Gràcies a un arròs amb llet nosaltres vam començar a fer el bloc, o sigui que aquesta recepta, per nosaltres és entranyable.

    ResponElimina
  7. Anònim5.3.10

    He buscat l'entrenyable recepta d'arròs amb llet al vostre blog però no l'he trobat i m'he endut la de les boletes de coco. Jo també sóc cocoaddicte i lacubanoaddicte! Gràcies Kike, Txell i Anna!
    Salut i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Sabes que lo que mas me ha gustado, es que te decidieras a hacerlo y sobre todo que os haya gustado, y para la próxima ya sabes como dejarlo un poquillo mas espeso

    Un abrazo

    ResponElimina
  9. Anònim8.3.10

    Cova, gracias a ti por tus indicaciones. Un abrazo y nos seguimos visitando.
    Besos

    ResponElimina
  10. L´arròs amb llet m´agrada amb bojeria, però no ho he fet mai amb l´olla ràpida. M`agrada l´idea del rajolinet d´anis li deu donar un gustet diferent..
    Petons!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!