28.12.09

Per Nadal, estrena!

Aquest Nadal ha sigut d'estrena blocaire!

Aquesta és la primera recepta que penjo al meu recent estrenat bloc i no hi ha altra millor manera de fer-ho que amb el sopar de gala de la nit de Nadal.

De primer vaig fer la tradicional escudella i carn d'olla amb galets gegants farcits de pilota i de botifarra negra.
I de postres, bescuit gelat de torró de la Carme Ruscalleda, tot un gust pel paladar. Estava entre aquesta recepta o el tiramisú de torró de la Mireia Carbó però aquest últim me'l reservo per cap d'any.

BESCUIT GELAT DE TURRÓ

INGREDIENTS:
10 rovells d'ou
200 ml. d'aigua
200 gr. de sucre
7 gotes de suc de llimona
500 gr. de nata sense sucre
500 gr. de torró de Xixona

PREPARACIÓ:
Batem els rovells d'ou fins que augmentin molt de volum. Un truc que dóna la Carme Ruscalleda en el seu llibre Un any amb Carme Ruscalleda és que quan els rovells comencin a agafar volum es tapa el vol amb dos draps molls d'aigua ben calenta i ben escorreguts i batre durant deu minuts més, tot seguit retirar els draps i continuar batent durant uns 10 minuts més.
Tot seguit fer un almívar amb l'aigua, el sucre i les gotes de llimona i tot just arrenqui el bull incorporar-ho als rovells d'ou amb un rajolí ben fi i batent a velocitat ben lenta.
A continuació incorporar-hi la nata muntada i el torró ben esmicolat. I ja podem posar-ho en el motlle i cap el congelador. Jo ho vaig posar en motlles individuals tipus flameres ja que a l'hora de la presentació queda més vistós.
Deixo pendent les fotos per més endavant, que ara no les tinc a mà, i aprofito per desitjar-vos que passeu un bon cap d'any!


4 comentaris:

  1. A mi m'encanta el torró, o sigui que espero fer-lo ben aviat (be, potser quan faci una mica més de calor).
    Felicitats pel teu bloc, però pensa que començar-lo és la part més fàcil, ara toca anar-lo actualitzant amb l'ajuda de les teves petites feres.

    ResponElimina
  2. Anònim4.1.10

    Ajudar-me a cruspir-s'ho tot, perquè de magdalenes ja quasi no en queden!

    ResponElimina
  3. Déu n'hi dó quant treball has fet en tant pocs dies, (ja et queda temps per l'altre feina?) Ara no em posaré pas als fogons (abans toca fer piano i fotografia), però m'ha agradat molt veure el teu blog. Gràcies Gemma, petons, Xavier.-

    ResponElimina
  4. Anònim10.1.10

    Tu ja saps que toco moltes tecles a l'hora, menys les del piano, que això ho deixo per tu i la teva filla. Per cert, no sabia que també tocaves el piano!
    Petons i una forta abraçada!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!