5.12.10

Gelat de Jaumets


Els Jaumets són uns dolços típics de Sant Hilari Sacalm (La Selva) d’avellana, ametlla, sucre i clara d’ou i que s’elaboren des de 1934 a la pastisseria Fornés d’aquesta població. El seu nom està inspirat en un personatge popular de la vila, Jaume Traveria i Riera, un home de la Selva, mut, que traginava garrafes d’aigua per als turistes, que a canvi li donaven propines, i que es dedicava a promocionar establiments i productes de la comarca. Si en voleu saber una mica més podeu visitar la població de Sant Hilari Sacalm i fer la ruta d’en Jaumet que ofereix el Museu de les Guilleries.


Jo sóc filla de Santa Coloma de Farners i recordo que quan era petita els meus pares anaven a Sant Hilari a fer mercat i de tant en tant baixaven una caixa de Jaumets i per mi era tota una festa, i a hores d’ara quan visito aquella zona no puc deixar d’aturar-me a Sant Hilari per comprar-ne. No fa gaires dies vam anar a jugar a futbol a Arbúcies, i després del partit ens hi vam aturar per comprar-ne. Penseu que mentre la caixa no s’enceta no hi ha perill però a la que tallem el cordill blau amb què lliguen la caixa aquests ja han llepat, són vistos i no vistos. Però aquesta vegada vaig ser a temps de retirar-ne 50 grams per fer-ne un gelat, que em fa molta il·lusió presentar-vos, potser a algú ja se li havia passat pel cap abans, però aquesta recepta ha sorgit de la meva barretina, perquè, els grans cuiners no van copiant receptes d’aquí i d’allà, no? ;-)

És molt senzilla! Agafem com la base la recepta anterior del gelat de vainilla i en el moment en què hi posem la nata també hi afegirem els 50 grams de Jaumets trinxats i seguirem amb el que ens indica la recepta. Un asseguro que surt boníssim!


6 comentaris:

  1. JJOOOOO QUE RICO EL HELADITO DE TURRÓN,VAMOS QUE EN CASA NOS LIAMOS CON UNA MANTA EN EL SOFÁ Y NO VEAS QUE VIAJE LE DÁBAMOS JEJEJE

    UN SALUDO

    ResponElimina
  2. aunque hace frio me encantaría comer este helado al lado de la chimenea ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Gemma, et pots creure que desconeixia els Jaumets?!!! Ai, ai, ai!!! ;) Segur que aquest gelat ha de ser deliciós amb aquesta base d'avellana i ametlla.
    Petons!

    ResponElimina
  4. Gemma, un gelat molt atractiu. Jo en aquestes dates no faig gelats perque el cos no m'ho demana, però veig que alguns sou de gelat tot l'any (de fet el dissabte hi havia cua a les gelateríes del centre de Barcelona)!!

    Te mooooooooooooolt bona pinta :)

    ResponElimina
  5. Oh!!!!!! Feia un munt anys que no veia els Jaumets!

    ResponElimina
  6. Ostres, els jaumets, són deliciosos, me n'has fet venir ganes! I aquest invent del gelat l'hauries de patentar, quina idea més genial noia!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!